Κοινωνία

Κοινωνικός Τουρισμός: Ρεκόρ αιτήσεων φέτος- 579.580 αιτήσεις για 1.068.904 επιταγές

πλοίο, λιμάνι, αυτοκίνητα, τουρισμός, νησιά
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Πώς θα γίνει η επιλογή των δικαιούχων

579.580 αιτήσεις για συνολικά 1.068.904 επιταγές υποβλήθηκαν για το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων - Ανέργων 2023-2024 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, καθώς το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από τους δικαιούχους ήταν ιδιαίτερα έντονο. Είναι ενδεικτικό ότι από την Κυριακή και τη Δευτέρα (στις 4 και 5 Ιουνίου η πλατφόρμα ήταν ανοιχτή για όλα τα ΑΦΜ) υποβλήθηκαν περίπου 360.000 αιτήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι, για πρώτη φορά, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει ένα μήνα νωρίτερα (1η Ιουλίου αντί για 1η Αυγούστου) και αφορά σε 300.000 επιταγές με προϋπολογισμό 35 εκ. ευρώ.

Η επιλογή βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέα, αριθμό παιδιών, εισόδημα) μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν, ενώ στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν.

Οι τιμές επιδότησης παραμένουν αυξημένες κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο, όπως και πέρυσι. Επιπλέον, για πρώτη φορά προσαυξάνονται κατά 20% και κατά τις περιόδους των Χριστουγέννων (από 15.12.2023 έως 14.01.2024) και του Πάσχα (από 26.04.2024 έως 12.05.2024),ενώ η αύξηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Β. Εύβοιας και της Σάμου.

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή των δικαιούχων ανέρχεται σε 25% και των πολυτέκνων σε 20%. Για τα άτομα με αναπηρία τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις, επισκεφτείτε: https://www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία