Σοκ στο Βόλο: 52χρονος επιτέθηκε σε δύο φοιτήτριες και μια 36χρονη μητέρα
Ο 52χρονος κατηγορούμενος δήλωσε πως απλά είχε πιει …λίγο και είχε νεύρα- Άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος

Την Πέμπτη 19/1 συνελήφθη στον Βόλο ένας άνδρας που κατηγορείται για δύο επιθέσεις που έκανε σε τρεις άγνωστες γυναίκες μέσα σε μια μέρα.

Συγκεκριμένα, ξημερώματα της Πέμπτης στις 2 μετά τα μεσάνυχτα, ο άνδρας, κινούμενος σε ποδήλατο στην διασταύρωση Ερμού και Ιωλκού, επιτέθηκε σε δύο φοιτήτριες22 και 23 ετών, βρίζοντάς τες και χτυπώντας την 23χρονη κοπέλα στην πλάτη με ξύλινο κοντάρι.

Το πρωί της ίδιας ημέρας, γύρω στις 9 το πρώι, ο ίδιος επιβαίνοντας πάλι σε ποδήλατο, εξύβρισε και απείλησε χυδαία 36χρονη μητέρα που περπατούσε με τα δύο παιδιά της στην Ανθίμου Γαζή, στο ύψος της Φιλελλήνων, όπως αναφέρει το thenewspaper.

Οι γυναίκες κατήγγειλαν τα περιστατικά στην αστυνομία, και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν τον 52χρονο λίγες ώρες αργότερα στην διασταύρωση Παγασών και Μικρασιατών, όπου και έγινε σύλληψή του, κατά την οποία εξύβρισε και τους αστυνομικούς. Μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε πως ο άνδρας οπλοφορούσε, καθώς βρέθηκαν πάνω του 3 μαχαίρια, ένα στρατιωτικού τύπου 7 εκατοστών, και άλλα δύο 4 και 3 εκατοστά, όπως και ένα πτυσσόμενο κοντάρι, από αυτά που χρησιμοποιούνται για βάψιμο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thenewspaper, ο 52χρονος οδηγήθηκε χθες στο αυτόφωρο ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, ενώ εναντίον είχε σχηματιστεί «πλούσια» δικογραφία, αντιμετωπίζοντας δίωξη για εξύβριση κατ΄ εξακολούθηση, απλή σωματική βλάβη κατά συρροή, απειλή, παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία.

Στην δικαστική αίθουσα παρευρέθηκαν τόσο τα θύματα του, όπως και ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ που τον συνέλαβε. Όπως κατέθεσε ο τελευταίος, δεν είναι η πρώτη φορά που ο 52χρονος έχει απασχολήσει τις αρχές για παρόμοια περιστατικά.

Η 23χρονη φοιτήτρια, η οποία έπεσε θύμα και χτυπημάτων, δήλωσε σοκαρισμένη ενώ συμπλήρωσε πως το πρωί μετά την επίθεση είδε ξανά στον δρόμο τον κατηγορούμενο. Εκείνος την εξύβρισε και πάλι, όπως και τα άλλα άτομα που ήταν μαζί της, αν και δεν κατήγγειλε το συμβάν. Τρομαγμένη επίσης δήλωσε και η 36χρονη νέα μητέρα, η οποία σχολίασε πως προσπάθησε να διατηρήσει την ψυχραιμία της για να μην πανικοβληθούν τα δύο παιδιά της, που ήταν μπροστά στην αναίτια επίθεση.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του, η οποία ήταν αρκετά ασυνάρτητη, δήλωσε πως απλά είχε πιει …λίγο και είχε νεύρα, καθώς ισχυρίστηκε πως λίγες μέρες πριν τις επιθέσεις είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από τρία άτομα στην Νέα Ιωνία. Αρνήθηκε πως εξύβρισε τον αστυνομικό, ενώ ως δικαιολογία για το πτυσσόμενο κοντάρι που βρέθηκε στην κατοχή του είπε ότι είχε για να βάψει το σπίτι της μητέρας του.

Τα επιχειρήματα του δεν έπεισαν την έδρα, και το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για όλες τις κατηγορίες, επιβάλλοντάς του συνολική ποινή φυλάκισης 22 μηνών και πρόστιμο 360 ευρώ.

Αν και το δικαστήριο διέταξε την εν μέρει έκτιση ποινής του για το διάστημα τριών μηνών, με την υπόλοιπη ποινή να αναστέλλεται επί τριετία, του δόθηκε ωστόσο δικαίωμα έφεσης με αναστέλλουσα δύναμη. Ο 52χρονος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ταξη
Σοκ σε σχολείο: Mαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία όταν ακούμπησε γυμνό καλώδιο
Ο μαθητής κατέβαινε την ώρα του διαλείμματος μαζί με άλλους συμμαθητές του στο προαύλιο και, ενώ το κουτί βρίσκεται στο πλάι της κλίμακας σε ύψος...
Σοκ σε σχολείο: Mαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία όταν ακούμπησε γυμνό καλώδιο