aliakmona_veroia_29xroni
Προφυλακίστηκε η 29χρονη που κατηγορείται ότι πέταξε το μωρό της στον Αλιάκμονα

Προφυλακιστέα κρίθηκε η 29χρονη μητέρα του βρέφους που βρέθηκε νεκρό στον Αλιάκμονα, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

Σε βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ η γυναίκα φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα καθώς είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρικές κλινικές.

Όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση, η αιτία θανάτου του βρέφους φαίνεται να είναι ο πνιγμός.

Λέων: Ήταν ακόμα εν ζωή το βρέφος όταν έπεσε στο νερό

Κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση του παιδιού της αντιμετωπίζει η 29χρονη μητέρα από τη Βέροια.

Η Σοφία Ζεϊμπέκη, δικηγόρος του πατέρα του άτυχου βρέφους και ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, μίλησαν για τη φρικιαστική υπόθεση.

«Δεν τη γνώριζε καλά καλά. Έβλεπε μια γυναίκα με έντονη προσωπικότητα, με κυκλοθυμική διάθεση. Όταν γεννήθηκε το παιδί έγινε το τεστ DNA και προέκυψε ότι είναι ο βιολογικός του πατέρας» δήλωσε η κ. Ζεϊμπέκη τονίζοντας ότι δεν υπήρχε συναίνεση από την πλευρά της δράστιδος για την εκούσια αναγνώριση του παιδιού.

«Τον Αύγουστο ήρθε στο γραφείο μου ο άνθρωπος, όντας απογοητευμένος» δήλωσε η κ. Ζεϊμπέκη αποκαλύπτοντας ότι ο πελάτης της από την πρώτη στιγμή ανέλαβε την κάλυψη των οικονομικών εξόδων για την ανατροφή του παιδιού.

«Έπρεπε να αναγνωριστεί επίσημα δικαστικά σαν πατέρας και από κει και πέρα μετά να προχωρήσει όλη τη διαδικασία με την επιμέλεια και την επικοινωνία» επισήμανε προσθέτοντας ότι ο πελάτης της συναντούσε το βρέφος πάντα παρουσία της μητέρας του. Αναφορικά με το αν γνώριζε το ιατρικό ιστορικό της συντρόφου του και μητέρας του παιδιού υποστήριξε ότι δεν το γνώριζε.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μιλώντας στην ΕΡΤ για τα ευρήματα της νεκροψίας τόνισε ότι φανερώνει πνιγμό εντός ύδατος.

«Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά έγινε απόρριψη του σώματος του παιδιού όταν αυτό ήταν ακόμα εν ζωή» ανέφερε ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας επισημαίνοντας ότι είναι σημαντικό να δούμε αν οι κακώσεις στο σώμα του παιδιού ήταν μεταθανάτιες.

«Αυτό που έχει σε μια τέτοια υπόθεση αξία είναι εάν και εφόσον υπήρχαν προ θανατικές κακώσεις» τόνισε μη παραλείποντας να δηλώσει ότι έτσι όπως ξετυλίγεται η όλη ιστορία είναι απαραίτητη και μια ψυχιατρική εκτίμηση της 29χρονης μητέρας.

«Μια διάκριση που κάνουν οι ειδικοί της ψυχιατρικής είναι εάν η νόσος που πιθανά να έπασχε ένα άτομο αν δικαιολογεί δηλαδή μια τέτοια πράξη ή όχι, γιατί υπάρχουν νοσήματα στην ψυχιατρική, τα οποία πολύ καλά ξέρουμε ότι ελέγχονται πλήρως από τους ψυχιάτρους με κατάλληλες αγωγές, αν βέβαια λαμβάνεται η αγωγή», προσέθεσε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιερωνυμος πιερρακακης
Ιερώνυμος προς Πιερρακάκη: «Η συνεργασία είναι το καλύτερο φάρμακο για να αντιμετωπίζει τα προβλήματα»
Πιερρακάκης: Είναι απαραίτητη η συνεργασία μεταξύ μας, πάντοτε με σεβασμό στους διακριτούς ρόλους Πολιτείας – Εκκλησίας, πάντοτε, όμως, και με πνεύμα...
Ιερώνυμος προς Πιερρακάκη: «Η συνεργασία είναι το καλύτερο φάρμακο για να αντιμετωπίζει τα προβλήματα»
pierrakakis
Οι πανεπιστημιακοί αποδομούν τις εξαγγελίες του υπουργού Παιδείας στη Σύνοδο Πρυτάνεων
Oι πανεπιστημιακοί περιγράφουν τη στάση της κυβέρνησης προς τα ΑΕΙ: «Στην πράξη τα υποβαθμίζει, περιορίζοντας την ενίσχυση που υποχρεούται να παρέχει...
Οι πανεπιστημιακοί αποδομούν τις εξαγγελίες του υπουργού Παιδείας στη Σύνοδο Πρυτάνεων