vroxes_kakokairia
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ | ΙΝΤΙΜΕ
Προβλήματα έφερε η επέλαση της κακοκαιρίας – Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 19-01-2023 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο.

Πιο αναλυτικά σήμερα Παρασκευή (20/1/2023) προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες. Τα φαινόμενα το απόγευμα θα εξασθενήσουν, αλλά τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα ενισχυθούν και πάλι στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη μέχρι το απόγευμα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μέχρι το βράδυ.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο (περίπου τα 800 μέτρα).

Προβλήματα στην Αττική

Mε αρκετή υπομονή πρέπει να οπλιστούν οι οδηγοί στους δρόμους της Αττικής, εξαιτίας των μεγάλων καθυστερήσεων που προκάλεσε η πρωινή βροχήΜεγάλο μποτιλιάρισμα, ειδικότερα το πρωί, σε κεντρικές οδικές αρτηρίες.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, αυξημένη κίνηση στα οχήματα που κινούνται από το πρωί προς το κέντρο της Αθήνας. Η λεωφόρος Κηφισού έχει πάρα πολύ κίνηση προς Μεταμόρφωση, αλλά και η Κηφισίας στο ύψος του Φάρου του Ψυχικού. Γενικότερα, γύρω από το κέντρο της Αθήνας οι οδηγοί θα αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα. 

Δέκα κλήσεις για κοπές δέντρων έχει δεχτεί η Πυροσβεστική για το λεκανοπέδιο της Αττικής, ενώ υπάρχουν και υπήρχαν από νωρίς το πρωί προβλήματα ηλεκτροδότησης, τα οποία έχουν λυθεί σε μεγάλο μέρος τα οποία ήταν σε Μαρκόπουλο, Πόρτο Ράφτη, Άνοιξη, Δροσιά, Σταμάτα, Φιλοθέη και Καλύβια Θορικού, στο Λαγονήσι προς Σαρωνίδα.

Σοβαρές ζημιές σε 40 σπίτια από τον ανεμοστρόβιλο που χτύπησε την Παραμυθιά

Καθώς οι ώρες περνάνε, όλο και περισσότερες ζημιές καταγράφονται στα χωριά της Παραμυθιάς που επλήγησαν το βράδυ της Πέμπτης από ανεμοστρόβιλο. Ξεριζωμένα δένδρα, κομμένες κολόνες της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, διάσπαρτα κεραμίδια, ηλιακοί θερμοσίφωνες, δεξαμενές, μηχανήματα εξαερισμού, κεραίες και κόσμος σε απόγνωση, είναι οι εικόνα τα χωριών με το φως της ημέρας.

Τα συνεργεία του Δήμου καταγράφουν τις ζημιές, ενώ οι κάτοικοι προσπαθούν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον.

Μέχρι στιγμής 40 σπίτια στα χωριά Αγορά και Σκάνδαλο, έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Από θαύμα δεν θρηνούμε θύματα, λένε σοκαρισμένοι οι κάτοικοι, καθώς λόγω της κακοκαιρίας ήταν όλοι στα σπίτια τους.

Ήταν τέτοια η δύναμη του αέρα που μετέφερε δεκάδες μέτρα μακριά πολύ βαριά αντικείμενα, όπως μια δεξαμενή Τυροκομείου στο χωριό Σκάνδαλο.

Η περιοχή από χθες το βράδυ αντιμετωπίζει προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και τηλεπικοινωνία. Στην Ποταμιά κατέρρευσαν σταβλικές εγκαταστάσεις, έπεσαν 2 κολόνες της ΔΕΗ υψηλής τάσης και 4 του ΟΤΕ.

Ο δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης που βρίσκεται από τη νύχτα στα χωριά θα ζητήσει όπως είπε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ να κηρυχθούν οι πληγείσες περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

 

Πολλά προβλήματα από τη κακοκαιρία στην Εύβοια – Έπεσε δέντρο πάνω σε μαγαζί

Η προοδευτική εξέλιξη του νέου κύματος κακοκαιρίας στη χώρα, γίνεται ιδιαιτέρως αισθητή στην Εύβοια από το πρωί με έντονες βροχές, καταιγίδες και ισχυρούυς ανέμους που παραπέμπουν σε ανεμοστρόβιλο.

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η επέλαση της κακοκαιρίας και στον Αλμυροπόταμο Ευβοίας.

Όπως μεταδίδει το evima.gr, οι σφοδροί άνεμοι που πλήττουν στα νότια του νησιού, είχαν ως αποτέλεσμα την πτώση ενός σχετικά μεγάλου αλμυρικιού κυριολεκτικά πάνω σε γνωστή επιχείρηση στην παραλία. 

Τέλος, η κακοκαιρία είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε εγκαταστάσεις άλλης επιχείρησης της περιοχής καθώς το “σφυροκόπημα των ανέμων” διέλυσε την τέντα του μαγαζιού. 

Εύβοια κακοκαιρία

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ημέρες

Αύριο Σάββατο (21/1/2023),

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. στα νησιά του Ιονίου και την Ήπειρο μέχρι νωρίς το απόγευμα

β. στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο από τις πρώτες πρωινές ώρες και μέχρι το απόγευμα

γ. από το μεσημέρι στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Το βράδυ στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

2. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο τα 800-1000 μέτρα)

Την Κυριακή (22-01-2023),

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής μέχρι και το μεσημέρι στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου

β. από το απόγευμα της Κυριακής στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

2. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Τη Δευτέρα (23-01-2023),

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο έως το βράδυ

β. από το μεσημέρι στη Μακεδονία και τη Θράκη και από το βράδυ τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

2. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα ορεινά της της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο τα 800 μέτρα).

Προοπτική για την Τρίτη (24-01-23),

Πρόσκαιρα ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται ότι θα εκδηλωθούν στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

enorgani
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Ενόργανης Γυμναστικής, Ρυθμικής Γυμναστικής και Τραμπολίνο των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., σχολικού έτους 2023-2024
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ