«Έγινε απόρριψη του σώματος του παιδιού όταν αυτό ήταν ακόμα εν ζωή»

Κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση του παδιού της αντιμετωπίζει η 29χρονη μητέρα από τη Βέροια.

Η Σοφία Ζεϊμπέκη, δικηγόρος του πατέρα του άτυχου βρέφους και ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, μίλησαν για τη φρικιαστική υπόθεση.

«Δεν τη γνώριζε καλά καλά. Έβλεπε μια γυναίκα με έντονη προσωπικότητα, με κυκλοθυμική διάθεση. Όταν γεννήθηκε το παιδί έγινε το τεστ DNA και προέκυψε ότι είναι ο βιολογικός του πατέρας» δήλωσε η κ. Ζεϊμπέκη τονίζοντας ότι δεν υπήρχε συναίνεση από την πλευρά της δράστιδος για την εκούσια αναγνώριση του παιδιού.

«Τον Αύγουστο ήρθε στο γραφείο μου ο άνθρωπος, όντας απογοητευμένος» δήλωσε η κ. Ζεϊμπέκη αποκαλύπτοντας ότι ο πελάτης της από την πρώτη στιγμή ανέλαβε την κάλυψη των οικονομικών εξόδων για την ανατροφή του παιδιού.

«Έπρεπε να αναγνωριστεί επίσημα δικαστικά σαν πατέρας και από κει και πέρα μετά να προχωρήσει όλη τη διαδικασία με την επιμέλεια και την επικοινωνία» επισήμανε προσθέτοντας ότι ο πελάτης της συναντούσε το βρέφος πάντα παρουσία της μητέρας του. Αναφορικά με το αν γνώριζε το ιατρικό ιστορικό της συντρόφου του και μητέρας του παιδιού υποστήριξε ότι δεν το γνώριζε.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μιλώντας στην ΕΡΤ για τα ευρήματα της νεκροψίας τόνισε ότι φανερώνει πνιγμό εντός ύδατος.

«Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά έγινε απόρριψη του σώματος του παιδιού όταν αυτό ήταν ακόμα εν ζωή» ανέφερε ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας επισημαίνοντας ότι είναι σημαντικό να δούμε αν οι κακώσεις στο σώμα του παιδιού ήταν μεταθανάτιες.

«Αυτό που έχει σε μια τέτοια υπόθεση αξία είναι εάν και εφόσον υπήρχαν προ θανατικές κακώσεις» τόνισε μη παραλείποντας να δηλώσει ότι έτσι όπως ξετυλίγεται η όλη ιστορία είναι απαραίτητη και μια ψυχιατρική εκτίμηση της 29χρονης μητέρας.

«Μια διάκριση που κάνουν οι ειδικοί της ψυχιατρικής είναι εάν η νόσος που πιθανά να έπασχε ένα άτομο αν δικαιολογεί δηλαδή μια τέτοια πράξη ή όχι, γιατί υπάρχουν νοσήματα στην ψυχιατρική, τα οποία πολύ καλά ξέρουμε ότι ελέγχονται πλήρως από τους ψυχιάτρους με κατάλληλες αγωγές, αν βέβαια λαμβάνεται η αγωγή», προσέθεσε.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

σχετικά άρθρα

paxysarkia
Παραμένει στις πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην παιδική παχυσαρκία
Για τις ηλικίες 5-9 ετών και 10-19 ετών, η Ελλάδα βρίσκεται στη 2η και 1η θέση μεταξύ των χωρών της Ευρώπης, καθώς περίπου 1 στα 3 παιδιά είναι...
Παραμένει στις πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην παιδική παχυσαρκία