georgoulis
Τσίπρας για Γεωργούλη: «Για ‘μας δεν υπάρχουν ναι μεν αλλά σε θέματα έμφυλης βίας»

Ακόμα δύο καταγγελίες φέρεται να αγγίζουν τον γνωστό ηθοποιό και μέχρι χθες, ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του protothema.gr, πρόκειται για μια γυναίκα που έχει αποταθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κάνοντας λόγο για περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης και η οποία έχει και ιατροδικαστική έκθεση και για έναν άνδρα, πρώην συνεργάτη του κ. Γεωργούλη, ο οποίος κάνει λόγο για κάκιστες εργασιακές συνθήκες κατά την περίοδο που βρέθηκε στο γραφείο του ευρωβουλευτή.

Η δεύτερη γυναίκα -μετά την Ε. Χ.- φέρεται να είναι έτοιμη να καταγγείλει τον Αλέξη Γεωργούλη για κακοποίησή της και ξυλοδαρμό! Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό που ετοιμάζεται να καταγγείλει η συγκεκριμένη γυναίκα έλαβε χώρα, ενώ η ίδια εργαζόταν ως μετακλητή υπάλληλος στο γραφείο του κ. Γεωργούλη.

Πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη γυναίκα έχει προσεγγίσει ήδη γνωστό δικηγόρο των Αθηνών και είναι έτοιμη να προβεί σε καταγγελία στις ελληνικές εισαγγελικές αρχές. 

Όλες τις κατηγορίες που τον βαραίνουν αρνείται ο Αλέξης Γεωργούλης όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι τρεις δικηγόροι του λίγη ώρα μετά την πρώτη επίσημη και επώνυμη τοποθέτηση της καταγγέλλουσας για βιασμό και σωματική βλάβη.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, οι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως ο πελάτης τους αρνείται επισήμως όλες τις κατηγορίες που στρέφονται εναντίον του και επιθυμεί να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεσή του ενώ επεσήμαναν πως θα συνεργαστεί με τις αρχές για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

H Ελένη Χρονοπούλου για την καταγγελία της σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη.

Σε ανάρτησή της στη σελίδα της στο Facebook, την πρώτη μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, η Ελένη Χρονοπούλου ξεκαθάρισε ότι η καταγγελία της έγινε στις αρχές του 2020 και αφορούσε βιασμό και πρόκληση σωματικής βλάβης.

Όπως ανέφερε, η καταγγελία της έγινε την αμέσως επόμενη μέρα του συμβάντος, προσκομίζοντας και τα απαραίτητα στοιχεία, ενώ τέσσερις μήνες μετά, τον Μάιο του 2020, ένιωσε έτοιμη να δώσει το όνομα του θύτη στις βελγικές αρχές.

H Ε.Χ. έκανε επίσης γνωστό ότι επέλεξε απολύτως συνειδητά να μην ενημερώσει όλα αυτά τα χρόνια ούτε την οικογένειά της, την οποία θέλησε να προστατεύσει με κάθε τρόπο.

Τσίπρας για Γεωργούλη: «Για ‘μας δεν υπάρχουν ναι μεν αλλά σε θέματα έμφυλης βίας»

Αναφορά στις καταγγελίες σε βάρος του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη, έκανε από το Λαύριο ο Αλεξης Τσίπρας και τόνισε «καμία ανοχή, καμία συγκάλυψη».
Στις καταγγελίες σε βάρος του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη, αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας από το Λαύριο όπου βρίσκεται.

«Χθες ήταν μια δυσάρεστη μέρα. Ο μέχρι χθες ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Γεωργούλης, κατηγορείται για κάτι πολύ σημαντικό. Ο καθένας μπορεί να κριθεί από τη Δικαιοσύνη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αλλά για μας δεν υπάρχουν ναι μεν αλλά, σε θέματα έμφυλης βίας, σε θέματα βίας κατά των γυναικών. Καμία ανοχή, καμία συγκάλυψη, όσο ψηλά κι αν είναι κάποιος. Να μάθουμε στα παιδιά πως να συμπεριφέρονται» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ζητήσαμε την έδρα του πίσω χθες»

«Δεν διέρρευσαν τα στοιχεία της γυναίκας από εμάς. Αν είναι δυνατόν. Αντιθέτως! Ο κ. Γεωργούλης πέρα από τις εξηγήσεις που έχει να δώσεις στο δικαστήριο, θα πρέπει όμως, να δώσει και εξηγήσεις στον κόσμο που τον ψήφισε. Ζητήσαμε την έδρα του πίσω χθες» είπε νωρίτερα η Πόπη Τσαπανίδου, μιλώντας στο Live News.

«Είναι όχι μόνο δυσάρεστο αλλά και σοκαριστικό, μας έχει σοκάρει όλους και ιδιαίτερα τις γυναίκες. Η ιστορία ξεκινά λίγο νωρίτερα. Χθες έγινε γνωστό τι ακριβώς συνέβη και μετά από 15 λεπτά απομακρύνθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και από το κοινοβούλιο. Δεν είναι αυτονόητα τα αντανακλαστικά αλλά για εμάς ήταν αυτονόητο. Δεν παίζουμε με τις γυναίκες και τα δικαιώματά τους» υπογράμμισε η Πόπη Τσαπανίδου.

georgoulis

Νίκος Φίλης: Να επιστρέψει την έδρα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο κ. Γεωργούλης 

Ο Νίκος Φίλης ρωτήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Αντένα για την υπόθεση Γεωργούλη. Η τοποθέτησή του:

Είναι απόλυτη η συμπαράστασή μας στο πρόσωπο της καταγγέλλουσας. Η διαρροή του ονόματός της δεν είναι μόνο παραβίαση της δεοντολογίας, συνιστά ποινικό αδίκημα. Πρέπει λοιπόν να επέμβει ο εισαγγελέας. Την κατηγορία ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το όνομά της, την επιστρέφουμε αυτούσια. Είναι σαφές ότι αντίθετα, μια σειρά από φιλοκυβερνητικα έντυπα και sites δημοσίευσαν όνομα και φωτογραφίες.

Όταν πριν από ένα χρόνο έφτασε ανεπίσημα η πληροφορία για μια τέτοια πράξη του ευρωβουλευτή Γεωργούλη, από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ του ζητήθηκαν εξηγήσεις. Ο ίδιος τα διέψευσε όλα. Επίσημα στοιχεία δεν υπήρχαν τότε. Τώρα που η βελγική Δικαιοσύνη ζήτησε την άρση της ασυλίας του, προχωρήσαμε ακαριαία στην απομάκρυνσή του από την Ευρωομάδα και το κόμμα. Κι όχι μόνο αυτό αλλά του ζητάμε να παραιτηθεί από ευρωβουλευτής και να επιστρέψει την έδρα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Κατά τη γνώμη μας, το σωστό είναι να προσέλθει και να υπερασπιστεί τον εαυτό του (γιατί, βεβαίως, υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας) χωρίς τη θεσμική κάλυψη του αξιώματός του.

Τα άλλα κόμματα, για λόγους μικροπολιτικής, προσπαθούν να μετατρέψουν την ενδεχόμενη ποινική ευθύνη ενός ευρωβουλευτή σε συλλογική ενοχή για τον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουν να κάνουν το άσπρο μαύρο. Είναι σε όλους γνωστές οι πολύχρονες και επίμονες μάχες της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ για τα δικαιώματα των γυναικών. Από θέση αρχών και αξιών, που για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτες, στηρίζουμε τη γυναίκα αυτή που βρήκε το θάρρος να καταγγείλει όσα υπέστη.

Όπως στηρίζουμε τον αγώνα εκατομμυρίων γυναικών σε όλο τον κόσμο. Γυναικών που δέχονται καθημερινά έμφυλη βία, εξευτελισμούς και κακοποίηση. Φαινόμενα που οφείλονται στις εκμεταλλευτικές σχέσεις στην οικονομία και στις πατριαρχικές σχέσεις στην κοινωνία και στην οικογένεια. 

georgoulis

Η δίκη θα γίνει στο Βέλγιο και η ποινή για βιασμό είναι από 5 έως 10 χρόνια

 

Ιατρικά έγγραφα επιβεβαιώνουν την καταγγελία για τον Αλέξη Γεωργούλη, δήλωσε η Ζέφη Δημαδάμα, μιλώντας στο Mega. Αναφερόμενη στην υπόθεση και τα στοιχεία που έχει η δικαιοσύνη, σημείωσε ότι «οι βελγικές αρχές είναι αυτές που ερευνούν. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ποινικά αδικήματα σοβαρότατα. Οι βελγικές αρχές κάνουν μια πολύ μεγάλη έρευνα, αν και με καθυστέρηση. Υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα παντού, και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Σε ερώτηση εάν η γυναίκα αυτή όταν έκανε την καταγγελία πήγε μέχρι και στο νοσοκομείο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η Ζέφη Δημαδάμα απάντησε:

«Από αυτά που γνωρίζουμε εμείς, υπάρχουν και κάποια ιατρικά έγγραφα που επιβεβαιώνουν αυτά τα οποία η ίδια καταγγέλλει. Έχουμε αυτή την πληροφόρηση».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Κορογιαννάκης, δικηγόρος Βρυξελλών μίλησε για ασυνήθιστη καθυστέρηση για τα βελγικά δεδομένα. Σημείωσε δε, ότι η δίκη θα γίνει στο Βέλγιο και η ποινή για βιασμό είναι από 5 έως 10 χρόνια. Πρόκειται δε, για ποινές που εκτίνονται στη φυλακή και δεν εξαγοράζονται.

«Αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες» - Τι λένε οι δικηγόροι του

Όλες τις κατηγορίες που τον βαραίνουν αρνείται ο Αλέξης Γεωργούλης όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι τρεις δικηγόροι του λίγη ώρα μετά την πρώτη επίσημη και επώνυμη τοποθέτηση της Ελένης Χρονοπούλου, της γυναίκας που τον κατήγγειλε για βιασμό και σωματική βλάβη.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, οι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως ο πελάτης τους αρνείται επισήμως όλες τις κατηγορίες που στρέφονται εναντίον του και επιθυμεί να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεσή του ενώ επεσήμαναν πως θα συνεργαστεί με τις αρχές για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση τους:

«Ο κ. Γεωργούλης ενημερώθηκε την Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2023 από το Γραφείο της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ως προς το αίτημα της Εισαγγελίας των Βρυξελλών για την άρση της ευρωβουλευτικής του ασυλίας, ύστερα από καταγγελία που έχει γίνει εις βάρος του και για την οποία δεν είχε καμία απολύτως γνώση.

Την ίδια ημέρα ανταποκρίθηκε, αιτούμενος και ο ίδιος της άρση της ασυλίας του, με σκοπό να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να διαλευκανθεί η υπόθεση. Τη Δευτέρα 17 Απριλίου 2023, έγινε και η ανάλογη ανακοίνωση από το Προεδρείο στην Ολομέλεια.

Ο κ. Γεωργούλης αρνείται επισήμως και κατηγορηματικά τις κατηγορίες που στρέφονται εναντίον του και επιθυμεί οπωσδήποτε το ταχύτερο δυνατόν να χυθεί όλο το φως σε αυτήν την υπόθεση που μόλις του γνωστοποιήθηκε. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο βελγικό δικαστικό σύστημα με το οποίο σκοπεύει να συνεργαστεί ενεργά.

Οι Βέλγοι δικηγόροι του, Me Cédric Vergauwen και Me Olivia Venet, έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τον ανακριτή και θα επικοινωνήσουν σε εύθετο χρόνο σχετικά με αυτήν τη δικογραφία για την οποία ο κ. Γεωργούλης θεωρείται αθώος.

Έως τότε, δεν μπορούμε να προβούμε σε καμία περαιτέρω δήλωση πέραν αυτής της αθωότητας του.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι

Me Cédric Vergauwen

Me Olivia Venet

Σταματίνα Μαλλά»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα