cinema
66 χρόνια μετά την πρώτη προβολή ταινίας και 25 χρόνια μετά το γκρέμισμά του, θα συντροφεύει και πάλι τις θερινές βραδιές των Αθηναίων

Ο ιστορικός θερινός κινηματογράφος «Ζαΐρα» στο Γαλάτσι θα ζωντανέψει και πάλι, για να προσφέρει τις όμορφες καλοκαιρινές στιγμές του στους Αθηναίους. Μάλιστα, αυτή τη φορά ο κινηματογράφος θα έχει βιοκλιματικά χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόθεση του Δήμου Γαλατσίου ήταν να αναγεννήσει τον κινηματογράφο «Ζαΐρα», ο οποίος 66 χρόνια μετά την πρώτη προβολή ταινίας και 25 χρόνια μετά το γκρέμισμά του, θα συντροφεύει και πάλι τις θερινές βραδιές των Αθηναίων.

Ο Γιώργος Μαρκόπουλος, δήμαρχος Γαλατσίου, υπέγραψε τη σχετική σύμβαση για την ανακατασκευή του ιστορικού κινηματογράφου, καθώς και για τη δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ στο ίδιο οικόπεδο, το οποίο βρίσκεται επί της λεωφόρου Γαλατσίου.

Το σινέ «Ζαΐρα» ξεκίνησε τη διαδρομή του το 1957 και λειτουργούσε ασταμάτητα μέχρι το 1993, όταν διέκοψε τη λειτουργία του. Πήρε το όνομα της κόρης του επιχειρηματία Σπυρίδωνα Πανά, ο οποίος δημιούργησε αυτό τον κινηματογράφο. Την εποχή εκείνη, σε παράπλευρους χώρους του κινηματογράφου, στο ευρύτερο οικοδομικό τετράγωνο που ανήκε στην οικογένεια Πανά, δημιουργήθηκε και ένα από τα πρώτα κινηματογραφικά στούντιο της Ελλάδας.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν, ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία αυτή η μεγάλη προσπάθεια ετών, προκειμένου να ζωντανέψουμε ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της πόλης μας και να προσφέρουμε ένα μοντέρνο βιοκλιματικό κινηματογράφο, καθώς και υπόγειες θέσεις στάθμευσης στους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες του Γαλατσίου», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Γιώργος Μαρκόπουλος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΕΘ
Καταγγελία «βόμβα» για νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης: Eνημέρωσαν ασθενή ότι έχει καρκίνο έναν χρόνο μετά τη βιοψία
«Φοβάμαι ότι υπάρχουν κι άλλες βιοψίες, που ενδεχομένως δεν έχουν εκτιμηθεί»
Καταγγελία «βόμβα» για νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης: Eνημέρωσαν ασθενή ότι έχει καρκίνο έναν χρόνο μετά τη βιοψία
βια ανηλικων
ΟΛΜΕ: Σχετικά με το πρωτόγνωρο περιστατικό σε Γυμνάσιο της Αθήνας
Η ΟΛΜΕ είχε εγκαίρως προβλέψει και προειδοποιήσει  το υπουργείο Παιδείας για την έξαρση βίας, είχε καταθέσει υπόμνημα με συγκεκριμένες προτάσεις και...
ΟΛΜΕ: Σχετικά με το πρωτόγνωρο περιστατικό σε Γυμνάσιο της Αθήνας