ωρωπος
Προκαταρκτική εξέταση για τις εικόνες της ντροπής με πλήρωμα ασθενοφόρου, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών

Εισαγγελική έρευνα ξεκινά με αντικείμενο τις σοκαριστικές φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν, στις οποίες εμφανίζεται πλήρωμα ασθενοφόρου να βρέχει με λάστιχο γυμνή γυναίκα που βρίσκεται ξαπλωμένη σε κουβέρτα σε πυλωτή πολυκατοικίας. Παράλληλα, απολύεται ένας υπάλληλος για το περιστατικό με την ηλικιωμένη, όπως έκανε γνωστό του υπουργείο Υγείας.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος διέταξε τη διενέργεια  ποινικής προκαταρκτικής έρευνας για τα αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος που αφορούν βασανιστήρια και προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας για το περιστατικό που δημοσιοποιήθηκε και φέρεται να έγινε το Σάββατο στον Ωρωπό με πλήρωμα ασθενοφόρου εταιρίας που έχει συμβληθεί με τον Δήμο για παροχή έργου.

Υπουργείο Υγείας: Ξεκινά η διαδικασία απόλυσης του εργαζομένου

Το υπουργείο Υγείας επισημαίνει πως το συγκεκριμένο πλήρωμα δεν σχετίζεται με το ΕΚΑΒ και το ίδιο το υπουργείο. Αναλυτικότερα, αναφέρει «Αναφορικώς με το άθλιο περιστατικό απάνθρωπης συμπεριφοράς στον Ωρωπό το συγκεκριμένο πλήρωμα αφορά σε ιδιωτικό ασθενοφόρο που δεν σχετίζεται με το ΕΚΑΒ και το υπουργείο Υγείας.

Ωστόσο ο ένας από τους δύο ιδιωτικά εργαζόμενους προκύπτει ότι παράλληλα είναι και υπάλληλος σε νοσοκομείο με δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου.

Ως εκ τούτου, παρόλο που η πράξη του έχει γίνει στο πλαίσιο του ιδιωτικού έργου άσχετα από τα υπαλληλικά του καθήκοντα, λόγω της απαξίας της πράξης του τίθεται με εντολή του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη άμεσα σε αργία και κινείται η διαδικασία απόλυσης του.

Παρέμβαση δημάρχου για την απομάκρυνση των εργαζομένων

Ο δήμαρχος Ωρωπού με ανάρτησή του, χθες, ενημέρωσε πως για την υπόθεση διέταξε την διενέργεια ΕΔΕ και ζήτησε από την εταιρία ασθενοφόρων να απομακρύνει τους δύο εργαζόμενους που εμφανίζονται στις φωτογραφίες.

Υπενθυμίζεται πως ο δήμαρχος Ωρωπού είχε αναφέρει σε ανάρτησή του το εξής: "Στην αρχή νόμιζα πως είναι φωτό απ' το Άουσβιτς!!!!! Αλλά είναι δήμος Ωρωπου Αττικης. 70χρονη γυναίκα με ψυχιατρικά' πλένεται στο γκαράζ για μη λερώσει το ασθενοφόρο,και μετά την μετέφεραν στην Αθήνα, ερυθρό Σταυρό ΕΤΣΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ.." γράφει αυτόπτης μάρτυρας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και παραθέτει φωτογραφία.

Ως άνθρωπος καταδικάζω απερίφραστα το απαράδεκτο συμβάν και αισθάνομαι αποτροπιασμό και ντροπή. Ως δήμαρχος έχω δώσει ήδη εντολή για κατεπείγουσα ΕΔΕ που θα ερευνήσει και θα καταλογίσει ευθύνες όπου υπάρχουν. Θέλω να διαβεβαιώσω τους συνδημότες μου, ότι τέτοιες απάνθρωπες συμπεριφορές απ’ όπου και αν προέρχονται σε θα μείνουν ατιμώρητες».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εσώρουχα
Ποια γυναικεία εσώρουχα έχουν απαγορευτεί σε 3 χώρες αλλά οι γυναίκες τα... λατρεύουν;
Αυτά είναι τα επικίνδυνα εσώρουχα που αγαπούν οι γυναίκες: Έχουν απαγορευθεί σε 3 χώρες
Ποια γυναικεία εσώρουχα έχουν απαγορευτεί σε 3 χώρες αλλά οι γυναίκες τα... λατρεύουν;
εμβόλιο
Ερευνητές ετοιμάζουν εμβόλιο για την καταπολέμηση της αντοχής στα αντιβιοτικά
Η προκλινική σύνθεση του εμβολίου που ανέπτυξε η ομάδα προσέφερε, όπως αναφέρεται στη δημοσίευση, υψηλά επίπεδα ανοσίας από θανατηφόρα επίπεδα...
Ερευνητές ετοιμάζουν εμβόλιο για την καταπολέμηση της αντοχής στα αντιβιοτικά