ΤΡΕΝΟ ΛΑΡΙΣΑ
Τα πρώτα δύο βαγόνια της αμαξοστοιχίας κυριολεκτικά πολτοποιήθηκαν!

Σε εθνική τραγωδία εξελίσσεται το τρομερό δυστύχημα που έλαβε χώρα στις 11.24 το βράδυ της Τρίτης, με επιβατική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη με 350 περίπου επιβάτες, να συγκρούεται μετωπικά στο ύψος των Τεμπών (κοντά στο σημείο όπου έλαβε χώρα το δυστύχημα με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ), με άλλη εμπορική αμαξοστοιχία που βρίσκονταν στην ίδια γραμμή!

Οι δεκάδες νεκροί, ο αριθμός των οποίων ανεβαίνει διαρκώς, έχει μετατρέψει το συγκεκριμένο δυστύχημα στο μεγαλύτερο στην σιδηροδρομική ιστορία της χώρας μας. Δεκάδες είναι και οι σοβαρά τραυματίες, διασωληνωμένοι, εγκαυματίες και πολυτραυματίες που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Λάρισας, της Κατερίνης και της Θεσσαλονίκης.

Η σύγκρουση των δύο τρένων εκτιμάται πως έγινε με μεγάλη ταχύτητα, περίπου 70 με 80 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας τα πρώτα δύο βαγόνια της αμαξοστοιχίας κυριολεκτικά πολτοποιήθηκαν!

Οι διασώστες μέχρι τα ξημερώματα συνέχιζαν το έργο της αναζήτησης επιζώντων και της ανάσυρσης νεκρών, οι σοροί των οποίων ήταν εντός των μοιραίων βαγονιών.

Η τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής (στις 6:20 τα ξημερώματα)

«Η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού ατόμων, στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών παραμένει σε εξέλιξη. Οι προσπάθειες των Πυροσβεστικών Δυνάμεων αυτή τη στιγμή επικεντρώνονται στα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας, τα οποία έχουν ανατραπεί και εκεί παρουσιάζεται η μεγαλύτερη δυσκολία απεγκλωβισμού.

Η επιχείρηση των Πυροσβεστών στα συγκεκριμένα βαγόνια γίνεται με τη βοήθεια τεσσάρων ειδικών γερανοφόρων οχημάτων, που θα ανασηκώσουν τους συρμούς. Μέχρι στιγμής ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 32.

Από τους 85 τραυματίες που είχαν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, παραμένουν για νοσηλεία οι 53, ενώ οι υπόλοιποι έχουν αποχωρήσει. Η Ελληνική Αστυνομία με τον ιατροδικαστή, έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης στο Γενικό νοσοκομείο Λάρισας όπου μεταφέρονται οι σοροί.

Στο νοσοκομείο, βρίσκονται αξιωματικοί της Αστυνομίας μαζί με ειδικούς ψυχολόγους, προκειμένου να συνδράμουν στη διαδικασία και να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο τους συγγενείς των θυμάτων. Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σάλος στην Αττική Οδό: Αστυνομικός λέει «πάτα το» σε οδηγό McLaren και εκείνος φεύγει με 250 χλμ (Βίντεο)
Σάλος στην Αττική Οδό: Αστυνομικός λέει «πάτα το» σε οδηγό McLaren και εκείνος φεύγει με 250 χλμ (Βίντεο)
«Πάτα το», ακούγεται να λέει αστυνομικός της Τροχαίας σε οδηγό McLaren που σταμάτησε για έλεγχο – Σάλος στα social media
Σάλος στην Αττική Οδό: Αστυνομικός λέει «πάτα το» σε οδηγό McLaren και εκείνος φεύγει με 250 χλμ (Βίντεο)
δάσκαλοι
Θέσεις καθηγητών Φυσικής και Χημείας σε μεγάλο εξ αποστάσεως επιστημονικό project!
Μεγάλος εκπαιδευτικός φορέας έχει αναλάβει την υλοποίηση επιστημονικού - εκπαιδευτικού έργου που αφορά δημιουργία εκπαιδευτικού ψηφιακού περιεχομένου...
Θέσεις καθηγητών Φυσικής και Χημείας σε μεγάλο εξ αποστάσεως επιστημονικό project!
Ευάγγελος Τουρνάς
Βαγγέλης Τουρνάς: Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας
«Ευχαριστώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμή που μου έκανε και την εμπιστοσύνη» - Το παρασκήνιο της παραίτησης του Βαγγέλη Τουρνά
Βαγγέλης Τουρνάς: Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας