Απόπειρα γυναικοκτονίας στη Λάρισα: Μαχαίρωσε 9 φορές τη σύντροφό του για να «της βάλει μυαλό»
Στη φυλακή 36χρονος που μαχαίρωσε τη σύντροφό του

Στη φυλακή οδηγήθηκε χθες ένας 36χρονος, καθώς κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 32χρονης, πρώην συντρόφου του και μητέρα του παιδιού τους με απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λάρισας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθερία», ο 36χρονος εργάτης γης «προδομένος», όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, από την απόφαση της άλλοτε την σύντροφό του που τον εγκατέλειψε, δεν «άντεξε» το χωρισμό και το απόγευμα της 11ης Μαΐου 2018, έχοντας από νωρίς καταναλώσει αλκοόλ με αντροπαρέα και στεναχωρημένος που «τον άφησε το άλλο του μισό», έφυγε από το σπίτι του από περιοχή της Μαγνησίας και οδηγώντας μετέβη στο σπίτι της 32χρονης σε συνοικία του Βόλου.

Εκεί, την ρώτησε «τι θα γίνει με το παιδί» και εκείνη του απάντησε «παράτησέ με κι εσύ και το παιδί σου».

«Τότε θόλωσα και την χτύπησα για να κάνει κάτι για το παιδί της», είπε στην απολογία του ο 36χρονος, παραλλάσσοντας το «τη χτύπησα για να της βάλω μυαλό» που είχε καταθέσει με την σύλληψη του.

Με ένα σουγιαδάκι που είχε μαζί του, της επέφερε 9 χτυπήματα σε διάφορα μέρη του σώματος, με αποτέλεσμα η πολυτραυματίας 32χρονη να νοσηλευτεί στο ΓΝ Βόλου και να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Χθες η δίκη ξεκίνησε με την 32χρονη πρώην σύντροφο να καταθέτει περιγράφοντας τα γεγονότα, υποστηρίζοντας ότι ο πρώην σύντροφός της «με χτύπησε» γιατί «ήθελε να με σκοτώσει».

Διάσταση που αρνήθηκε ο 36χρονος, λέγοντας ότι «αν ήθελα να την σκοτώσω, θα το είχα κάνει».

Το ΜΟΔ Λάρισας τον έκρινε ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία, επιβάλλοντας ποινή κάθειρξης 7 ετών. Χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση, ο 36χρονος οδηγήθηκε χθες στη φυλακή, με συγγενείς του -σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία», να αναλαμβάνουν πλέον την ανατροφή του 8χρονου γιου του.

Ένα παιδί που ο 36χρονος απέκτησε εκτός γάμου με την άλλοτε σύντροφό του, την 32χρόνη.

Σε αντίθεση με τα όσα κατέθεσε η 32χρονη, ότι δηλαδή ο πρώην σύντροφός της, την χτύπησε με πρόθεση να την σκοτώσει, ο 36χρονος ζητώντας συγνώμη απέδωσε τα όσα συνέβησαν και στο ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ.

«Ήμουν λίγο θολωμένος» είπε στην απολογία του, προσθέτοντας ότι «δεν ήθελα να της κάνω κακό γι’ αυτό και σταμάτησα, θόλωσα και την χτύπησα όταν μου είπε για το παιδί. Αυτή δεν ήθελε να κρατήσει το παιδί, έβρισκε όλο δικαιολογίες…». «Της επιφέρατε 9 μαχαιριές…» παρατήρησε η πρόεδρος του ΜΟΔ, «δεν θυμάμαι 9 μαχαιριές» απάντησε ο κατηγορούμενος. Όπως τα περιγράφετε «δείχνετε να μην έχετε αντιληφθεί τι έχει συμβεί» επανήλθε η πρόεδρος, κάνοντας αναφορά σε τραύματα της 32χρονης (σε θώρακα, πλάτη, χέρια κ.α.) με τον 36χρονο διευκρινίζει πως «μετά το μετάνιωσα ζητώ συγνώμη…». Χωρίς να πείθει όπως φάνηκε και από την απόφαση του Δικαστηρίου για το οξύμωρο, πως ενώ δήλωνε ότι αγαπούσε την 32χρονη τελικά την μαχαίρωσε με ένα μικρό σουγιά.

«Τη χτυπήσατε για να την φοβίσετε; Τι έχει να φοβηθεί; Για ποιον λόγο;»: ρώτησε χαρακτηριστικά εισαγγελέας της έδρας, η οποία στην αγόρευση της, ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου.

Τελικά, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας τον έκρινε ομόφωνα ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας, οπλοφορία και οπλοχρησία, επιβάλλοντας ποινή κάθειρξης 7 ετών και μη αναγνωρίζοντας ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση, ο 36χρονος οδηγήθηκε χθες στη φυλακή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα