nosokomeio-paidwn
Αν χρειαστεί και με χρηματοδοτικό εργαλείο, η πολιτεία θα συνδράμει για τα τρία νοσοκομεία του ΙΣΝ, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης

Το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο το 2025, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, διαβεβαιώνοντας ότι εφόσον χρειαστεί, η Πολιτεία θα συνδράμει με οποιονδήποτε τρόπο ώστε αυτό να γίνει πραγματικότητα.

Μετά από σύσκεψη που είχε το πρωί με τους διοικητές και τους υποδιοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ, ο κ. Πλεύρης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, δήλωσε: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα και με τα τρία νοσοκομεία του Ιδρύματος Νιάρχος και μάλιστα το ίδιο το "Νιάρχος", χθες, σε επιστολή που έστειλε και στον πρόεδρο της Βουλής και στους αρχηγούς των κομμάτων, αναφέρει ότι θα γίνουν όλες οι προσπάθειες. Ήταν μία διαδικασία την οποία την κάνει το ίδιο το "Νιάρχος", που βγήκε άκαρπη.

Από 'κει και πέρα θα γίνουν όλες οι διαδικασίες και σε κάθε περίπτωση εμείς διαβεβαιώνουμε ότι και σαν Πολιτεία, άμα χρειαστεί να συνδράμουμε με οποιονδήποτε τρόπο, αν χρειαστεί και με χρηματοδοτικό εργαλείο, αυτή η συνδρομή θα υπάρξει. Όχι απλώς δεν υπάρχει πρόβλημα για το "Παιδιατρικό", αλλά θα είναι και απολύτως εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει οριστεί ώστε το 2025 η Θεσσαλονίκη να έχει Παιδιατρικό Νοσοκομείο με 33 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ Παίδων και να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της έλλειψης κλινών ΜΕΘ στα παιδιά, που έχουμε στη Βόρεια Ελλάδα».

 Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είχε ανακοινώσει ότι ο διαγωνισμός για την κατασκευή των νοσοκομείων Κομοτηνής, Παιδιατρικού Θεσσαλονίκης και Σπάρτης απέβη άκαρπος, λόγω του μεγάλου ύψους των προσφορών.

 Σε ερώτηση, αν το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσανατολίζεται σε επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού ή σε απευθείας ανάθεση για την κατασκευή των τριών νοσοκομείων (Παιδιατρικό, Κομοτηνής και Ξάνθης), απάντησε ότι αυτό είναι διαδικασία του Ιδρύματος. «Δεν μπορούμε εμείς να υποδείξουμε τη διαδικασία, αλλά ξέρουμε ότι το Ίδρυμα θα κάνει όσες ενέργειες χρειάζονται ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα, και έχουμε και απόλυτη εμπιστοσύνη και εξαιρετική συνεργασία με το Ίδρυμα όλο αυτό το διάστημα. Άρα δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία», πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης.

Όσον αφορά τη σύσκεψη που είχε με τους διοικητές των ΥΠΕ, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι συζητήθηκε η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. «Βρισκόμαστε σε ένα πλαίσιο που η πίεση από την πανδημία στο σύστημα δεν είναι μεγάλη. Αντίστοιχα, σιγά σιγά αρχίζει να υπάρχει και μία εξισορρόπηση στο κομμάτι των ιώσεων και αντιστοίχως εδώ πέρα κοιτάμε όλο το πλαίσιο και όλων των συνεργασιών ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή περίθαλψη», πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Πλεύρης θα επισκεφτεί το Κέντρο Υγείας Ευόσμου και το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ενώ το μεσημέρι θα παραστεί στα εγκαίνια νέας μονάδας στο Ιατρικό Διαβαλκανικό.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoleio-deuteris-eukairias-2.jpg
Πρόσκληση απόσπασης μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας για το σχολικό έτος 2025-2026
Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων από 16 έως 25 Ιουνίου 2025 για αποσπάσεις μόνιμων εκπαιδευτικών σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας
Πρόσκληση απόσπασης μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας για το σχολικό έτος 2025-2026
αστυν
Μακελειό σε φεστιβάλ στη Γιούτα: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πυροβολισμούς
Ένα βρέφος, μια 41χρονη και ένας 18χρονος μεταξύ των θυμάτων σε αιματηρή συμπλοκή κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Westfest στο Σολτ Λέικ Σίτι
Μακελειό σε φεστιβάλ στη Γιούτα: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πυροβολισμούς
taksi
Ένωση Γονέων Καλαμαριάς κατά του «χαρατσιού» στη θερινή απασχόληση 2025
Οι γονείς καλούνται να πληρώσουν για πρώτη φορά συμμετοχή στο πρόγραμμα, ενώ η Ένωση ζητά άμεση κατάργηση της εισφοράς και διεύρυνση των θέσεων
Ένωση Γονέων Καλαμαριάς κατά του «χαρατσιού» στη θερινή απασχόληση 2025
Μια γιορτή για όλους
«Μια γιορτή για όλους» – Διήμερες εκδηλώσεις στην Πλαζ Αρετσούς με επίκεντρο τα δικαιώματα όλων των παιδιών
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλαμαριάς και ο «Ηλιάτορας» ενώνουν δυνάμεις για ένα διήμερο δράσεων, τέχνης και συζητήσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση και...
«Μια γιορτή για όλους» – Διήμερες εκδηλώσεις στην Πλαζ Αρετσούς με επίκεντρο τα δικαιώματα όλων των παιδιών