Ναυάγιο στην Πύλο: Στους 78 οι νεκροί - Μεγαλώνει η ανησυχία
Στους 78 οι νεκροί στο ναυάγιο στην Πύλο

Συνεχίζεται ο τραγικός απολογισμός του ναυαγίου που συνέβη στα ανοιχτά της Πύλου, καθώς οι νεκροί έχουν ήδη φτάσει τους 78, ενώ ο άγνωστος αριθμός των επιβαινόντων του πλοίου κάνει δύσκολο το έργο της καταμέτρησης αγνοουμένων.

Φόβος εκφράζεται πως ο τραγικός αριθμός θα αυξηθεί περισσότερο τις επόμενες ώρες, καθώς πληροφορίες, οι οποίες ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται από το Λιμενικό, αναφέρουν πως πάνω στο σκάφος, επέβαιναν έως και 500 άτομα – ίσως και περισσότερα.

Το ναυάγιο

Το αλιευτικό είχε ξεκινήσει από το Τομπρούκ της Λιβύης και είχε εντοπιστεί χθες το μεσημέρι από τη FRONTEX αλλά και παραπλέοντα σκάφη, χωρίς να ζητά βοήθεια. Το Λιμενικό που έφτασε στο σκάφος με περιπολογικό σκάφος, αλλά και ελικόπτερο μέσω του Θαλάμου Επιχειρήσεων κατ’ επανάληψη ρώτησε αν το σκάφος χρειαζόταν βοήθεια, με την απάντηση να είναι αρνητική. Χθες το απόγευμα φορτηγό πλοίο προσέγγισε το αλιευτικό και παρείχε τρόφιμα και άλλα εφόδια, αλλά αρνήθηκαν να λάβουν άλλη βοήθεια, λέγοντας ότι πλέουν προς την Ιταλία. Σε δεύτερο πλοίο που προσέγγισε το απόγευμα της Τρίτης το σκάφος οι επιβάτες αρνήθηκαν ακόμη και τα εφόδια, πέρα από τη συνδρομή.

Το βράδυ της Τρίτης σκάφος του Λιμενικού επιβεβαίωσε ότι στο σκάφος επέβαινε πολύ μεγάλος αριθμός μεταναστών, και παρά την άρνηση για λήψη βοήθειας, το σκάφος του Λιμενικού παρέμεινε κοντά στο αλιευτικό που συνέχιζε την πορεία του, ώσπου τα ξημερώματα σήμερα το αλιευτικό ανετράπη και στη συνέχεια βυθίστηκε, παρασύροντας στο βυθό άγνωστο αριθμό επιβατών του.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά ξεκίνησε ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης με τη συμμετοχή του Παράκτιου Περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τριών (03) παραπλέοντων πλοίων, ενώ στην περιοχή έσπευσε και αεροπλάνο C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και ακόμα τρία (03) παραπλέοντα πλοία. Επιπρόσθετα στην περιοχή των ερευνών επιχειρούν ένα Περιπολικό Σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μία (01) Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ έχει απογειωθεί και ένα ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

προτυπα
Ανοίγει άυριο η αυλαία για τις αιτήσεις εισαγωγής σε Πρότυπα, Πειραματικά, Ωνάσεια και Εκκλησιαστικά σχολεία για το 2026-2027
Η διαδικασία υποβολής και οι επιλογές των υποψηφίων - Κλήρωση και εξετάσεις
Ανοίγει άυριο η αυλαία για τις αιτήσεις εισαγωγής σε Πρότυπα, Πειραματικά, Ωνάσεια και Εκκλησιαστικά σχολεία για το 2026-2027
ειδικ
Ειδικό Σχολείο Ηλιούπολης: Ρωγμές, μούχλα και πτώσεις σοβάδων - Κατεπείγουσα καταγγελία γονέων για τις υποδομές
"Το σχολείο καταρρέει, κινδυνεύουν τα παιδιά μας" - Κραυγή αγωνίας από γονείς ΑμεΑ στην Ηλιούπολη
Ειδικό Σχολείο Ηλιούπολης: Ρωγμές, μούχλα και πτώσεις σοβάδων - Κατεπείγουσα καταγγελία γονέων για τις υποδομές
απάτη
Συναγερμός για νέα απάτη με SMS: «Ψεύτικα» πρόστιμα Τροχαίας παγιδεύουν πολίτες
Επιτήδειοι στέλνουν μηνύματα που ζητούν άμεση πληρωμή μέσω συνδέσμου – Οι αρχές προειδοποιούν να μην δίνετε προσωπικά ή τραπεζικά στοιχεία
Συναγερμός για νέα απάτη με SMS: «Ψεύτικα» πρόστιμα Τροχαίας παγιδεύουν πολίτες