Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη
INTIME NEWS/ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Τέμπη: Στον ανακριτή σήμερα ο σταθμάρχης της Λάρισας – Έρευνες στο τρίτο βαγόνι

Στον ανακριτή θα προσαχθεί σήμερα ο σταθμάρχης της Λάρισας, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες για την τραγωδία στα Τέμπη, ενώ φέρεται ότι παραδέχθηκε το μοιραίο λάθος του.

Επίσης, στον τόπο του δυστυχήματος θα γίνει αυτοψία του δυστυχήματος από την Τροχαία της Λάρισας.

Ο σταθμάρχης της Λάρισας κατά την προανακριτική απολογία του ομολόγησε το μοιραίο λάθος, δηλαδή πως έβαλε τη μοιραία αμαξοστοιχία σε λάθος τροχιά και πρόσθεσε ότι το κατάλαβε μόλις πληροφορήθηκε για το τραγικό δυστύχημα.

Τότε αντιλήφθηκε τις συνέπειες των όσων είχε κάνει, δρομολογώντας την επιβατική αμαξοστοιχία σε λάθος ράγες. Σύμφωνα με πληροφορίες, απέδωσε το λάθος του στην «κακιά ώρα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών από το οποίο προήλθε ως αποτέλεσμα θάνατος πολλών ατόμων (κακούργημα), το οποίο με βάση πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα επισύρει ποινές από 10 χρόνια κάθειρξη έως και ισόβια. Επίσης, για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή και σωματικές βλάβες από αμέλεια και κατά συρροή.

Λέκκας: Αν η σύγκρουση είχε γίνει μέσα στη σήραγγα, η τραγωδία θα ήταν πολύ μεγαλύτερη

Η τραγωδία θα είχε πάρει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις αν η σύγκρουση είχε γίνει λίγα μέτρα πριν, μέσα στη σήραγγα, εκτίμησε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμης Λέκκας.

«Έχουμε να κάνουμε με μια περίπτωση όπου για κλάσματα δευτερολέπτου, αν τα δύο τρένα είχαν συγκρουστεί μέσα στη σήραγγα, τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο τραγικά. Γιατί ουσιαστικά από τη σήραγγα, θα ήταν εξαιρετικά απίθανο να βγουν έξω έστω και μερικοί άνθρωποι.

Η κινητική ενέργεια των συρμών θα οδηγούσε σε παραμόρφωση και των δύο αμαξοστοιχιών, ενώ τώρα είδαμε ότι εξοστρακίστηκαν δεξιά και αριστερά. Οι θερμοκρασίες και η φωτιά θα ήταν κάτι αδιανόητο και επίσης θα υπήρχε περίπτωση να καταρρεύσει και η ίδια η στοά υπό ορισμένες συνθήκες. Φανταστείτε λοιπόν ότι σε τέτοια περίπτωση δεν θα μπορούσε να διαφύγει κανένας και από την άλλη δεν θα μπορούσε να προσφερθεί βοήθεια. Θα είχαμε πολύ μεγαλύτερη τραγωδία» εκτίμησε ο καθηγητής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην άμεση αντίδραση της πολιτικής προστασίας: «Αυτό που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι είχαμε να κάνουμε με μια εξαιρετική διαχείριση από την πολιτική προστασία της περιφέρειας, του ΕΚΑΒ, της ΕΜΑΚ και της Αστυνομίας. Μέσα σε λίγο χρόνο ήταν όλες οι υπηρεσίες εκεί και αυτό θα πρέπει να το σημειώσουμε».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα