αποδραση
Σαν σήμερα, το 1990 βρίσκεται νεκρή μία κοπέλα στο δωμάτιό της, ο δράστης θα ομολογήσει κάποια χρόνια αργότερα

Ο Πίτερ Σέντομ γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη και από μικρός είχε παραβατική συμπεριφορά. Από την ηλικία των 11 χρονών ασχολήθηκε με τα ναρκωτικά, καθώς και με άλλες υποθέσεις.

Ο ίδιος βρέθηκε στην Ελλάδα στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και διακινούσε ναρκωτικά, καθώς ασχολούταν και με άλλες «δουλειές της νύχτας».

Τον Φεβρουάριο του 1990 ο πατέρας της Στεφανίας Σαρδή, πρώην κοπέλας του Πίτερ την βρίσκει νεκρή στο δωμάτιό της. Ο δολοφόνος ήταν το αγόρι της, το οποίο φοβόταν να μην τον καταγγείλει στην αστυνομία, διότι είχε βρει ένα δέμα με ναρκωτικά στο σπίτι του. Τότε διαφεύγει στην Αμερική, αλλά όταν επέστρεψε συλλαμβάνεται στην Ελλάδα.

Στράφηκε εναντίον των πρώην συνεργατών του δίνοντας στοιχεία και λεπτομέρειες για τη δράση τους. Κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της Στεφανίας Σαρδή (κατ’ εντολή των «εργοδοτών» του) και κατά τη διάρκεια της δίκης αιφνιδιάζει τους πάντες αφού ομολογεί την ενοχή του.

Καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη στις φυλακές του Κορυδαλλού, κάτι το οποίο δεν τον ενοχλεί, αφού στις ΗΠΑ κινδύνευε με θανατική ποινή.

Η ψυχολόγος

Όντας στις φυλακές Κορυδαλλού, το μόνο πράγμα που σκέφτεται είναι η απόδρασή του από εκεί. Ο 30άρης, τότε κακοποιός δεν αργεί να αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση με την ψυχολόγο των φυλακών, Όλγα Ατζαμόγλου. Φήμες τότε έλεγαν ότι είχαν αναπτύξει μία ερωτική σχέση, αλλά ποτέ δεν είχε επιβεβαιωθεί. Εκείνη πρόσφατα χωρισμένη.

Το 2002, η ψυχολόγος είχε καλέσει τους φύλακες, να τους πει ότι θα είναι μαζί της ένας γιατρός, ο οποίος θα ήταν υπεύθυνος για ένα από τα προγράμματα απεξάρτησης, που έτρεχαν εκείνη την περίοδο.

Περίπου στις 16:30 το απόγευμα πέρασε από 4 διαφορετικούς ελέγχους μέχρι την έξοδο. Σε όλους έδειξε μόνο εκείνη ταυτότητα, ενώ ο συνοδός της (ο γιατρός) δεν χρειάστηκε να κάνει το ίδιο, διότι είχε μιλήσει για αυτόν.

Την ίδια μέρα, στην καταμέτρηση των κρατουμένων, έλειπε ένας, ήταν ο Πίτερ Σέντομ και αμέσως οι υποψίες έδειξαν στην ψυχολόγο. Στο γραφείο της βρέθηκαν τα ρούχα του. Ταυτόχρονα η ίδια τον είχε εφοδιάσει με κοστούμι, περούκα και γυαλιά μυωπίας που του έδιναν μια πιο πειστική εμφάνιση.

Μετά από εκείνη την ημέρα, τα ίχνη και των δύο είχαν εξαφανιστεί. Η ψυχολόγος, έναν χρόνο μετά την απόδραση τους έστειλε μια επιστολή στα δύο παιδιά της και σε αυτήν υπήρχαν ξεκάθαρες ενδείξεις για ανάπτυξη ερωτικής σχέσης με τον κατά συρροή δολοφόνο.

Μετά από εκεί τα ίχνη της χάθηκαν τελείως. Το 2006 η Όλγα βρίσκεται νεκρή στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου στη Κολομβία και βασικός ύποπτος ήταν ο Πίτερ.

Λίγο αργότερα, βρίσκεται και ο ίδιος νεκρός σε ένα δωμάτιο ενός ξενοδοχείου στην Βενεζουέλα. Τα αίτια θανάτου δεν διευκρινίστηκαν ποτέ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αφρικανικη
Η αφρικανική σκόνη ήρθε για να… μείνει: Οι λόγοι που εμφανίζεται συχνότερα – Τι εξηγεί καθηγητής του ΑΠΘ
Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο στη χώρα μας, όμως τα στοιχεία δείχνουν πως η παρουσία της αφρικανικής σκόνης τα τελευταία χρόνια είναι πιο έντονη
Η αφρικανική σκόνη ήρθε για να… μείνει: Οι λόγοι που εμφανίζεται συχνότερα – Τι εξηγεί καθηγητής του ΑΠΘ