Σύγκρουση τρένων
INTIME NEWS/ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έβαλε στο στόχαστρο την Ελλάδα για το ζήτημα της υποβάθμισης των σιδηροδρόμων

Ξετυλίγεται σταδιακά ο «μίτος» των ευθυνών για τη θανατηφόρα σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

Αρχικά, αποδίδονται ευθύνες και κατηγορίες εις βάρος του σταθμάρχη της Λάρισας για την πολύνεκρη τραγωδία.

Ωστόσο, πληροφορίες και στοιχεία δείχνουν ότι τα προβλήματα στους ελληνικούς σιδηροδρόμους είναι υπαρκτά εδώ και πολλά χρόνια, χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση για την επίλυσή τους.

Μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Ένωση έβαλε στο στόχαστρο την Ελλάδα για το ζήτημα της υποβάθμισης των σιδηροδρόμων, αναδεικνύοντας τις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες, αφού παρά τα εκατομμύρια ευρώ με τη μορφή επιχορηγήσεων από τα ευρωπαϊκά ταμεία για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας, η κατάσταση παρέμενε ίδια μέχρι και σήμερα.

Ειδικότερα, ευρωπαϊκές πηγές υποστηρίζουν ότι η Ε.Ε. «έσυρε» τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, μία εβδομάδα νωρίτερα, για μη τήρηση των κανόνων αναφορικά με τις σιδηροδρομικές μεταφορές.

Πηγές από την αρμόδια διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία πριν από μία εβδομάδα, στις 15 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε την απόφαση της να παραπέμψει την Ελλάδα στο Δικαστήριο της Ε.Ε. λόγω μη τήρησης των κανόνων για τις σιδηροδρομικές μεταφορές στην Ε.Ε. κάνουν λόγω για εγκληματική ευθύνη των εποπτικών αρχών και επισημαίνουν ότι η Ε.Ε. έχει πληρώσει εκατοντάδες εκατομμύρια για να γίνει ασφαλής η διπλή σιδηροδρομική γραμμή όπου δεν θα κατευθύνεται  το ένα τρένο ο απέναντι στο άλλο.

«Είναι εξωφρενικό να μη λειτουργεί η τηλεματική, για την οποία η Ένωση έχει δώσει εκατομμύρια και κανείς να μην το ελέγχει αυτό» τονίζουν ευρωπαϊκές πηγές. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτη σύσκεψη Χάρη Δούκα με ΟΛΜΕ και ΔΟΕ για την κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κωνσταντίνος Γεωργίου
Ταξικό ή τοξικό σχολείο; Η βίαιη λειτουργική απορρύθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης
Δοξάζεται η εκπαίδευση των πολλών διαφορετικών ταχυτήτων, των διαβαθμισμένων σχολείων και των κατατεταγμένων πανεπιστημίων, των όπου και όπως λάχει...
Ταξικό ή τοξικό σχολείο; Η βίαιη λειτουργική απορρύθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης
Στέφανος Παραστατίδης
Στέφανος Παραστατίδης για την κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών: «Από το κακό στο χειρότερο»
H εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων σχολείων δεν μπορεί να θυσιάζεται στον βωμό ενός συγκεντρωτικού και αναποτελεσματικού διοικητικού μοντέλου
Στέφανος Παραστατίδης για την κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών: «Από το κακό στο χειρότερο»
mpataria.jpg
Η καθημερινή συνήθεια που μειώνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του κινητού
Μια μικρή καθημερινή συνήθεια μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη διάρκεια ζωής της και να μειώσει τα χρόνια χρήσης της συσκευής.
Η καθημερινή συνήθεια που μειώνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του κινητού
molivia
Δύο μαθήτριες στο κέντρο μιας βίας που δεν γεννήθηκε στο προαύλιο του σχολείου
Παραβατικές συμπεριφορές ή κοινωνική βία με παιδικό πρόσωπο; Δύο ανήλικες στο εδώλιο μιας ολόκληρης κοινωνίας
Δύο μαθήτριες στο κέντρο μιας βίας που δεν γεννήθηκε στο προαύλιο του σχολείου