blue star Myconos
Όμως η ακτοπλοΐα για τους νησιώτες δε αποτελεί πολυτέλεια. Αλλά ΑΝΑΓΚΗ. Πρωταρχική ανάγκη και δικαίωμα. Σε νησιά όπως η Ικαρία και οι Φούρνοι που ακόμη και για απλές ιατρικές εξετάσεις απαιτείται μετακίνηση στην Αθήνα, το ταξίδι με το πλοίο, η συχνότητα των δρομολογίων, η τιμή του ναύλου, οι συνθήκες ταξιδιού, είναι ζωτικής σημασίας θέματα

58,5 ευρώ εισιτήριο οικονομικής θέσης-κατάστρωμα!

58,5 € εισιτήριο σε μια γραμμή που επιδοτείται, λόγω Φούρνων, για να περνάει από... Σύρο, Μύκονο... τον Αύγουστο.

58,5€ εισιτήριο για μια γραμμή την οποία οι εφοπλιστές ελέω κυβερνητικών πολιτικών (διάβαζε πάρτα όλα) αφήνουν το χειμώνα με τρία ή δύο (μέσα στις γιορτές!) δρομολόγια.

58,5€ εισιτήριο για μια από τις τελευταίες γραμμές που διαθέτει κατηγορίες θέσεων...τύπου Τιτανικός! Και που για το ίδιο κάθισμα μπορεί να αλλάζει η τιμή ανάλογα με το χρώμα του καλύμματος. (Την ίδια στιγμή τα πλοία της ίδιας εταιρίας που πάνε Κρήτη δεν έχουν καμία τέτοια διαβάθμιση από το κατάστρωμα μέχρι τα λουσάτα σαλόνια).

58,5€ εισιτήριο σε επιδοτούμενη γραμμή όταν με την ίδια εταιρία ταξιδεύεις για Ηράκλειο (μεγαλύτερη απόσταση) με τα μισά χρήματα!

58,5€ εισιτήριο ακόμη και για να μετράμε ώρες καθυστερήσεων στα λιμάνια. Επειδή (με βάση δημοσιεύματα) κάποιοι δίνουν άδεια στους εφοπλιστές να κυκλοφορούν τα πλοία τους με βλάβες. Ή, ακόμα χειρότερα, να μειώνουν ταχύτητα για οικονομία στα καύσιμα αυξάνοντας το χρόνο ταξιδιού.

58,5€ εισιτήριο και αν κάτω από αυτές τις συνθήκες πεινάσεις ή διψάσεις στο ταξίδι, είσαι αντιμέτωπος με την αισχροκέρδεια στα μπαρ των εφοπλιστών.

58,5€ εισιτήριο έφερε η «απελευθέρωση της αγοράς» δηλαδή η ασύδοτη δράση των «επενδυτών». Η οποία εδραιώθηκε με νόμους όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών.

Όμως η ακτοπλοΐα για τους νησιώτες δε αποτελεί πολυτέλεια. Αλλά ΑΝΑΓΚΗ. Πρωταρχική ανάγκη και δικαίωμα. Σε νησιά όπως η Ικαρία και οι Φούρνοι που ακόμη και για απλές ιατρικές εξετάσεις απαιτείται μετακίνηση στην Αθήνα, το ταξίδι με το πλοίο, η συχνότητα των δρομολογίων, η τιμή του ναύλου, οι συνθήκες ταξιδιού, είναι ζωτικής σημασίας θέματα, για να αφήνονται στις ορέξεις του αχόρταγου εφοπλιστικού κεφαλαίου.

Πηγή: Πετράκης Βασίλης, επιβάτης blue star Myconos, Άγιος Κήρυκος-Πειραιάς (από e-prologos.gr)

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Καταιγισμός μόνιμων προσλήψεων χωρίς Διαγωνισμό (341 θέσεις)

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

panellinies roloi
Πανελλήνιες 2023 - ΕΠΑΛ: Δείτε εδώ όλα τα σημερινά θέματα και τις απαντήσεις
Πανελλαδικές 2023: Τα σημερινά θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους υποψήφιους του ΕΠΑΛ και οι απαντήσεις των θεμάτων
Πανελλήνιες 2023 - ΕΠΑΛ: Δείτε εδώ όλα τα σημερινά θέματα και τις απαντήσεις
Υπουργείο Παιδείας - ΥΠΑΙΘ
Ευρωπαϊκό Σχολείο Βρυξελλών: Πίνακες κατάταξης για απόσπαση Δασκάλων
Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα ένστασης μέσα σε τρεις (03) εργάσιμες μέρες από την επόμενη της ανάρτησης, δηλαδή μέχρι και την Τετάρτη, 14-6-2023
Ευρωπαϊκό Σχολείο Βρυξελλών: Πίνακες κατάταξης για απόσπαση Δασκάλων
ypaith
Ευρωπαϊκό Σχολείο Λουξεμβούργου: Πίνακες κατάταξης για απόσπαση Νηπιαγωγών
Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα ένστασης μέσα σε τρεις (03) εργάσιμες μέρες από την επόμενη της ανάρτησης, δηλαδή μέχρι και την Τετάρτη, 14-6-2023
Ευρωπαϊκό Σχολείο Λουξεμβούργου: Πίνακες κατάταξης για απόσπαση Νηπιαγωγών