Βέροια: «Δεν πήγε σε ρεβεγιόν, απομονώθηκε σε σπηλιά» - Στο «μικροσκόπιο» ο θάνατος του βρέφους και η στάση της 29χρονης
«Δεν προκύπτει ομολογία ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και από δόλο»

Συγκλονίζει η δολοφονία ενός βρέφους μόλις 11 μηνών από την ίδια τη μητέρα του στον Αλιάκμονα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Το βρέφος, σύμφωνα με τη νεκροψία, βρήκε ασφυκτικό θάνατο στο νερό, ενώ στο σώμα του υπήρχαν και δαγκωματιές. Η κηδεία του έγινε υπό άκρα μυστικότητα χθες το μεσημέρι (2/1).

Η 29χρονη πέταξε το μωρό της στο φράγμα στη Βέροια, κάλεσε ταξί και έφυγε. Χθες ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Τετάρτης 4/1.

«Δεν έχει συνειδητοποιήσει την έκβαση του συμβάντος, διότι πουθενά από την δικογραφία δεν προκύπτει ομολογία ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και από δόλο» δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος της, Αντώνης Μπιδέρης.

Μάλιστα, διέψευσε ότι μετά την πράξη της η γυναίκα πήγε σε ρεβεγιόν. «Μετά την πράξη πήγε και απομονώθηκε κάπου, που θα μπορούσε να είναι και σπηλιά. Πρέπει να ανοίξει μεγάλο θέμα σχετικά με την κατάσταση του κατολογισμού, με τις ακούσιες νοσηλείες. Σήμερα θα δούμε αν είχε πάρε-δώσε με ψυχιατρικές κλινικές. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το αίτημα για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη» επισήμανε ο δικηγόρος.

Συγκλονισμένος από όσα έγιναν είναι ο πρόεδρος της Κοινότητας Σταυρού Ημαθίας Γιάννης Κεϊσίδης και γείτονας της 29χρονης μητέρας.

«Είμαστε συντετριμμένοι. Υπήρχε μία ατμόσφαιρα πολύ ευχάριστη στο σπίτι με τον παππού της Ελευθερίας και την μητέρα της. Είναι αλήθεια πώς αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, ωστόσο το τελευταίο διάστημα με την ιατρική παρακολούθηση ήταν όλα καλά. Την επισκέπτονταν οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου. Η μητέρα της Ελευθερίας πήγαινε το μωρό κάθε Κυριακή στην Εκκλησία, το παιδί ήταν σε άριστη κατάσταση. Το παιδί επισκεπτόταν συχνά και ο πατέρας του» ανέφερε.

Οι κατηγορίες σε βάρος της μητέρας

Στη νεαρή μητέρα έχει απαγγελθεί η κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και στο μικροσκόπιο βρίσκονται τόσο οι καταθέσεις της όσο και η κατάσταση της ψυχικής της υγείας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, για την τραγωδία εγείρονται ερωτήματα αναφορικά με το πώς γίνεται η συγκεκριμένη γυναίκα να πάσχει από διαγνωσμένη σχιζοφρένεια και να έχει νοσηλευτεί δέκα φορές στο παρελθόν και να της επιτρέπεται να μεγαλώνει το παιδί της παρά το γεγονός ότι την παρακολουθούσαν και κοινωνικοί λειτουργοί.

Επιπλέον, εξετάζονται και όσα είπε η ίδια στην Αστυνομία, καθώς φέρεται να υποστήριξε ότι το παιδί της γλίστρησε μέσα από τα χέρια και κατέληξε στο νερό. Επίσης, στους αστυνομικούς είπε ότι ζήτησε και βοήθεια από περαστικούς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαθητές χούντα
Μαθητικές τιμωρίες τον καιρό της Χούντας: Το μαθητικό ποινολόγιο
Τη σχολική πραγματικότητα τον καιρό της χούντας εικονογραφεί με τον πιο πιστό τρόπο ένα μικρό κιτρινισμένο τετράδιο που έπεσε τυχαία στα χέρια μας.
Μαθητικές τιμωρίες τον καιρό της Χούντας: Το μαθητικό ποινολόγιο