police
Τον κρατούσαν όμηρο και τον βασάνιζαν ζητώντας λύτρα

Σοκ έχει προκαλέσει υπόθεση στη Θεσσαλονίκη, όπου συνολικά πέντε άτομα συνελήφθησαν για την αρπαγή και την εκβίαση ενός αλλοδαπού.

Πρόκειται για δύο (2) ημεδαπούς και τρεις (3) αλλοδαπούς, ηλικίας 18 έως 46 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης μεταφοράς – προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, αρπαγής, εκβίασης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και παράνομης νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Οι 5 κρατούσαν όμηρο έναν μετανάστη προκειμένου να πάρουν χρήματα από την οικογένειά του για να τον αφήσουν. Τελικά κατάφεραν να αποκομίσουν το ποσό των 2.400 ευρώ.

Τον βασάνιζαν

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία, μετά από συντονισμένες ενέργειες και αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνών Υποθέσεων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αναζητήσεων Αρχείου και Ταυτοτήτων, του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, καθώς και του Τμήματος Ασφαλείας Δέλτα, προέβησαν στη σύλληψη πέντε (5) ατόμων.

Ειδικότερα, ύστερα από καταγγελία στη Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, για αρπαγή αλλοδαπού, τον οποίο άγνωστοι δράστες κρατούσαν παρά τη θέλησή του και ελευθέρωσαν μετά την καταβολή χρηματικού ποσού από συγγενείς του, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχεται σε 2.400 ευρώ, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε οικία, σε περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη των προαναφερόμενων δραστών, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα από το θύμα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες, μετερχόμενοι σωματική βία εκβίαζαν και απαιτούσαν από το θύμα τους χρηματικό ποσό μέσω συγγενικών του προσώπων, προκειμένου να τον μεταφέρουν στο εσωτερικό της χώρας, με τελικό προορισμό χώρα της δυτικής Ευρώπης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pikantika-fagita.jpg
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά
Μαγειρέψτε σαν Έλληνες στην πατρίδα του Τσελεμεντέ - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχώρισε γαστρονομικά το βρετανικό περιοδικό National Geographic
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά