Ανησυχία σεισμολόγων: Ενεργοποίηση νέας εστίας στην Εύβοια
Σε ανάρτησή του, ο καθηγητής σεισμολογίας αναφέρει ότι έχουμε ενεργοποίηση νέας εστίας, διαφορετικής από αυτή που είχε δώσει τα 4,9 Ρίχτερ στα Ψαχνά στις 28 Δεκεμβρίου

Μεγάλη προσοχή στην Εύβοια εφιστά ο καθηγητής σεισμολογίας Γεράσιμος Παπαδόπουλος μετά το νέο σεισμό 4,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο μετά τις 1 το βράδυ της Τετάρτης.

Μάλιστα όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πρόκειται για ενεργοποίηση μιας νέας εστίας στην Εύβοια.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει τα εξής:

«Σεισμός στις 22.01 προκαταρκτικού μεγέθους 4,3 (ΕΜSC) στην περιοχή Βλαχιάς κεντρικής Eύβοιας αισθητός και στην Αττική. Σε προηγούμενη ανάρτησή μου είχα επισημάνει ότι εκεί έχουμε ενεργοποίηση νέας εστίας. Μεγάλη προσοχή στην Εύβοια».

Νωρίτερα, το πρωί της Τετάρτης με άλλη ανάρτησή του είχε επισημάνει τα εξής: «Nέα εστία σεισμών στην Εύβοια! Σεισμός μεγέθους 3,4 και μερικοί μικρότεροι έγιναν το ξημέρωμα κοντά στα Βλαχιά στα βορειοανατολικά από τη Μεσσάπια (Ψαχνά). Στα Ψαχνά η μετασεισμική ακολουθία συνεχίζεται».

Ο νέος σεισμός που ανησύχησε την Εύβοια το βράδυ της Τετάρτης και έγινε αισθητός και στην Αττική, είχε μέγεθος 4,2 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο ήταν στα 6 χιλιόμετρα δυτικά και βορειοδυτικά του Λιμνιώνα Ευβοίας, ενώ το εστιακό βάθος ήταν στα 11,8 χιλιόμετρα.

Ο χθεσινοβραδινός σεισμός

Υπενθυμίζεται ότι σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 22:03 της Τετάρτης στη βόρεια Εύβοια.

Το επίκεντρο εντοπίζεται 6 χιλιόμετρα δυτικά, βορειοδυτικά του Λιμνιώνα, περίπου 30 χιλιόμετρα βόρεια από τη Χαλκίδα και φαίνεται να είναι βορειότερα από τον σεισμό των 4,9 Ρίχτερ στα Ψαχνά στις 28 Δεκεμβρίου 2022.

Το εστιακό βάθος ήταν 11,8 χιλιόμετρα.

Η δόνηση έγινε αισθητή και στην Αθήνα.

O δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς δήλωσε στο evima.gr ότι δεν έχουν αναφερθεί ζημιές: «Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός και είμαστε σε επιφυλακή, οι κάτοικοι έχουν βγει στους δρόμους».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Διατροφή για χάσιμο κιλών
Αδυνάτισμα: Τι είναι καλύτερο; Η διαλειμματική νηστεία ή η μέτρηση θερμίδων
Νέα μελέτη αμφισβητεί τα οφέλη της διαλείπουσας νηστείας και παρέχει μια διαφορετική διάσταση από αυτή που γνωρίζαμε έως τώρα
Αδυνάτισμα: Τι είναι καλύτερο; Η διαλειμματική νηστεία ή η μέτρηση θερμίδων