ΠΑΝΤΕΙΟ
Τι συνέβη με αίτηση χρηματοδότησης μελέτης προσβασιμότητας ΑμεΑ για τις κτηριακές υποδομές του Παντείου Πανεπιστημίου

H Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, απέρριψε την αίτηση χρηματοδότησης της πράξης «Υποστηρικτική μελέτη προσβασιμότητας ΑμεΑ για τις κτηριακές υποδομές του Παντείου Πανεπιστημίου (περιόδου 2023 - 2025)» με συνολική δημόσια δαπάνη 396.800,00 ευρώ, η οποία υποβλήθηκε στο πλαίσιο της Πρόσκλησης «Δράσεις συντηρήσεων καθώς και επισκευών μικρής κλίμακας, των υποδομών, συμπεριλαμβανομένου του πάσης φύσεως εξοπλισμού, και μικρές μελέτες για τις ανάγκες των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (περιόδου 2023-2025)».

Η πρόταση αξιολογήθηκε αρνητικά στο στάδιο Α’ : Έλεγχος πληρότητας και επιλεξιμότητας πρότασης για τους ακόλουθους λόγους:

1) Δεν αφορά στο επιλέξιμο αντικείμενο της πρόσκλησης (6107/Κωδικός:Π62-3.8)

2) Στον προσδιορισμό του προϋπολογισμού της με α/α 6107 πρόσκλησης δεν έχει περιληφθεί το έργο αυτό, καθώς αφορά σε διαφορετική πρόσκληση (που δεν έχει ακόμη εκδοθεί) και σε διαφορετικό άξονα προτεραιότητας (ΑΠ 3.4)

Ο δυνητικός δικαιούχος δύναται να υποβάλει ένσταση επί της παρούσας απόφασης σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 5 της με αρ. 62564/04-06-2021 απόφασης του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων «Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου - Κανόνες Επιλεξιμότητας δαπανών για τα προγράμματα του ΕΠΑ 2021-2025» (Β' 2442).

Δείτε το έγγραφο

Σε ανακοίνωση του Δικτύου Προοδευτικών - Αριστερών Φοιτητών Παντείου σημειώνεται: "Την ώρα που η κυβέρνηση καταστρέφει τις σπουδές μας με την ελάχιστη βάση εισαγωγής, υποβαθμίζει τα πτυχία μας, απειλεί το δημοκρατικό πανεπιστήμιο με την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, δεν δίνει ούτε ευρώ ώστε οι συμφοιτητές και οι συμφοιτήτριες μας με κινητικές δυσκολίες και άλλες αναπηρίες να μπορούν να έχουν μία ισότιμη και αξιοπρεπή πρόσβαση στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Απαράδεκτη, για ακόμα μία φορά, η στάση του υπουργείου Παιδείας με την Νίκη Κεραμέως στο τιμόνι. Είναι ακόμα ένα χτύπημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο δημόσιο πανεπιστήμιο και τις ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις προς μία ποιοτική και συμπερηληπτική εκπαίδευση.

Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τις ρατσιστικές πολιτικές της Ν.Δ. Απαιτούμε να δοθούν τα απαραίτητα κονδύλια, ώστε οι κτηριακές υποδομές να είναι προσβάσιμες σε όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες αναιξερέτως. Δίνουμε φωνή και ορατότητα! Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία γιατί θέλουμε ένα συμπεριληπτικό πανεπιστήμιο αλλά και μία συμπεριληπτική κοινωνία."

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο κορυφαίο Μεταπτυχιακό για Εκπαιδευτικούς από ΕΚΠΑ, ΠΑΔΑ και ΑΣΠΑΤΕ "Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Εκπαιδευτική Πράξη"

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ipourgeio_paideias
Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με τη Σύμβαση της Λισαβόνας για την Ακαδημαϊκή Αναγνώριση 
Φοιτητές: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στη Βουλή ενάντια στην κύρωση της Σύμβασης της Λισαβόνας
Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με τη Σύμβαση της Λισαβόνας για την Ακαδημαϊκή Αναγνώριση