perama_kinitopoiisi_ergatiko_distixima
Δεύτερη μέρα δυναμικών κινητοποιήσεων για το εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα - «Η ασφάλεια μας έρχεται σε δεύτερη μοίρα», λένε οι εργαζόμενοι

Δυναμική κινητοποίηση στην πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που προκήρυξαν, μετά το νέο εργατικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε έναν 47χρονο εργάτη, πατέρα δύο παιδιών.

Για εργοδοτικό προδιαγεγραμμένο έγκλημα κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, καταγγέλλοντας εντατικοποίηση της εργασίας και κενά στην ασφάλεια που κοστίζουν ανθρώπινες ζωές, και καλούν σε συλλαλητήριο το απόγευμα, στις 18:30, στην πύλη της Ζώνης.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέα 24ωρη απεργία αύριο, Τετάρτη 31 Μαΐου, με συγκέντρωση στις 10 το πρωί στον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά.

Στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση το «παρών» έδωσε η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, ενώ στο πλευρό των απεργών βρέθηκαν εργαζόμενοι από πολλούς χώρους δουλειάς, από εργατικά Συνδικάτα και Εργατικά Κέντρα. Παρούσα ήταν και η σύζυγος του νεκρού εργάτη, η οποία καταχειροκροτήθηκε από τους απεργούς, ενώ ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου, Σωτήρης Πουλικόγιαννης, τόνισε την ανάγκη οι εργαζόμενοι να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.

«Σήμερα είναι η πέμπτη απεργία που κάνουμε μέσα στο 2023 με κύριο αίτημα την έλλειψη μέτρων για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία. Δεν μπορεί ο ελεγκτής (τεχνικός ασφαλείας) να είναι υπάλληλος του ελεγχόμενου. Πρέπει οι τεχνικοί ασφαλείας να δηλώνονται στο λιμεναρχείο και να διορίζονται με λίστα από το λιμεναρχείο, δεν μπορεί να είναι υπάλληλοι των ελεγχόμενων. Έτσι θα έχουν και ευθύνη αν ελέγχουν ή όχι» ανέφερε ο κ. Πουλικόγιαννης.

«Είχαμε πολλές φορές προειδοποιήσει ότι τα ελλιπή μέτρα ασφάλειας, η ανυπαρξία των ελέγχων, η εντατικοποίηση και οι άθλιες συνθήκες εργασίας, αργά η γρήγορα θα οδηγούσαν σε ένα ακόμα εργοδοτικό έγκλημα. Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά ότι μπροστά στα κέρδη των αφεντικών, η ζωή μας και η ασφάλειά μας έρχονται σε δεύτερη μοίρα» τονίζει το Συνδικάτο Μετάλλου.

Οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν στον Πειραιά και στο υπουργείο Ναυτιλίας, όπου σήκωσαν μαύρο πανό και απαίτησαν συνάντηση με τον υπηρεσιακό υπουργό.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα