Φρίκη στη Βέροια – Λέων: Ήταν ακόμα εν ζωή το βρέφος όταν έπεσε στο νερό
«Έγινε απόρριψη του σώματος του παιδιού όταν αυτό ήταν ακόμα εν ζωή»

Κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση του παδιού της αντιμετωπίζει η 29χρονη μητέρα από τη Βέροια.

Η Σοφία Ζεϊμπέκη, δικηγόρος του πατέρα του άτυχου βρέφους και ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, μίλησαν για τη φρικιαστική υπόθεση.

«Δεν τη γνώριζε καλά καλά. Έβλεπε μια γυναίκα με έντονη προσωπικότητα, με κυκλοθυμική διάθεση. Όταν γεννήθηκε το παιδί έγινε το τεστ DNA και προέκυψε ότι είναι ο βιολογικός του πατέρας» δήλωσε η κ. Ζεϊμπέκη τονίζοντας ότι δεν υπήρχε συναίνεση από την πλευρά της δράστιδος για την εκούσια αναγνώριση του παιδιού.

«Τον Αύγουστο ήρθε στο γραφείο μου ο άνθρωπος, όντας απογοητευμένος» δήλωσε η κ. Ζεϊμπέκη αποκαλύπτοντας ότι ο πελάτης της από την πρώτη στιγμή ανέλαβε την κάλυψη των οικονομικών εξόδων για την ανατροφή του παιδιού.

«Έπρεπε να αναγνωριστεί επίσημα δικαστικά σαν πατέρας και από κει και πέρα μετά να προχωρήσει όλη τη διαδικασία με την επιμέλεια και την επικοινωνία» επισήμανε προσθέτοντας ότι ο πελάτης της συναντούσε το βρέφος πάντα παρουσία της μητέρας του. Αναφορικά με το αν γνώριζε το ιατρικό ιστορικό της συντρόφου του και μητέρας του παιδιού υποστήριξε ότι δεν το γνώριζε.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μιλώντας στην ΕΡΤ για τα ευρήματα της νεκροψίας τόνισε ότι φανερώνει πνιγμό εντός ύδατος.

«Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά έγινε απόρριψη του σώματος του παιδιού όταν αυτό ήταν ακόμα εν ζωή» ανέφερε ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας επισημαίνοντας ότι είναι σημαντικό να δούμε αν οι κακώσεις στο σώμα του παιδιού ήταν μεταθανάτιες.

«Αυτό που έχει σε μια τέτοια υπόθεση αξία είναι εάν και εφόσον υπήρχαν προ θανατικές κακώσεις» τόνισε μη παραλείποντας να δηλώσει ότι έτσι όπως ξετυλίγεται η όλη ιστορία είναι απαραίτητη και μια ψυχιατρική εκτίμηση της 29χρονης μητέρας.

«Μια διάκριση που κάνουν οι ειδικοί της ψυχιατρικής είναι εάν η νόσος που πιθανά να έπασχε ένα άτομο αν δικαιολογεί δηλαδή μια τέτοια πράξη ή όχι, γιατί υπάρχουν νοσήματα στην ψυχιατρική, τα οποία πολύ καλά ξέρουμε ότι ελέγχονται πλήρως από τους ψυχιάτρους με κατάλληλες αγωγές, αν βέβαια λαμβάνεται η αγωγή», προσέθεσε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συναυλία αλληλεγγύης
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας
Συναυλία αλληλεγγύης προς τους εκπαιδευτικούς
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας