Thumbnail
Πλέον, όλοι οι ασφαλισμένοι βλέπουν με ένα κλικ τον ατομικό κουμπαρά τους - Διαθέσιμη η ηλεκτρονική εφαρμογή και για τους μισθωτούς

Διαθέσιμη για το σύνολο των εργαζομένων, μισθωτών και μη, είναι πλέον η εφαρμογή myTEKA του νέου Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ), όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε ανακοίνωσή του.

Η λειτουργία της web εφαρμογής ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2022, αρχικά για τους μη μισθωτούς και, σήμερα, έχει επεκταθεί και στους μισθωτούς εργαζόμενους.

Οι ασφαλισμένοι, που φτάνουν τους 165.000, μέσω του καινοτόμου αυτού εργαλείου, βλέπουν με ένα κλικ τον ατομικό κουμπαρά τους.

Ειδικότερα, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας myteka.gov.gr, παρέχεται εξατομικευμένη πληροφόρηση και, με το πάτημα ενός κουμπιού, οι ασφαλισμένοι που έχουν ενταχθεί στο ΤΕΚΑ, ενημερώνονται για:

   - Το ΤΕΚΑ με μια ματιά.

   - Το σύνολο των εισφορών που έχουν καταβληθεί από τους ίδιους ή/και τον εργοδότη τους.

   - Το ιστορικό των εισφορών τους.

   - Την κίνηση του ατομικού τους λογαριασμού.

   - Τις αποδόσεις των επενδύσεών τους.

   - Συχνές ερωτήσεις, που προκύπτουν.

   - Τρόπους επικοινωνίας με το Ταμείο.

Η νέα εφαρμογή είναι επίσης διαθέσιμη, μέσω της ιστοσελίδας teka.gov.gr και του gov.gr, στην ενότητα «Εργασία και ασφάλιση» και στην υποενότητα «Συνταξιοδότηση».

Προς το παρόν, η εφαρμογή είναι προσβάσιμη, μέσω browser, ενώ σχεδιάζεται και η αντίστοιχη εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα.

Η είσοδος στη διαδικτυακή εφαρμογή προϋποθέτει αυθεντικοποίηση με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης TAXISnet. Κατά την είσοδο στην υπηρεσία του myTEKA, ζητείται επιπλέον ο ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου για δεύτερη ταυτοποίηση.

Με τη διάθεση του myTEKA, παρέχεται ένα εργαλείο ενημέρωσης και ταυτόχρονα αξιολόγησης και ελέγχου στους πολίτες, που προσφέρει με απόλυτη διαφάνεια εποπτεία της μελλοντικής σύνταξής τους, διασφαλίζοντας τα οφέλη των ασφαλισμένων και τα έσοδα του ασφαλιστικού συστήματος.

Προαιρετική υπαγωγή στο ΤΕΚΑ

Υπενθυμίζεται πως, από 01/01/2023, το Ταμείο ξεκίνησε ήδη να υποδέχεται τους πρώτους προαιρετικά ασφαλισμένους, κατόπιν αίτησης στην πλατφόρμα be.teka.gov.gr για αλλαγή φορέα επικουρικής ασφάλισης και υπαγωγή τους στην επικουρική του ΤΕΚΑ.

Η υπηρεσία αφορά αρχικά σε όσους γεννήθηκαν, μετά την 1η Ιανουαρίου 1987, ξεκίνησαν να εργάζονται και να ασφαλίζονται για την επικουρική τους στον e-ΕΦΚΑ και επιθυμούν να την μεταφέρουν στο ΤΕΚΑ.

Από τον Μάρτιο του 2023, θα παρέχεται επιπλέον η δυνατότητα αίτησης υπαγωγής στο ΤΕΚΑ και σε ασφαλισμένους που απασχολούνται σε κλάδους όπου, μέχρι σήμερα, δεν υπήρχε υποχρέωση υπαγωγής στην επικουρική ασφάλιση, δικαίωμα που θα διατηρούν, εφόσον είναι έως 35 ετών.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Στιγμιότυπο από την πλατφόρμα ΟΠΣΥΔ που δείχνει το μενού επιλογής «Φάκελος» και την καρτέλα «Επικαιροποίηση Φακέλου» για την υποβολή δικαιολογητικών των προκηρύξεων ΑΣΕΠ 1ΓΕ και 2ΓΕ/2026
ΟΠΣΥΔ - Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Πώς θα «ανεβάσετε» σωστά τα δικαιολογητικά
Πώς θα συνδέσετε την αίτηση του ΑΣΕΠ με τον ψηφιακό σας φάκελο - Τα 5 συχνότερα λάθη που οδηγούν σε απώλεια μορίων
ΟΠΣΥΔ - Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Πώς θα «ανεβάσετε» σωστά τα δικαιολογητικά
agkistri
Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Αποδράσεις για ανάσα καλοκαιριού κοντά στην Αθήνα
Για όσους θέλουν να φύγουν χωρίς μεγάλη ταλαιπωρία, υπάρχουν προορισμοί σε κοντινή απόσταση που προσφέρουν ξεκούραση, όμορφα τοπία και αλλαγή...
Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Αποδράσεις για ανάσα καλοκαιριού κοντά στην Αθήνα
ekpaideytikoi
Ίδιο Δημόσιο, διαφορετικοί υπάλληλοι; Γιατί οι εκπαιδευτικοί νιώθουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας
Το ελληνικό σχολείο στηρίζεται σε τεράστιο βαθμό στην επιπλέον εργασία των εκπαιδευτικών.
Ίδιο Δημόσιο, διαφορετικοί υπάλληλοι; Γιατί οι εκπαιδευτικοί νιώθουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας