burger
Η συνταγή για το πιο νόστιμο και χορτοφαγικό burger

Αυτό το λαχταριστό μπέργκερ είναι ένα από τα best seller των χορτοφάγων.

Για να φτιάξουμε Veggie burger, ξεκινάμε μαρινάροντας τα μανιτάρια στο μισό λάδι με το θυμάρι για 1 ώρα. Τα στραγγίζουμε και τα «ψήνουμε» σε τηγάνι ή σχαροτήγανο για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, και τα ψιλοκόβουμε.

Αναλυτικά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τα μπέργκερ

  •  250 γρ. μικρά μανιτάρια λευκά, στη μέση
  •  1 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι
  •  300 γρ. φασόλια κόκκινα από κονσέρβα, στραγγισμένα
  •  2 κουτ. σούπας κόλιανδρος + 2 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  •  1 ξερό κόκκινο κρεμμύδι, τριμμένο
  •  1/8 κουτ. γλυκού σκόνη τσίλι
  •  1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  •  1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  •  1/2 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
  •  1/4 κουτ. γλυκού κόλιανδρος, σε σκόνη
  •  30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  70 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  •  100 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη μαγιονέζα με κάππαρη

  •  1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  •  200 ml γάλα σόγιας, βιολογικό
  •  χυμός από 1/2 λεμόνι
  •  10 ml βαλσαμικό ξίδι
  •  150 ml ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
  •  2 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη, ψιλοκομμένη

Για το σερβίρισμα

  •  4 ψωμάκια για μπέργκερ
  •  2 φύλλα μαρουλιού
  •  4-5 τοματίνια, κομμένα στη μέση
  •  1 ξερό κόκκινο κρεμμύδι, σε ροδέλες

Διαδικασία

Μπέργκερ

  • Για να φτιάξουμε το Veggie burger του Roots, ξεκινάμε μαρινάροντας τα μανιτάρια στο μισό λάδι με το θυμάρι για 1 ώρα. Τα στραγγίζουμε και τα «ψήνουμε» σε τηγάνι ή σχαροτήγανο για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, και τα ψιλοκόβουμε.

  • Βάζουμε σε μπολ τα φασόλια και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι, αφήνοντας και μερικά κομματάκια (δεν θέλουμε πουρέ).
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα φρέσκα μυρωδικά, το κρεμμύδι, το τσίλι, τη μουστάρδα, το σκόρδο, τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι, και ζυμώνουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε το αλεύρι και τη φρυγανιά και ζυμώνουμε καλά.
  • Πλάθουμε 4 μεγάλα μπιφτέκια και τα τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με το υπόλοιπο λάδι, για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Μαγιονέζα

  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα 4 πρώτα υλικά και χτυπάμε με το μίξερ χειρός, προσθέτοντας σταδιακά το λάδι. Ρίχνουμε την κάππαρη και ανακατεύουμε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα