σύγκρουση τρένων
ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS
Τι φαίνεται να ισχυρίστηκε ο σταθμάρχης

Νέα πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας, σχετικά με την πολύωρη κατάθεση του σταθμάρχη του ΟΣΕ Λάρισας, πριν από τη σύλληψή του για το σιδηροδρομικό δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τις ζωές τους δεκάδες άτομα.

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες από τον ΣΚΑΪ, ο 59χρονος ισχυρίστηκε ότι έδωσε εντολή για αλλαγή τροχιάς, αλλά δεν υπάκουσε το σύστημα

Οι κατηγορίες

Ο σταθμάρχης, σύμφωνα με την Αστυνομία, χαρακτηρίζεται ως υπαίτιος του δυστυχήματος και κατηγορείται εκτός των άλλων, για ανθρωποκτονία από αμέλεια άρθρο 302 του Ποινικού Κώδικα), σωματική βλάβη από αμέλεια (314 ΠΚ) και επικίνδυνες παρεμβάσεις στην συγκοινωνία μέσων (291 ΠΚ).

Σημαντικό στοιχείο για την έρευνα σχετικά με τα αίτια του δυστυχήματος θα παίξουν οι απομαγνητοφωνημένες επικοινωνίες πριν από τη σύγκρουση.

Επιχείρηση διάσωσης

Η επιχείρηση στο σημείο παραμένει σε εξέλιξη, με την Πυροσβεστική να κόβει και απομακρύνει κομμάτια από τα βαγόνια σε μία προσπάθεια να βρει τυχόν ζωντανούς, αλλά οι ελπίδες είναι ελάχιστες. Τα τρία πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας εκτροχιάστηκαν και ξέσπασε φωτιά. 

Ορισμένες από τις σορούς που έχουν ανασυρθεί είναι απανθρακωμένες. Στην περιοχή, να σημειωθεί, έχει σταλεί το ειδικό κλιμάκιο από τα εγκληματολογικά της ΕΛ.ΑΣ. που είχε αναλάβει την ταυτοποίηση των νεκρών από τη φωτιά στο Μάτι.


Κηδείες θυμάτων

Με αφορμή το συνταρακτικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών που έχει συγκινήσει ολόκληρο τον ελληνικό λαό, οι υπουργοί Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αποφασίζουν την τέλεση της κηδείας των θυμάτων με δημόσια δαπάνη.

Επίσης, με απόφαση του Μάκη Βορίδη, από την 1η Μαρτίου έως την 3η Μαρτίου 2023 οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτήρια της χώρας θα κυματίζουν μεσίστιες, ενώ αναστέλλεται και κάθε δημόσια εορταστική εκδήλωση, σε εφαρμογή της κήρυξης από τον Πρωθυπουργό τριήμερου εθνικού πένθους για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εσώρουχα
Ποια γυναικεία εσώρουχα έχουν απαγορευτεί σε 3 χώρες αλλά οι γυναίκες τα... λατρεύουν;
Αυτά είναι τα επικίνδυνα εσώρουχα που αγαπούν οι γυναίκες: Έχουν απαγορευθεί σε 3 χώρες
Ποια γυναικεία εσώρουχα έχουν απαγορευτεί σε 3 χώρες αλλά οι γυναίκες τα... λατρεύουν;
εμβόλιο
Ερευνητές ετοιμάζουν εμβόλιο για την καταπολέμηση της αντοχής στα αντιβιοτικά
Η προκλινική σύνθεση του εμβολίου που ανέπτυξε η ομάδα προσέφερε, όπως αναφέρεται στη δημοσίευση, υψηλά επίπεδα ανοσίας από θανατηφόρα επίπεδα...
Ερευνητές ετοιμάζουν εμβόλιο για την καταπολέμηση της αντοχής στα αντιβιοτικά