τεμπη

Στους ταχογράφους της εμπορικής και της επιβατικής αμαξοστοιχίας θα αναζητήσουν στοιχεία για τα τελευταία δευτερόλεπτα που προηγήθηκαν της σύγκρουσης των δύο τρένων στην κοιλάδα των Τεμπών οι εμπειρογνώμονες.

Ο ταχογράφος αποτελεί ουσιαστικά το «μαύρο κουτί» ενός τρένου. Είναι κατασκευασμένος με τέτοιο τρόπο ώστε να μην καταστρέφεται σε περίπτωση ατυχήματος και μπορεί να δώσει κρίσιμες πληροφορίες όχι μόνο για την ταχύτητα, με την οποία κινούνταν οι δύο αμαξοστοιχίες, αλλά και για το αν υπήρξε φρενάρισμα και πότε ακριβώς, καθώς επίσης και μια σειρά άλλων στοιχείων που θα φωτίσουν τα τελευταία λεπτά πριν τη σιδηροδρομική τραγωδία.

Αλλωστε τα δύο τρένα βρίσκονταν στην ίδια γραμμή για διάστημα 10 – 12 λεπτών μέχρι να συγκρουστούν μετωπικά. Ακριβές χρονολόγιο του μοιραίου ταξιδιού δεν έχει δώσει έως τώρα κανένας φορέας με πηγές της Hellenic Train να επισημαίνουν στο «ethnos.gr» πως αυτό αποτελεί στοιχείο του προανακριτικού υλικού και θα δοθεί απευθείας στις Αρχές.

Διαβάστε περισσότερα: Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: Γιατί το μοιραίο τρένο έφυγε από τη Λάρισα με τόσο μεγάλη καθυστέρηση – Θα δώσουν απαντήσεις οι ταχογράφοι; | Έθνος (ethnos.gr)

Διαβάστε επίσης: Σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη - Δικηγόρος τραυματία: Στο σταθμαρχείο Λάρισας ακούγονταν φωνές, τραγούδια και μουσική | Έθνος (ethnos.gr)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aytokinito
Γιατί σκουραίνει το λάδι του κινητήρα και πότε πρέπει να σας προβληματίσει

Γιατί αλλάζει χρώμα το λάδι

Η βασική αιτία που το λάδι σκουραίνει είναι τα κατάλοιπα που δημιουργούνται κατά την καύση...

Γιατί σκουραίνει το λάδι του κινητήρα και πότε πρέπει να σας προβληματίσει
kairos-kryo.jpg
Λιγότερες βροχές, περισσότερος… χειμώνας σήμερα - Τι περιμένουμε σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Φεύγουν οι βροχές, μένει το κρύο και οι βοριάδες - Ο καιρός ανά περιοχή
Λιγότερες βροχές, περισσότερος… χειμώνας σήμερα - Τι περιμένουμε σε Αττική και Θεσσαλονίκη