kreas_arni_varvakeios
ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ | ΙΝΤΙΜΕ
«Ακριβώς ίδιες με τις περυσινές οι τιμές στο αρνί και το κατσίκι», λέει ο Γεωργιάδης - «Ποιότητα και τιμή δεν συμβαδίζουν», επισημαίνουν οι κρεωπόλες

«Οι τιμές στο αρνί και στο κατσίκι, το βασικό αγαθό που οι συμπολίτες μας προτιμούν για τις γιορτές του Πάσχα, κρατήθηκαν απολύτως στα περυσινά επίπεδα με ακρίβεια λεπτού», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Ωστόσο το βασικό ερώτημα δεν είναι αν οι τιμές παρέμειναν ίδιες, αλλά αν η σταθερότητα της τιμής αφήνει ανεπηρέαστη την ποιότητα του κρέατος.

Οι κρεωπόλες της Λάρισας, τονίζουν πάντως πως «ποιότητα και τιμή δεν συμβαδίζουν».

«Μπορεί κάποιοι να ενοχλούνται γιατί είχαν σκοπό να πουλήσουν 13, 14 και 15 ευρώ το κιλό τα αμνοερίφια και τώρα λόγω του καλαθιού θα αναγκαστούν να τα πουλήσουν φθηνότερα, άρα θα κερδίσουν λιγότερα χρήματα απ' όσα υπολόγιζαν ή δεν μπορούν να καλύψουν τις ζημιές που ενδεχομένως έχουν, αυτό το δέχομαι. Τους καταλαβαίνω και δεν αντιδικώ μαζί τους», δήλωσε ο Α. Γεωργιάδης. 

Συμπλήρωσε μάλιστα πως «όταν μίλησα με τους κτηνοτρόφους προχθές, μέσω τηλεδιάσκεψης, μου είπαν ότι θεωρούν την τιμή αυτή, δηλαδή τα 10 ευρώ, υπερβολική, ότι τους καταστρέφει κ.λπ. Τους έδειξα δικά τους τιμολόγια που έσφαζαν στα 7 και στα 7,30 ευρώ πριν από μία εβδομάδα για εξαγωγή στην Ιταλία. Δεν κατάλαβα, γιατί μπορούν να σφάζουν με 7 και 7,30 ευρώ για την Ιταλία και δεν μπορούν να σφάζουν με 7 και 7,30 ευρώ για την Ελλάδα; Μου είπαν ότι στην Ιταλία πουλάγανε με ζημιά. Και τους είπα, γιατί αποφάσισαν να πουλήσουν με ζημιά στην Ιταλία και δεν αποφάσισαν να πουλήσουν με ζημιά και στην Ελλάδα; Ο Έλληνας καταναλωτής δεν έχει ψυχή δηλαδή;».

«Ποιότητα και τιμή δεν συμβαδίζουν. Το υπουργείο κατευθύνει τον κόσμο στα supermarket»

Μιλώντας στο onlarissa.gr, ο πρόεδρος Κρεοπωλών Λάρισας κ. Ευάγγελος Ρίζος δήλωσε πως είναι ζημιωμένοι. «Παγώσαμε με όσα ακούσαμε, καθώς ο υπουργός Ανάπτυξης είχε διαβεβαιώσει πως δε θα βάλει στο Καλάθι το αρνί και το κατσίκι. Και πέρυσι το αρνί στα σούπερ μάρκετ ήταν 10-11 ευρώ. Απλά φέτος συμπλήρωσαν το καλάθι. Για εμένα η λέξη καλάθι σημαίνει διαφήμιση των μεγάλων μάρκετ. Άθελά του ή ηθελημένα ο κ. υπουργός στέλνει τον κόσμο στα μεγάλα μάρκετ. Αυτό για εμάς σημαίνει λιγότερη επισκεψιμότητα, πληγή στην αγορά του κρέατος, και πληγή στον πρωτογενή τομέα γενικότερα. Ποιότητα και τιμή δεν συμβαδίζουν», τόνισε.

«Θα μπορούσαν να παρθούν δύο μέτρα. Πρώτον, επιδότηση του κάθε αρνιού στο σφαγείο έτσι ώστε να αποφεύγονταν οι ελληνοποιήσεις. Δεύτερον, μείωση του ΦΠΑ. Να είναι σε όλα τα σημεία πώλησης το αρνί ώστε να έχει την επιλογή ο καταναλωτής να πάει εκεί που θέλει κι όχι να είναι κατευθυνόμενος. Γιατί το Υπουργείο είναι σαν να κατευθύνει το καταναλωτικό κοινό προς τα σούπερ μάρκετ», δήλωσε.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pistopoiisi agglikwn
Πιστοποίηση Αγγλικών ΑΣΕΠ επιπέδου C2: Ποιο είναι το πιο εύκολο στην Ελλάδα
Το πιο εύκολο online Πιστοποιητικό Αγγλικής Γλώσσας επιπέδου Β2,C1,C2 στην Ελλάδα είναι αυτό που προωθεί η goLearn με ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΙΣΧΥ και πλήρη...
Πιστοποίηση Αγγλικών ΑΣΕΠ επιπέδου C2: Ποιο είναι το πιο εύκολο στην Ελλάδα
γονείς
Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με τις Άδειες Παρακολούθησης Σχολικής Επίδοσης Τέκνου
Η άδεια χορηγείται στο γονέα−υπάλληλο ανεξάρτητα από το αν ο άλλος γονέας εργάζεται ή όχι
Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με τις Άδειες Παρακολούθησης Σχολικής Επίδοσης Τέκνου
alfavita_logo
Το alfavita συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι Ενώσεις εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ
24ωρη απεργία προκήρυξαν για σήμερα οι Ενώσεις των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ
Το alfavita συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι Ενώσεις εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ