georgoulis

Με «βαριά ποινικά αδικήματα» έχει βρεθεί αντιμέτωπος ο Αλέξης Γεωργούλης -μετά την επώνυμη καταγγελία που έγινε εις βάρος του το 2020 για βιασμό και ξυλοδαρμό.

Η καταγγέλλουσα αναφέρει, σε ανάρτησή της, πως προέβη σε καταγγελία την επομένη του συμβάντος προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία και προσθέτει πως τέσσερις μήνες μετά κατονόμασε τον θύτη στις βελγικές Αρχές. Ο ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής, μέσω των δικηγόρων του, αρνείται τις κατηγορίες.

Ο Αλέξης Γεωργούλης τέθηκε εκτός ΣΥΡΙΖΑ ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τού ζητεί να παραδώσει την έδρα του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αναφορές και για δεύτερη καταγγελία

Λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη της καταγγελίας ήρθε στο «φως» και δεύτερη καταγγελία κατά του Ευρωβουλευτή για κακοποίηση. Ειδικότερα, την καταγγελία έκανε το 2019 νεαρή, ασκούμενη στο Ευρωκοινοβούλιο από τη Θεσσαλονίκη η οποία συνεργάστηκε, για λίγους μήνες με τον Αλέξη Γεωργούλη. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η καταγγελία της αρχειοθετήθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρονται σε ένα περιστατικό το οποίο ακούγεται τις τελευταίες ώρες και αφορά σωματική κακοποίηση από τον Ευρωβουλευτή. Επειδή η καταγγελία της ασκούμενης στο γραφείο του Ευρωβουλευτή δεν επιβεβαιωνόταν και, με δεδομένο, ότι δεν είχε κατατεθεί επίσημα στις βελγικές Αρχές ή την αστυνομία, δεν μπορούσε να δημοσιοποιηθεί.

Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες, ακούγεται ότι, μετά τον ορυμαγδό των εξελίξεων που έφερε το αίτημα των Αρχών για άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή και η πρώην ασκούμενη στο γραφείο του σκέφτεται σοβαρά να προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία εναντίον του.

Ο ίδιος λέει πως έμαθε για την υπόθεση όταν έλαβε χαρτί από την εισαγγελία

Η καταγγέλλουσα είχε δώσει το όνομα του Αλέξη Γεωργούλη τον Μάιο του 2020, δηλαδή τρεις μήνες μετά το καταγγελλόμενο συμβάν -κάτι που αναφέρει η ίδια σε ανάρτησή της και έτσι πέφτει «φως» στην υπόθεση.

Μάλιστα, από τις Βρυξέλλες δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από την εισαγγελία, όπως αναφέρει η Μαρία Αρώνη σε ρεπορτάζ της για το OPEN.

Ο ίδιος ο Αλέξης Γεωργούλης, σε επικοινωνία που είχε μαζί του η δημοσιογράφος του OPEN, αναφέρει πως ο ίδιος πληροφορήθηκε για το ζήτημα τη Μεγάλη Πέμπτη, όταν έλαβε το χαρτί της εισαγγελίας. Τη Μεγάλη Παρασκευή, ισχυρίζεται, πως ενημερώθηκε από το κοινοβούλιο για την άρση της ασυλίας του.

Σήμερα, Τετάρτη, θα γίνει γνωστό εάν η υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη θα συμπεριληφθεί στην ατζέντα στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων.

Η πρώτη αντίδραση της καταγγέλλουσας

Η γυναίκα που έχει καταγγείλει τον Αλέξη Γεωργούλη, έκανε την πρώτη της τοποθέτηση για την υπόθεση μέσω ανάρτησής της στα social media.

Κάνει λόγο για μια επώδυνη διαδικασία, για την ίδια και την οικογένειά της στην οποία, ωστόσο, προχωρά θεωρώντας ότι το οφείλει, όπως λέει χαρακτηριστικά στον εαυτό της και σε κάθε γυναίκα που μπορεί να βρεθεί σε ανάλογη θέση.

Επιπλέον, αναφέρει:

«Πριν από 3 χρόνια, στις αρχές του 2020, προχώρησα σε καταγγελία κατά συγκεκριμένου Έλληνα ευρωβουλευτή για τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης. […] Η καταγγελία μου έγινε την επόμενη μέρα του συμβάντος προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία (ιατροδικαστικές εκθέσεις, κ.α.) και 4 μήνες μετά, τον Μάιο 2020, ένιωσα έτοιμη να δώσω και το όνομα του θύτη στις βελγικές αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες για τον χειρισμό της υπόθεσης».

Η γυναίκα αναφέρεται και στη διαρροή του ονόματός της από μέσα ενημέρωσης ως σοβαρή παραβίαση της ιδιωτικότητάς της, αφήνοντας σαφείς αιχμές για πολιτική διαχείριση της υπόθεσης.

«Είναι δε λυπηρό κάποιοι που παριστάνουν τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στον βωμό της πολιτικής διαχείρισης, να με βάζουν στη δίνη χυδαίων και εξοργιστικών επιθέσεων. Στην πολιτική βρίσκομαι για να παλέψω, μέσα από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, για τις ιδέες και τις αρχές μου και δεν επιθυμώ η όποια δημόσια παρουσία μου να καθορίζεται από αυτή την δυσάρεστη για μένα υπόθεση» λέει.

Τέλος, στέλνει το δικό της μήνυμα στις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης, γράφοντας: «Έχει έρθει ο καιρός το αίσθημα ντροπής και ενοχής να μη βαραίνει τα θύματα, αλλά τους δράστες ανάλογων περιστατικών και όσους τους ανέχονται».

Η ανακοίνωση των δικηγόρων του Γεωργούλη

Ο Αλέξης Γεωργούλης αρνείται τις κατηγορίες, ενώ ανακοίνωση εξέδωσαν και οι δικηγόροι που τον εκπροσωπούν:

«Ο κ. Γεωργούλης ενημερώθηκε την Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2023 από το Γραφείο της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ως προς το αίτημα της Εισαγγελίας των Βρυξελλών για την άρση της ευρωβουλευτικής του ασυλίας, ύστερα από καταγγελία που έχει γίνει εις βάρος του και για την οποία δεν είχε καμία απολύτως γνώση.

Την ίδια ημέρα ανταποκρίθηκε, αιτούμενος και ο ίδιος της άρση της ασυλίας του, με σκοπό να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να διαλευκανθεί η υπόθεση. Τη Δευτέρα 17 Απριλίου 2023, έγινε και η ανάλογη ανακοίνωση από το Προεδρείο στην Ολομέλεια.

Ο κ. Γεωργούλης αρνείται επισήμως και κατηγορηματικά τις κατηγορίες που στρέφονται εναντίον του και επιθυμεί οπωσδήποτε το ταχύτερο δυνατόν να χυθεί όλο το φως σε αυτήν την υπόθεση που μόλις του γνωστοποιήθηκε. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο βελγικό δικαστικό σύστημα με το οποίο σκοπεύει να συνεργαστεί ενεργά.

Οι Βέλγοι δικηγόροι του, Me Cedric Vergauwen και Me Olivia Venet, έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τον ανακριτή και θα επικοινωνήσουν σε εύθετο χρόνο σχετικά με αυτήν τη δικογραφία για την οποία ο κ. Γεωργούλης θεωρείται αθώος.

Έως τότε, δεν μπορούμε να προβούμε σε καμία περαιτέρω δήλωση πέραν αυτής της αθωότητας του.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι

Me Cedric Vergauwen

Me Olivia Venet

Σταματίνα Μαλλά».

Η πολιτική «μάχη»

Την ίδια ώρα, πολιτικές αντιδράσεις πυροδοτεί η υπόθεση Γεωργούλη, με τη ΝΔ να καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να δώσει εξηγήσεις.

Ο Αλέξης Γεωργούλης τέθηκε εκτός ΣΥΡΙΖΑ μετά τη δημοσιοποίηση του αιτήματος άρσης της ασυλίας του, με τον πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, να διαμηνύει από το Λαύριο ότι δεν θα υπάρξει καμία σκιά και καμία συγκάλυψη στην υπόθεση.

«Ο καθένας μπορεί να κριθεί από την δικαιοσύνη, Σε ό,τι αφορά όμως τη σεξουαλική παρενόχληση, είμαστε με τα θύματα και όχι με τους θύτες. Το μήνυμα ήταν καμία συγκάλυψη, καμία σκιά. Δεν χωράει βία και ανοχή απέναντι στη βία», τόνισε.

Η υπόθεση προκαλεί πολιτικούς τριγμούς, με τη ΝΔ να καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να δώσει απαντήσεις, τον ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε τίποτα και να ζητέι από τον πρώην ευρωβουλευτή του να παραδώσει την έδρα και το ΠΑΣΟΚ να τον κατηγορεί με τη σειρά του για απόπειρα πολιτικής εργαλειοποίησης.

Πολιτική αντιπαράθεση προκαλεί και το πότε και γιατί κλήθηκε για εξηγήσεις από τον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Γεωργούλης, ένα χρόνο πριν γίνει γνωστή η υπόθεση.

«Ούτε με γενικεύσεις ούτε με το να υποκαταστήσουμε την κρίση της Δικαιοσύνης ούτε να πούμε αν τα πράγματα είναι έτσι χαρακτηρίζουν ένα ολόκληρο κόμμα και οι ψηφοφόροι του με hashtag και χαρακτηρισμούς που έσπευδαν να μας αποδώσουν οι αντίπαλοί μας στο παρελθόν» σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Από τον Ιούνιο κυκλοφόρησε μια φήμη για κακή συμπεριφορά από τον κ. Γεωργούλη (…) Δόθηκε εντολή από τον Αλέξη Τσίπρα να ερευνηθεί αν οι φήμες είχαν υπόσταση. Δεν είχε υπάρξει καμία επιβεβαίωση για διαδικασίες που καλύπτονται από το απόρρητο» υπογραμμίζει η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου.

Κόντρα έχει ξεσπάσει για το ποιος έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της καταγγέλλουσας -που είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

«Άλλη μια αποκρουστική αντιπαράθεση, με στοιχεία κουτσομπολιού, που αφήνει στο απυρόβλητο το κρίσιμο ζήτημα, που είναι καταγγελίες να σέρνονται για χρόνια» υπογραμμίζουν από το ΚΚΕ.

«Κανένα σχόλιο για τον Α. Γεωργούλη. Η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της. Οι σχολιαστές να κάνουν πίσω» τόνισε, μεταξύ άλλων ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης σε ραδιοφωνική συνέντευξη.

Η υπόθεση βρίσκεται στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου και η διαδικασία μέχρι να ληφθεί η απόφαση για την άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη μπορεί να διαρκέσει έως και τρεις μήνες.

Σημειώνεται ότι τέτοιου είδους καταγγελίες δεν είναι δημόσιες, υπάρχει απόρρητο. Αυτό που μένει να αποκαλυφθεί είναι το πότε θα εξεταστεί η υπόθεση από την επιτροπή νομικών υποθέσεων και πόσο γρήγορα θα προχωρήσει, όπως γράφει η ΕΡΤ.

Διαβάστε επίσης: 

Εκλογές 2023: Τι ακολουθεί της κάλπης της 21ης Μαΐου και τι θα γίνει με τις διερευνητικές εντολές | Έθνος (ethnos.gr)

«Νεκρός» δορυφόρος της NASA πέφτει σήμερα στη Γη και υπάρχει μία στις... 2.500 πιθανότητες να σκοτώσει άνθρωπο | Έθνος (ethnos.gr)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 10/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 10/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Διέσχισε κάθετα την Κρήτη
Διέσχισε κάθετα την Κρήτη με τα πόδια: Έκανε 19 ώρες να φτάσει στα Σφακιά!
Περπάτησε 92,5 χιλιόμετρα σε μια διαδρομή με δύσκολα κομμάτια και έφτασε στον προορισμό του μετά από σχεδόν 19 ώρες.
Διέσχισε κάθετα την Κρήτη με τα πόδια: Έκανε 19 ώρες να φτάσει στα Σφακιά!