τηγανόψωμα
Σαν σήμερα, το μακρινό 1992 επτά άτομα καταλήγουν στο νοσοκομείο λόγω βαρύτατης τροφικής δηλητηρίασης

18 Ιανουαρίου 1992 και ώρα 11:00, επτά άτομα από δύο οικογένειες καταλήγουν στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Ο λόγος ήταν βαρύτατη τροφική δηλητηρίαση και το κοινό στοιχείο που είχαν, είχαν φάει όλοι τηγανόψωμα.

Η δράστης ήταν η 56χρονη τότε Μαρία Σαμπανιώτη, η οποία είχε προσφέρει το δολοφονικό γεύμα στις δύο οικογένειες. Η 56χρονη ήθελε να παντρέψει τις κόρες της με τους γιους τον δύο οικογενειών, όμως οι μητέρες τους είχαν αρνηθεί. Εκείνη την στιγμή αποφάσισε ότι έπρεπε να τις «αποζημιώσει».

Στο νοσοκομείο θα μεταφερθεί οι Θεόδωρος Μουστόπουλος, 60 χρονών, η σύζυγός του Ελένη, 56 ετών, ο γιος τους Κώστας, 33 ετών, η Ειρήνη Κληματσά, 46 ετών, και ο γιος της Αντώνης 24 ετών. Στο τραπέζι θα βρεθούν και θα δηλητηριαστούν από τη Σαμπανιώτη, άλλοι δύο γείτονες, χωρίς να έχουν κάποια σχέση με τις δύο οικογένειες. Τρεις από αυτούς πέθαναν από το βαρύ δηλητήριο.

Η έρευνα

Αμέσως άρχισαν οι έρευνες από την αστυνομία και τους γιατρούς για τον δράστη και το αίτιο. Τα αποτελέσματα του ελέγχου στο Τοξικολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών σε υπολείμματα της ζύμης και στα ψημένα τηγανόψωμα έδειξαν ότι αυτά που έφαγαν οι γείτονες της 56χρονης Σαμπανιώτη περιείχαν παραθείο (εντομοκτόνο).

Παράλληλα οι έρευνα έδειξε ότι τα τηγανόψωμα που είχε φάει η ίδια και η οικογένεια της ήταν από διαφορετική ζύμη, η οποία ήταν «καθαρή».

Οι αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος της και την παρέπεμψαν στον εισαγγελέα, με την ίδια να αρνείται συνεχώς τις κατηγορίες και να ισχυρίζεται ότι κάποιος άλλος έριξε το δηλητήριο στη ζύμη.

«Δεν είμαι νέα νοικοκυρά. Δεν μπορώ να μπερδέψω το αλάτι με το δηλητήριο. Πήγα να κάνω ένα καλό και πως μπλέχτηκα έτσι!» έλεγε η Μαρία Σαμπανιώτη επανειλημμένα.

Η Δίκη και η ποινή

Τον Απρίλιο 1993, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο και στη συνέχεια το Μικτό Ορκωτό Εφετείο το 1997, την καταδικάζουν σε τρεις φορές ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 25 έτη, χωρίς ελαφρυντικά, για τρεις ανθρωποκτονίες και τέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονίας. Η ίδια μέχρι και σήμερα αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι είναι αθώα.

Η αδίστακτη δολοφόνος παρέμεινε στη φυλακή συνολικά 19 χρόνια. Αποφυλακίστηκε το 2011, λόγω της καλής συμπεριφοράς της από τις φυλακές του Ελαιώνα Θηβών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γραμμένος Φλώρος
Κωνσταντίνος Φλώρος: Στον ανακριτή σήμερα μετά τις γροθιές σε Γραμμένο- Κατηγορείται για κακούργημα
Κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για βιαιοπραγία κατά βουλευτή απήγγειλε ο Εισαγγελέας
Κωνσταντίνος Φλώρος: Στον ανακριτή σήμερα μετά τις γροθιές σε Γραμμένο- Κατηγορείται για κακούργημα