Ρατσιστική σύλληψη στις ΗΠΑ
Η τεχνολογία προκάλεσε μπελάδες σε 28χρονο που φυλακίστηκε άδικα

Ένα λάθος στην τεχνολογία της αναγνώρισης προσώπου που χρησιμοποιούν οι αστυνομικές αρχές στη Λουζιάνα των ΗΠΑ ήταν αρκετό για να συλληφθεί και να προφυλακιστεί για 6 ημέρες άδικα ένας 28χρονος.

Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει λάβει και φυλετικές διαστάσεις, αφού ο 28χρονος Ράνταλ Ρέιντ είναι μαύρος και συνελήφθη άδικα για την κλοπή μιας τσάντας.

Ο 28χρονος επισήμανε ότι εκτός των προβλημάτων στο σύστημα της τεχνολογίας, ο ίδιος έχει μια κρεατοελιά στο πρόσωπό του και μια διαφορά βάρους 18 κιλών από τον ύποπτο. Επιπλέον, δεν έχει πάει ποτέ του στη Λουιζιάνα, όπου έγινε η κλοπή.

Ο Ρέιντ μπήκε στη φυλακή στις 25 Νοεμβρίου, όταν οι αρχές τον αναγνώρισαν εσφαλμένα και εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης. Μάλιστα, όταν του είπαν τις κατηγορίες, ο ίδιος άρχισε να αναρωτιέται ποια είναι τα μέρη που του ανέφεραν. «Δεν έχω πάει στη Λουιζιάνα ούτε μια ημέρα στη ζωή μου. Μετά μου είπαν ότι με συνέλαβαν για κλοπή. Όχι μόνο δεν έχω πάει στη Λουιζιάνα, αλλά δεν κλέβω», είπε.

Στο κελί έμεινε μέχρι την 1η Δεκεμβρίου, όταν οι αρχές αναγνώρισαν το λάθος τους.

Το περιστατικό εγείρει ερωτήματα για τη χρήση της λειτουργίας αναγνώρισης προσώπου. Ερευνητές της τεχνολογίας αναφέρουν ότι τα ποσοστά εσφαλμένης αναγνώρισης των έγχρωμων είναι υψηλότερα απ’ ότι για τους λευκούς.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποκάλυψη alfavita.gr: Τροχαίο σοκ με ΚΤΕΛ γεμάτο φοιτητές - «Αποκοιμήθηκε ο οδηγός»

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoli-monimon-ipaksiomatikon-aeroporias
Καταγγελία εκπαιδευτικών για «μπλόκο» των αποφοίτων ΕΠΑΛ στις Σχολές Αξιωματικών το 2027
Στα «κάγκελα» οι εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ – Ζητούν άμεση ανακατανομή των ποσοστών εισαγωγής
Καταγγελία εκπαιδευτικών για «μπλόκο» των αποφοίτων ΕΠΑΛ στις Σχολές Αξιωματικών το 2027
πανελλαδικες
Πανελλαδικές 2026: Με επιτυχία η προσομοίωση στα Μαθηματικά σε Δυτική Μακεδονία, Πέλλα και Κυκλάδες
Γραπτή δοκιμασία προσομοίωσης Μαθηματικών Γ Τάξης στις Πανελλαδικές εξετάσεις
Πανελλαδικές 2026: Με επιτυχία η προσομοίωση στα Μαθηματικά σε Δυτική Μακεδονία, Πέλλα και Κυκλάδες