astynomia peripoliko
Nikos Libertas / SOOC
Η μαρτυρία του αστυνομικού που απεγκλώβισε το βρέφος από το αυτοκίνητο

Συγκλονίζει η κατάθεση του αστυνομικού, που απεγκλώβισε το μωρό από το αυτοκίνητο στη Ζάκυνθο

Τουλάχιστον μισή ώρα στους 50 βαθμούς το μωρό που άφησαν οι γονείς του κλειδωμένο στο αυτοκίνητο στη Ζάκυνθο για να ψωνίσουν.

«Και μόνο που το λέω ανατριχιάζω», είπε ο αστυνομικός που έσωσε το μικρό αγόρι από βέβαιη θερμοπληξία εχθές, περιγράφοντας την τραγική κατάσταση που είχε να αντιμετωπίσει, ύστερα από κλήση που έλαβε για το περιστατικό.

«Λάβαμε ένα σήμα για ένα μωράκι το οποίο ήταν μέσα σε ένα αυτοκίνητο μόνο του. Ήμασταν λίγο μακριά, αλλά μεταβήκαμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα, γιατί λόγω και της τουριστικής σεζόν, έχει μεγάλη κίνηση», εξηγεί ο αστυνομικός Σπύρος Μοίρος.

Όπως αποκάλυψε, μάλιστα, οι Δανοί τουρίστες που είχαν αφήσει το παιδί τους με ένα τάμπλετ κλεισμένο στο αυτοκίνητο, δεν είχαν ούτε οπτική επαφή με το σημείο όπου βρισκόταν το μωρό. «Φτάνοντας στο σημείο, ήταν κάποιοι περίοικοι που μας είπαν ότι τουλάχιστον μισή ώρα βρισκόταν το μωρό στο αυτοκίνητο», σημειώνει ο ίδιος μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Μόνο όταν τον είδαν να έρχεται με ταχύτητα και τις σειρήνες φάνηκε οι γονείς να αντιλαμβάνονται τί έχει συμβεί, όπως περιγράφει ο αστυνομικός.

«Όταν το έβγαλα από το αυτοκίνητο ήταν σαν χαμένο, ήταν έτοιμο να πάθει θερμοπληξία, έκαιγε έβραζε το μωράκι».

«Είχαν αφήσει ένα τάμπλετ και για να το κάνω στην άκρη το έκανα με τα ακροδάχτυλά μου γιατί έκαιγε. Είχε πολύ ήλιο και χθες η θερμοκρασία ήταν στους 28 βαθμούς Κελσίου. Μέσα στο αυτοκίνητο είχε 50 βαθμούς».

«Στη Δανία δεν είναι παράνομο να αφήνουμε τα παιδιά μέσα στο αυτοκίνητο», φέρεται να του είπαν οι γονείς του παιδιού, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά το εξοργιστικό περιστατικό. «Στη Δανία δεν έχει 50 βαθμούς μέσα στο αυτοκίνητο», τους απάντησε ο Σπύρος Μοίρος.

«Θυμόμουν και το περιστατικό στην Άρτα και στον δρόμο όσο πήγαινα λέω όχι δεν θα ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Αν συνέβαινε κάτι παρόμοιο, δεν θα ήθελα ούτε να το σκεφτώ, γιατί έχω κι εγώ ένα παιδάκι», εξέφρασε μεταξύ άλλων.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα