Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη
INTIME NEWS/ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
«Δεν λειτουργούν φωτοσήματα, δεν υπήρχαν χαρτιά για το πως θα πάνε στον επόμενο σταθμό» - Μαρτυρία του τελευταίου σταθμάρχη του Βόλου για τη σύγκρουση τρένων

«Αυτό το πράγμα που έγινε σήμερα είναι πόλεμος. Κάποιος είναι υπεύθυνος, αλλά δεν μπορούμε να σταυρώσουμε μόνο έναν σταθμάρχη. Υπάρχει σωρεία ολισθημάτων από όλες τις υπηρεσίες», δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου ο τελευταίος σταθμάρχης του Βόλου, Γιώργος Αποστολέρης, με αφορμή το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Η οικογένεια του σιδηροδρόμου θρηνεί εννέα άτομα λόγω «ανθρώπινου λάθους, από ανθρώπους που δεν είχαν την εμπειρία να διαχειριστούν την κατάσταση, ως απόρροια εγκατάλειψης του σιδηροδρόμου», είπε ο Γ. Αποστολέρης.

Ο Γ. Αποστολέρης εξέφρασε τη λύπη του για το τραγικό γεγονός και συλλυπήθηκε τις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν.

«Μαύρη μέρα για τον ελληνικό σιδηρόδρομο. Είναι τραγικό αυτό που συνέβη, χάθηκαν ανθρώπινες ζωές. Η οικογένεια του σιδηροδρόμου θρηνεί εννέα άτομα. Για μας είναι θρήνος και συλλυπούμαι τις οικογένειές τους. Ανθρώπινο λάθος που ήταν διαδοχικό. Άνθρωποι που δεν είχαν την εμπειρία να διαχειριστούν την κατάσταση» επισήμανε.

«Δεν λειτουργούν φωτοσήματα»

«Δεν υπήρξε η προσήκουσα προσοχή τη συγκεκριμένη στιγμή. Λυπάμαι που το λέω. Είναι σωρεία εγκατάλειψης του σιδηροδρόμου. Δεν λειτουργούν φωτοσήματα, δεν υπήρχαν χαρτιά για το πως θα πάνε στον επόμενο σταθμό» υπογράμμισε.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι «ο δείκτης ασφαλείας είχε πέσει αρκετά με αποτέλεσμα να φθάσουμε σε αυτό που έγινε. Είναι χρόνια αυτή η κατάσταση της ασφάλειας της κυκλοφορίας που θα έφθανε σε σημείο που ήταν δεδομένο ότι θα ερχόταν μια τέτοια στιγμή. Στα ξένα δίκτυα της Ευρώπης δεν υπάρχουν τέτοιες συνθήκες κυκλοφορίας. Η αλήθεια είναι τραγική. Τα όμορφα τα λόγια είναι ωραία όμως δεν είναι σιδηρόδρομος αυτό που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα. Γι' αυτό είχα και φοβερές αντιπάθειες γιατί έλεγα αυτή την αλήθεια. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε με αυτόν τον τρόπο. Δεν είναι δυνατόν να είναι στη θέση ευθύνης του σταθμάρχη της Λάρισας ένας άνθρωπος με εμπειρία λίγων μηνών».

«Οι σταθμάρχες της Λάρισας στο παρελθόν ήταν έμπειροι άνθρωποι που προάγονταν στο σταθμό της Λάρισας. Καλή η ηλεκτροκίνηση αλλά βλέπουμε να λειτουργεί μονοδρόμηση. Δεν μπορεί να υπάρχει μονοδρόμηση το 2023. Και αν συμβεί αυτό πρέπει να γνωστοποιείται σε όλους. Δεν κάνω τον εισαγγελέα. Συλλυπούμαι όλους. Δεν πρέπει να χάνεται ούτε μία ανθρώπινη ζωή. Αυτό το πράγμα που έγινε σήμερα είναι πόλεμος. Κάποιος είναι υπεύθυνος, αλλά δεν μπορούμε να σταυρώσουμε μόνο έναν σταθμάρχη. Υπάρχει σωρεία ολισθημάτων από όλες τις υπηρεσίες», συμπλήρωσε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΙΕΠ
ΙΕΠ: Πρόσκληση για το Μητρώο Αξιολογητών Διδακτικών Βιβλίων (Πολλαπλό βιβλίο)
Προαναγγελία δημοσίευσης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερομένους (φυσικά πρόσωπα) για την ένταξη σε «Μητρώο...
ΙΕΠ: Πρόσκληση για το Μητρώο Αξιολογητών Διδακτικών Βιβλίων (Πολλαπλό βιβλίο)