Πάντειο Πανεπιστήμιο: Υπεγράφη συμφωνία συνεργασίας με ΕΚΚΕ
Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ Παντείου Πανεπιστήμιου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ)

Συμφωνία Συνεργασίας υπέγραψαν, την Παρασκευή 12 Μαΐου, η Πρύτανις του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Καθηγήτρια Χριστίνα Κουλούρη και η Διευθύντρια και Πρόεδρος Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ.Ε. Καθηγήτρια Βασιλική Γεωργιάδου.

Κατά την τελετή υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας παρέστησαν η Αντιπρύτανις Διεθνών Σχέσεων και Συνεργασιών Αν. Καθηγήτρια Μαριάννα Ψύλλα και ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Καθηγητής Χρίστος Παπαθεοδώρου. 

Οι δύο φορείς, αναγνωρίζοντας τη συμπληρωματικότητα των στόχων τους και τη θέληση για την ανάπτυξη συστηματικής μεταξύ τους συνεργασίας, αναμένουν ότι τα άμεσα και έμμεσα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας θα είναι η ανάπτυξη της κοινωνίας της γνώσης γενικότερα, η βελτίωση του οικοσυστήματος της εκπαίδευσης/επιμόρφωσης και η ενδυνάμωση της επιστημονικής και ερευνητικής προόδου στο σύνολο της χώρας.

panteio_panepistimio

Με αυτές τις προσδοκίες, δεσμεύονται και συμφωνούν:

-    Να θέσουν βάσεις συνεργασίας σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος και ιδιαίτερα στους τομείς που συνδέονται με την έρευνα στην επιστήμη, την τεχνολογία και την καινοτομία από την οπτική των κοινωνικών σπουδών.
-    Να επιδιώξουν την ανάπτυξη και κοινή χρήση ερευνητικών υποδομών και την υλοποίηση κοινών εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων, 
ενώ στο πλαίσιο της προγραμματικής συνεργασίας τους προβλέπεται η ανάπτυξη δράσεων ιδίως στους παρακάτω τομείς: 
-    Συμμετοχή ερευνητών και ερευνητριών του ΕΚΚΕ στο διδακτικό έργο του Παντείου (σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο), καθώς και στη συνεπίβλεψη πτυχιακών εργασιών, μεταπτυχιακών διπλωματικών εργασιών και διδακτορικών διατριβών.
-    Συγγραφή, με συμμετοχή επιστημόνων και από τα δύο συμβαλλόμενα μέρη, επιστημονικών συγγραμμάτων (τα οποία θα περιλαμβάνονται στα προτεινόμενα στους σχετικούς καταλόγους των πανεπιστημιακών τμημάτων συγγράμματα).
-    Συνδιοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων, επιστημονικών ημερίδων, συνεδρίων, κ. λπ.
-    Πρακτική άσκηση φοιτητών και φοιτητριών του Παντείου Πανεπιστημίου στο ΕΚΚΕ.
-    Δυνατότητα συνδιοργάνωσης προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών.
-    Ανάπτυξη δράσεων διάχυσης πληροφορίας και ερευνητικών αποτελεσμάτων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Δημοτικά Σχολεία: Αλλάζει το ωράριο αποχώρησης των μαθητών

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

euroekloges.jpg
Ευρωεκλογές: Πότε θα μείνουν κλειστά τα σχολεία - Η εγκύκλιος
Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 και τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024
Ευρωεκλογές: Πότε θα μείνουν κλειστά τα σχολεία - Η εγκύκλιος
Κωνσταντινούπολη
Κωνσταντινούπολη: Νέα προειδοποίηση – «Σεισμός μέχρι και 7,5 Ρίχτερ»
Νέα προειδοποίηση για μεγάλο σεισμό – «Εάν σπάσει η γραμμή του ρήγματος, θα σημειωθεί σεισμική δόνηση έως και 7,5 Ρίχτερ»
Κωνσταντινούπολη: Νέα προειδοποίηση – «Σεισμός μέχρι και 7,5 Ρίχτερ»