Ρατσιστική σύλληψη στις ΗΠΑ
Η τεχνολογία προκάλεσε μπελάδες σε 28χρονο που φυλακίστηκε άδικα

Ένα λάθος στην τεχνολογία της αναγνώρισης προσώπου που χρησιμοποιούν οι αστυνομικές αρχές στη Λουζιάνα των ΗΠΑ ήταν αρκετό για να συλληφθεί και να προφυλακιστεί για 6 ημέρες άδικα ένας 28χρονος.

Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει λάβει και φυλετικές διαστάσεις, αφού ο 28χρονος Ράνταλ Ρέιντ είναι μαύρος και συνελήφθη άδικα για την κλοπή μιας τσάντας.

Ο 28χρονος επισήμανε ότι εκτός των προβλημάτων στο σύστημα της τεχνολογίας, ο ίδιος έχει μια κρεατοελιά στο πρόσωπό του και μια διαφορά βάρους 18 κιλών από τον ύποπτο. Επιπλέον, δεν έχει πάει ποτέ του στη Λουιζιάνα, όπου έγινε η κλοπή.

Ο Ρέιντ μπήκε στη φυλακή στις 25 Νοεμβρίου, όταν οι αρχές τον αναγνώρισαν εσφαλμένα και εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης. Μάλιστα, όταν του είπαν τις κατηγορίες, ο ίδιος άρχισε να αναρωτιέται ποια είναι τα μέρη που του ανέφεραν. «Δεν έχω πάει στη Λουιζιάνα ούτε μια ημέρα στη ζωή μου. Μετά μου είπαν ότι με συνέλαβαν για κλοπή. Όχι μόνο δεν έχω πάει στη Λουιζιάνα, αλλά δεν κλέβω», είπε.

Στο κελί έμεινε μέχρι την 1η Δεκεμβρίου, όταν οι αρχές αναγνώρισαν το λάθος τους.

Το περιστατικό εγείρει ερωτήματα για τη χρήση της λειτουργίας αναγνώρισης προσώπου. Ερευνητές της τεχνολογίας αναφέρουν ότι τα ποσοστά εσφαλμένης αναγνώρισης των έγχρωμων είναι υψηλότερα απ’ ότι για τους λευκούς.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πως να χάσετε λίπος από την κοιλιά: Μια γρήγορη και αποτελεσματική δίαιτα και προπαντός υγιεινή

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα