Ναυπηγεία Περάματος
Αυξημένα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στις Ναυπηγοεπισκευαστικές Ζώνες, μετά το δυστύχημα στο Πέραμα

Στο επίκεντρο υπουργικής σύσκεψης τέθηκαν τα ζητήματα συνθηκών εργασίας και προστασίας των εργαζομένων,  στις Ναυπηγοεπισκευαστικές Ζώνες, μετά το δυστύχημα στο Πέραμα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θόδωρος Κλιάρης, ο γενικός γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, η γενική γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Άννα Στρατινάκη, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρηση Εργασίας, Γιώργος Τζιλιβάκης, και υπηρεσιακοί εκπρόσωποι και των δυο υπουργείων με εκπροσώπους των εργαζομένων στις Ναυπηγοεπισκευαστικές Ζώνες Πειραιά-Δραπετσώνας-Κερατσινίου και Περάματος-Σαλαμίνας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκαν αναλυτικά τα ζητήματα συνθηκών εργασίας και προστασίας των εργαζομένων στις ζώνες αυτές. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε, για την περαιτέρω θεσμική θωράκιση των μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, η αύξηση των ελάχιστων ωρών υποχρεωτικής απασχόλησης τεχνικού ασφαλείας κατά την εκτέλεση ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών σε πλοία για το επόμενο διάστημα των τριών μηνών, κατά το οποίο παρατηρείται και ένταση του θερμικού φορτίου.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

UFO στην Ελλάδα: Στη δημοσιότητα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα και βίντεο από το Πεντάγωνο
UFO στην Ελλάδα: Στη δημοσιότητα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα και βίντεο από το Πεντάγωνο
Δεκάδες αρχεία για θεάσεις UAP στο Αιγαίο και την ενδοχώρα εξέδωσε το Υπουργείο Πολέμου των ΗΠΑ – Τι κατέγραψαν οι αισθητήρες των πιλότων
UFO στην Ελλάδα: Στη δημοσιότητα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα και βίντεο από το Πεντάγωνο
ryanair_80
Ryanair: Μαζικές περικοπές πτήσεων από την Ελλάδα – Τέλος η βάση στη Θεσσαλονίκη
Η εταιρεία μειώνει δραστικά τα δρομολόγια από Αθήνα και Βόρεια Ελλάδα, κάνοντας λόγο για υψηλές χρεώσεις στα αεροδρόμια
Ryanair: Μαζικές περικοπές πτήσεων από την Ελλάδα – Τέλος η βάση στη Θεσσαλονίκη