βαία
Μια συγκλονιστική μαρτυρία βγαίνει στο «φως» από μία γυναίκα που βρήκε το θάρρος να καταγγείλει τις κακοποιητικές συμπεριφορές του άντρα της

Στις αρχές του 2018 διαπράχθηκε μία στυγερή γυναικοκτονία, η οποία είχε συγκλονίσει την κοινωνία. Το θύμα ήταν η Βάια Γκανιά, η οποία δολοφονήθηκε με 60 μαχαιριές από τον σύζυγό της, γιατί του ζήτησε διαζύγιο.

Πέντε χρόνια μετά, στα Τρίκαλα, η μεγαλύτερη κόρη της δολοφονημένης γυναίκας καταγγέλλει ότι κακοποιείται και η ίδια από τον άντρα της.

Η εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης, έχει οριστεί για σήμερα το μεσημέρι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του protothema.gr

Υποτίμηση, βρισιές και άγριος ξυλοδαρμός, το τρίπτυχο που συνθέτει την ιστορία της 26χρονης που οδηγήθηκε στην εκκίνηση των νομικών διαδικασιών κατά του συζύγου της.

Ο κατηγορούμενος, στον οποίο έχουν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της διαμονής στην οικία του αδελφού του και η απαγόρευση επικοινωνίας με το θύμα, βαρύνεται με την κατηγορία της διάπραξης ενδοοικογενειακής βίας.

Συγκεκριμένα, στις 10 Φεβρουαρίου άντρας κορύφωσε το ξέσπασμά του στην γυναίκα του. Το θύμα, εκπαιδευτικός στο επάγγελμα, έχει αποκτήσει δύο αγόρια με τον σύζυγό της, οκτώ και πέντε ετών. Όλοι μαζί διέμεναν στην πατρική οικία του συζύγου της ενώ μαζί τους και ο αδερφός της γυναίκας καθότι έχει την επιμέλειά του.

«Θα σου σπάσω τα δόντια»

Όταν η γυναίκα επέστρεψε από την εργασία της, συνάντησε μια άνευ προηγουμένου έκρηξη οργής. Βρισκόταν στο σαλόνι μαζί με το παιδί και τον αδερφό της όταν ο κατηγορούμενος άρχισε να την κατηγορεί ότι διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση. Μάλιστα, συνέχισε υποστηρίζοντας ότι δεν ενδιαφέρεται η 26χρονη για την οικογένειά της, ενώ της προσέδωσε τον προσβλητικό χαρακτηρισμό «άχρηστη».

Η γυναίκα ξεκίνησε τότε την διαδικασία για τα ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του συζύγου της και εξέφρασε την πρόθεσή της για διαζύγιο. Τότε, ο κατηγορούμενος κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος της και τη είπε «θα σου σπάσω τα δόντια».

Οι χυδαίες εκφράσεις σε βάρος της γυναίκας συνεχίστηκαν, μέχρι που ο άνδρας δεν δίστασε να χειροδικήσει, χαστουκίζοντας την 26χρονη. Εκείνη στη συνέχεια βγήκε στο σαλόνι του σπιτιού για να καλέσει την αστυνομία, όμως οι απειλές του συζύγου άρχισαν και πάλι να ηχούν.

«Μην καλέσεις την αστυνομία γιατί δεν θα έχουμε καλά ξεμπερδέματα».

Ο κατηγορούμενος, από την πλευρά του, αρνείται τα όσα του προσάπτονται κι επιμένει στα περί εξωσυζυγικής σχέσης της 26χρονης. Ισχυρίζεται τα εξής: «Αρνούμαι όσα αναφέρει η σύζυγός μου. Εγώ μιλούσα στα παιδιά αλλά τους έλεγα ότι τα λεφτά που έχει η μητέρα τους τα τρώει αλλού και δε συνεισφέρει στο σπίτι. Γνωρίζω ότι η σύζυγός μου διατηρεί εξωσυζυγική σχέση και παραμελεί τα παιδιά κάτι το οποίο δεν μπορώ να αποδεχθώ και της έχω ζητήσει να χωρίσουμε».

Η ιστορία της 26χρονης γυναίκας δεν διαφέρει και πολύ από εκείνη της μητέρας της.

«Μας χτυπούσε, ξεσπούσε πάνω μας, ήταν ένας βίαιος σύζυγος, οι καβγάδες ήταν μικροπράγματα μπροστά στα όσα συνέβαιναν». Με αυτά τα λόγια περιέγραφε τις εμπειρίες που είχε από τον πατέρα της. «Η μητέρα μου ερχόταν στο σπίτι και έλεγε: "Κρύψε με, θα με σκοτώσει"».

H δήλωση της δικηγόρου

«Δυστυχώς ο κύκλος της βίας, της καταπίεσης, και του εξευτελισμού δεν κλείνει εύκολα. Σαν να υπάρχει μια κληρονομική κατάρα. Η παθούσα, νεαρό κορίτσι, έζησε τη σφαγή της μητέρα της από τον ίδιο της τον πατέρα που τη μεγάλωσε με τον τρόμο και το ξύλο. Βίωσε και ίδια ταπείνωση, βία και ξύλο από τον σύζυγό της. Αθώα θύματα για ακόμη μια φορά τα παιδιά της, και ο αδερφός της, που πριν από τέσσερα χρόνια, τα παιδικά του μάτια αντίκρισαν τη μητέρα του σε μια λίμνη αίματος. Προχθές ο τρόμος επαναλήφθηκε. Για ακόμα μια φορά τα παιδιά γίνονται μάρτυρες βίαιων σκηνικών και απειλών. Όμως η παθούσα είναι γενναία. Δεν κάνει πίσω. Ξέρει την κορύφωση της βίας, γνωρίζει τι ακολουθεί».

«Θέλει να προστατεύσει τα παιδιά και το αδερφάκι της και προχώρα πλέον σε μήνυση, ζητώντας από το δικαστήριο την άμεση απομάκρυνση του βίαιου συζύγου της ο οποίος δεν δίστασε να κόψει το ρεύμα στα ίδια του τα παιδιά του ως εκδίκηση. Αυτήν τη φορά, η πολιτεία ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της παθούσας και απομάκρυνε με διάταξη του εισαγγελέως τον δράστη από την οικία του. Περιμένουμε από το δικαστήριο να δικαιώσει τα αθώα θύματα και να προστατεύσει την ιδέα της οικογένειας» δηλώνει η συνήγορος υπεράσπισης της 26χρονης, Ανθούλα Ανάσογλου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα