mixailidou
ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ | ΙΝΤΙΜΕ
Τι ανέφερε η Δόμνα Μιχαηλίδου για όσα έχουν βρεθεί μέσω της έρευνας που διεξάγεται για τις συνθήκες λειτουργίας της ΜΚΟ

Στο ΣΚΑΪ μίλησε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου αναφερόμενη στην έρευνα που διεξάγεται στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου.

Μέσα σε όσα ανέφερε τόνισε και το γεγονός ότι παιδιά ηλικίας 14 ετών και πάνω, σε συγκεκριμένες δομές δεν πήγαιναν στο σχολείο, ενώ παράλληλα μίλησε και για τις αλλαγές που έχουν γίνει.

Αλλαγές στις δομές

Όπως ανέφερε η κ. Μιχαηλίδου, η νέα διοίκηση ενημερώνει καθημερινά για όσα γίνονται, έχοντας ήδη επισκεφτεί όλες τις δομές και «σε όλες τις δομές έχει αλλάξει ήδη υπεύθυνο, δηλαδή όλες οι δομές έχουν νέο υπεύθυνο, έχουν φύγει αρκετοί άνθρωποι».

Κατά την επίσκεψη της διοίκησης στις δομές, δεν πήγε μόνο το διοικητικό προσωπικό, αλλά και ειδικοί παιδοψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί, οι οποίοι μίλησαν τόσο με τους εργαζόμενους, αλλά και με τα παιδιά.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, στο κομμάτι της φροντίδας προς τους φιλοξενούμενους, «στη δομή του Βόλου και στη δομή εδώ, της Αθήνας, παιδιά ηλικίας 14 ετών και πάνω δεν πήγαιναν στο σχολείο», ενώ στην ερώτηση γιατί συνέβαινε αυτό, ανέφερε πως «στην Αθήνα γιατί δεν ξέραμε τι γινόταν, στον Βόλο φαίνεται ότι έκαναν εργασία έναντι του σχολείου».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην περιουσία της ΜΚΟ, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσα ακίνητα, τα οποία να μένουν αναξιοποίητα, ενώ σαν δωρεές δόθηκαν με στόχο να χρησιμοποιηθούν υπέρ των παιδιών.

Παράλληλα η υφυπουργός μίλησε και για το οικονομικό πλεόνασμα της Κιβωτού, θεωρώντας το θετικό για τη νέα διοίκηση, θέτοντας όμως τα ερωτήματα κατά πόσο αυτά τα χρήματα «αξιοποιούνται για το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών; Φαίνεται πως όχι, γιατί δεν αξιοποιούνται και δεν ξέρουμε εκεί και τι γίνεται», ενώ συμπλήρωσε ότι «σίγουρα σε μια δομή που έχουμε βρει ότι τα παιδιά του Λυκείου δεν πήγαιναν στην υποχρεωτική εκπαίδευση του Λυκείου, σίγουρα δεν χρησιμοποιούνταν αυτά, όσα χρησιμοποιούνταν, για το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών». 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κρητη
Σύσκεψη στο ΥΠΑΙΘΑ για την εκπαίδευση στην Κρήτη - Συζήτησαν την αποκατάσταση σχολείων μετά από τον σεισμό του 2021
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης στηρίζει πλήρως και εμπράκτως τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας στο δύσκολο έργο της αποκατάστασης των σχολείων
Σύσκεψη στο ΥΠΑΙΘΑ για την εκπαίδευση στην Κρήτη - Συζήτησαν την αποκατάσταση σχολείων μετά από τον σεισμό του 2021