Εγκλημα στο μαρούσι
Θα εκτίσει την ποινή εγκλεισμού σε Κατάστημα Κρατήσεως Νέων, όπως ενημέρωσε ο συνήγορός της, Αλέξης Κούγιας

Έγινε γνωστή η απόφαση του δικαστηρίου για το έγκλημα στο Μαρούσι, όπου σόκαρε όλη την τοπική κοινωνία και αφορά μια 18χρονη, η οποία σκότωσε την 22χρονη φίλη της.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος ήταν συνήγορος υπεράσπισης.

Η δράστιδα καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξης και την ποινή της θα την εκτίσει σε φυλακές Νέων.

 

Yπενθυμίζεται πως η 22χρονη κοπέλα βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένη από αιχμηρό αντικείμενο και στη συνέχεια, η Αστυνομία συνέλαβε τη 17χρονη μαθήτρια, φίλη του θύματος, η οποία,, ομολόγησε το αποτρόπαιο έγκλημα.

Ως αιτία που όπλισε το χέρι της, η 17χρονη μαθήτρια ανέφερε την αντιζηλία μεταξύ των δύο κοριτσιών, οι οποίες φαίνεται να διατηρούσαν στενές σχέσεις.

Πώς έγινε το έγκλημα

Το Δεκέμβριο του 2022 η 17χρονη επισκέφθηκε το σπίτι του θύματος. Έπειτα από λίγα μόλις λεπτά, ακολούθησαν φωνές διαπληκτισμού και η 17χρονη, με ένα μαχαίρι επιτέθηκε στο θύμα της χτυπώντας της αρκετές φορές, κυρίως στον κορμό. Ο πατέρας της 22χρονης έτρεξε γρήγορα στο δωμάτιο και βρήκε την κόρη του μέσα σε μια λίμνη αίματος και κάλεσε τις αρχές ΕΚΑΒ και αστυνομία.

Δυστυχώς, η νεαρή κοπέλα ήταν ήδη νεκρή όταν έφτασε το ασθενοφόρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια αναφέρει τα εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ 18ΧΡΟΝΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ Μ.Χ. Η ΟΠΟΙΑ ΥΠΟ ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΡΟ 6 ΜΗΝΩΝ ΑΦΑΙΡΕΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ 22ΧΡΟΝΗΣ ΦΙΛΗΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

Μετά από εξαντλητική διαδικασία πέντε ημερών, ορισμένες εκ των οποίων και σε μεταμεσονύκτιες ώρες, το Δικαστήριο που εκδίκαζε την υπόθεση της 18χρονης Μ.Χ. εξέδωσε σήμερα την απόφασή του, με την οποίαν την καταδίκασε να εκτίσει ποινή εγκλεισμού σε Κατάστημα Κρατήσεως Νέων, ύψους 8 ετών.

Τόσο ο επικεφαλής του γραφείου μας κος Αλέξιος Κούγιας, όσο και οι γονείς της ανήλικης, επίλεκτος καρδιολόγος και επίλεκτη καθηγήτρια, θέλουμε να εκφράσουμε προς την Πρόεδρο και τα μέλη του Δικαστηρίου που εξέδωσε αυτήν την απόφαση την απόλυτη ευγνωμοσύνη μας τόσο για τη διαδικασία, που ήταν υποδειγματική, όσο και για τη διδακτική και κοινωνιολογική προσέγγιση, την οποίαν έκαναν οι κυρίες δικαστές.

Η 18χρονη, η οποία ομολόγησε την ενοχή της, υπήρξε άριστη μαθήτρια, με τέλεια γνώση αγγλικών, γαλλικών, μουσικός τριών οργάνων και Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο αγώνισμα των 10.000 μέτρων νεανίδων, εξέφρασε τη συντριβή της για την εγκληματική της συμπεριφορά και προετοιμάζεται προκειμένου να εισαχθεί μέσω πανελληνίων εξετάσεων στην Ιατρική Σχολή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα