ναυάγιο Πύλος
ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ/INTIME NEWS
Ανακοίνωση του υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για το πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σχετικά με το πολύνεκρο ναυάγιο που σημειώθηκε στα ανοιχτά της Πύλου.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, μόλις ολοκληρωθούν οι αρχικές διαδικασίες, οι διασωθέντες θα μεταφερθούν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μαλακάσα, συνοδεία κλιμακίων του υπουργείου.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα οι νεκροί έχουν ανέλθει στους 78, ενώ φόβοι εκφράζονται για ραγδαία αύξηση αυτού του αριθμού λόγω της αβεβαιότητας που υπάρχει σχετικά με το σύνολο των επιβαινόντων.

Η ανακοίνωση

«Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου από την πρώτη στιγμή βρέθηκε σε επαφή με το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή για το τραγικό περιστατικό του ναυαγίου σε διεθνή ύδατα στη θαλάσσια περιοχή 47 ν.μ. νοτιοδυτικά της Πύλου.

Κλιμάκια του Υπουργείου βρίσκονται στην Καλαμάτα προκειμένου να συνδράμουν τις δημοτικές αρχές όπου κριθεί απαραίτητο, στην αρωγή των διασωθέντων, στην υποστήριξη και τη διερμηνεία. Παράλληλα, οι υπηρεσίες του Υπουργείου είναι σε πλήρη ετοιμότητα έτσι ώστε μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες να υποδεχθούν τους διασωθέντες στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μαλακάσα, όπου και θα μεταφερθούν συνοδεία κλιμακίων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου

Το ναυάγιο φέρνει με τον πιο τραγικό τρόπο στο προσκήνιο για ακόμη μία φορά, την ανάγκη εξάρθρωσης των διεθνών κυκλωμάτων λαθροδιακίνησης τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των μεταναστών.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μάθε τι σημαίνει το όνομά σου στα αρχαία ελληνικά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα