viasmos
33χρονος βίασε, άφησε έγκυο και εκβίασε ανήλικη για να μη μιλήσει - Στο σκαμνί ο κατηγορούμενος

Μια απίστευτη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 15χρονης από έναν 33χρονο που απαθανάτιζε τον βιασμό της σε βίντεο με το κινητό του τηλέφωνο και στη συνέχεια την εκβίαζε πως, αν αποκαλύψει τον «εφιάλτη» της, θα το δημοσιεύσει στα κοινωνικά δίκτυα, αναβίωσε σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το GRtimes.gr ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να δικαστεί για βιασμό και για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια. Μετά την απολογία του, σήμερα (26/4), το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης διέκοψε την εκδίκαση της υπόθεσης, λόγω παρελεύσεως του ωραρίου.

Η παθούσα κατέθεσε κεκλεισμένων των θυρών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 19χρονη σήμερα κοπέλα κατέθεσε οτι ο κατηγορούμενος είχε αναλάβει τη φροντίδα της ίδιας και μικρότερων αδελφών της.

Για το επίδικο βράδυ είπε ότι ο 30χρονος (τότε) της έδωσε μια πορτοκαλάδα που περιείχε κάποια ουσία. Όταν αυτή ζαλίστηκε και πήγε στο δωμάτιο της, την ακολούθησε και προχώρησε σε ερωτικές πράξεις, χωρίς τη συναίνεση της.

«Δεν τον ήθελα ποτέ. Με βίασε»

Ο κατηγορούμενος δικάζεται για βιασμό και για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια. Ενώ, μετά την απολογία του την Τετάρτη (26/04) ενώπιον του δικαστηρίου, η εκδίκαση της υπόθεσης διεκόπη, λόγω παρέλευσης του ωραρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες η (σήμερα) 19χρονη γυναίκα κατέθεσε κεκλεισμένων των θυρών ότι ο κατηγορούμενος είχε αναλάβει τη φροντίδα της ίδιας και μικρότερων αδελφών της. Όπως είπε, το επίδικο βράδυ, ο άντρας της έδωσε να πιει μία πορτοκαλάδα η οποία περιείχε κάποια ουσία. Η ανήλικη ζαλίστηκε και πήγε στο δωμάτιό της. Ο 30χρονος την ακολούθησε και προχώρησε σε ερωτικές πράξεις χωρίς τη συναίνεσή της. «Είχα ζαλιστεί και δεν μπορούσα να αντιδράσω. Δεν τον ήθελα ποτέ. Με βίασε» φέρεται να κατέθεσε η γυναίκα, η οποία και απέκρουσε τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι, οι δυο τους, διατηρούσαν ερωτική σχέση, και επρόκειτο να παντρευτούν.

«Είπε ψέματα για να πάρει άδεια παραμονής» - Τι υποστηρίζει ο κατηγορούμενος

Ο 33χρονος άντρας κατά την κατάθεσή του υποστήριξε ότι, «η μαμά της μού ζήτησε να προσέχω τα παιδιά. Είχε νοικιάσει η σπίτι της στο δικό μου όνομα. Μέναμε όλοι μαζί. Κάναμε φιλιά, αγκαλιές. Ένα βράδυ όταν κοιμήθηκαν τα παιδιά ήρθε και με πήρε αγκαλιά. Εγώ δεν ήθελα. Κάναμε σχέση. Μετά με πιάσανε γιατί δεν είχα χαρτιά και πήγα φυλακή – 4 μήνες για ναρκωτικά. Εκεί με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι είναι έγκυος. Ήθελε να αποβάλει αλλά εγώ δεν ήθελα. Όταν βγήκα μου ζήτησε να χωρίσουμε. Μου είπε ότι έχασε το μωρό. Φοβόταν τον πατέρα και τη μάνα της. Πήγαμε στο νοσοκομείο για να γεννήσει. Όταν γεννήθηκε το παιδί μείναμε μαζί ενώ μετά δεν ήθελε να με παντρευτεί. Μια μέρα μαλώσαμε και πήρε τηλέφωνο τη μάνα της. Είπε ψέματα για το βιασμό για να πάρει άδεια παραμονής. Η μάνα της τα έκανε όλα επειδή μαλώσαμε. Αυτή έφυγε με γκόμενο στη Γερμανία και άφησε τα παιδία μόνα τους».

Το χρονικό της υπόθεσης

Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι, η -τότε- 16χρονη Σύρια ήρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2019 με τα δύο μικρότερα αδέρφια της, ηλικίας 14 και 9 χρονών. Ο πατέρας τους έμεινε στην Τουρκία ενώ η μητέρα τους ζούσε ήδη στη Γερμανία, που ήταν και ο τελικός προορισμός τους. Τα παιδιά φιλοξενήθηκαν αρχικά σε οικογενειακούς φίλους για μερικές μέρες. Στη συνέχεια, έμειναν για ένα μήνα σε συγγενείς με τη μητέρα τους η οποία, στο μεταξύ, είχε μεταβεί στη Θεσσαλονίκη από τη Γερμανία.

Στη συνέχεια, προσπάθησαν να ταξιδέψουν στη Γερμανία με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αλλά δεν τα κατάφεραν. Η μητέρα επέστρεψε στη Γερμανία ώστε να δρομολογήσει από εκεί τις νόμιμες διαδικασίες για την οικογενειακή επανένωση. Μίσθωσε ένα διαμέρισμα στην περιοχή της Νεάπολης – Συκεών και συμφώνησε με τον κατηγορούμενο, ο οποίος είναι και μακρινός συγγενής της οικογένειας, να αναλάβει τη φροντίδα των ανήλικων παιδιών, μέχρι αυτά να μπορέσουν να μεταβούν στη Γερμανία. Η μητέρα κάλυπτε τη διαβίωσή τους στέλνοντας χρήματα. Με δικαστική απόφαση, ο 30χρονος είχε διοριστεί και επίτροπος των ανηλίκων. Στην αρχή, πήγαινε στο διαμέρισμα όπου και παρέμενε για μερικές ώρες μία με δύο φορές την εβδομάδα. Από τα τέλη του καλοκαιριού εγκαταστάθηκε μόνιμα εκεί, διανυκτερεύοντας το μεγαλύτερο διάστημα.

Εντός του Οκτωβρίου ή Νοεμβρίου, ένα βράδυ ενώ τα δύο μικρότερα παιδιά κοιμόταν, ο κατηγορούμενος προσέφερε στην 16χρονη ένα ποτήρι πορτοκαλάδα το οποίο περιείχε άγνωστη ουσία και αυτή αισθάνθηκε αδιαθεσία και υπνηλία. Την ακολούθησε στο υπνοδωμάτιο όπου και την βίασε, αφού είχαν καμφθεί οι αντιστάσεις της. Λίγες ώρες αργότερα η ανήλικη ξύπνησε και διαπίστωσε ότι αιμορραγούσε. Ζήτησε εξηγήσεις από τον 30χρονο, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι την είχε βιντεοσκοπήσει και την απείλησε ότι θα δημοσίευε το υλικό σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αν αυτή μιλούσε για το περιστατικό.

Η κοπέλα έμεινε έγκυος, και το αντιλήφθηκε μετά τον 5o μήνα κύησής της. Εκείνο το διάστημα ο κατηγορούμενος κρατείτο ήδη στις φυλακές. Όταν αποφυλακίστηκε ενημερώθηκε για την εγκυμοσύνη και προσφέρθηκε να παντρευτεί την ανήλικη, η οποία αρνήθηκε. Τον Ιούλιο του 2020 γέννησε με πλαστά έγγραφα που της είχε προμηθεύσει ώστε να μην αποκαλυφθεί η ανηλικότητά της, στο Ιπποκράτειο. Ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη μετά την καταγγελία και παραμένει προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Γρεβενών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΑΒ
Τραγωδία στο Πικέρμι: Νεκρός σε τροχαίο οδηγός που προσέκρουσε σε κολώνα
O 62χρονος οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου που εκινείτο επί της Λεωφόρου Μαραθώνος, έχασε τον έλεγχο, εξετράπη της πορείας του και έπεσε πάνω σε κολώνα της ΔΕΗ
Τραγωδία στο Πικέρμι: Νεκρός σε τροχαίο οδηγός που προσέκρουσε σε κολώνα
ypoyrgeio paideias
Υπουργείο Παιδείας: Το ΦΕΚ με τις νέες κατηγορίες ποινών των μαθητών και οι ευθύνες του Συλλόγου διδασκόντων
ΦΕΚ 2531/29-4-2024 Τροποποίηση της υπό στοιχεία 79942/ΓΔ4/ 21-5-2019 υπουργικής απόφασης «Εγγραφές, μετεγγραφές, φοίτηση και θέματα οργάνωσης της...
Υπουργείο Παιδείας: Το ΦΕΚ με τις νέες κατηγορίες ποινών των μαθητών και οι ευθύνες του Συλλόγου διδασκόντων