κιβωτός του κόσμου
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ / INTIME NEWS
Τι εξετάζει η Εισαγγελία Ανηλίκων

Καθημερινά πλήθος μαρτυριών γίνονται γνωστές αναφορικά με τα όσα συνέβαιναν στην Κιβωτό του Κόσμου.

Ανάμεσα στις καταγγελίες είναι και εκείνες της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων και ο ξυλοδαρμός φιλοξενούμενων, ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που κάνουν λόγο για σκληρές τιμωρίες.

Νέα πιθανή περίπτωση ασέλγειας

Μια νέα περίπτωση πιθανής σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικου παιδιού από την Κιβωτό του Κόσμου, τρίτη που τίθεται στο επίκεντρο των ερευνών, εξετάζουν εξονυχιστικά οι εισαγγελείς Ανηλίκων.

Η υπόθεση, που αφορά ανήλικο φερόμενο ως θύμα, φαίνεται να προέκυψε από κατάθεση πρώην εργαζόμενου σε δομή της Κιβωτού και έχει ήδη ενεργοποιήσει την Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να διασταυρωθεί η καταγγελία και να εντοπιστεί και να πειστεί να προσέλθει στην Δικαιοσύνη το παιδί για το οποίο έγινε συγκεκριμένη αναφορά.

Οι δύο εισαγγελείς ανηλίκων έχουν λάβει καταθέσεις από αρκετούς μάρτυρες, περίπου 12, συλλέγοντας κάθε στοιχείο που μπορεί να αξιοποιηθεί και να ξεκλειδώσει τις επόμενες κινήσεις τους για την γρήγορη διερεύνηση της υπόθεσης της  ΜΚΟ.

Καταθέσεις εργαζόμενων

Σήμερα στην πόρτα της Εισαγγελίας Ανηλίκων πέρασαν προκειμένου να καταθέσουν δύο πρώην εργαζόμενοι ως παιδαγωγοί σε δομές της οργάνωσης, την ίδια ώρα που οι δύο εισαγγελείς ενημερώθηκαν από πρόσωπα από το περιβάλλον του πατρός Αντώνιου ότι ο επί σειρά ετών επικεφαλής της ΜΚΟ είναι στην διάθεση της Δικαιοσύνης.

Ο πατέρας Αντώνιος έχει ήδη προχωρήσει σε διορισμό συνηγόρων, δίνοντας ήδη εντολή εκπροσώπησής του στους ποινικολόγους Θρασύβουλο Κονταξή, Αναστάσιο Τριανταφύλλου και Γιάννη Κώτσο.

Οι επόμενες κινήσεις των δύο εισαγγελικών λειτουργών φαίνεται ότι κατευθύνονται στην αναζήτηση φακέλων παιδιών που φιλοξενήθηκαν σε δομές της ΜΚΟ. Έτσι θα δώσουν άμεσα εντολή να τους διαβιβαστούν απόρρητοι φάκελοι παιδιών που έχουν καταγγείλει κακοποίησή τους, αλλά και για όσους δημιουργούνται υποψίες ότι έχουν υποστεί κακοποίηση, ώστε μέσα από τις απόρρητες αναφορές κοινωνικών λειτουργών να εντοπίσει στοιχεία αλλά και παιδιά που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην έρευνα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sivitanidios4112018.jpg
Εγκύκλιος για τις μετατάξεις εκπαιδευτικών της Σιβιτανιδείου - Δείτε αναλυτικά
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μετατάξεις εκπαιδευτικών της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων (Σ.Δ.Σ.Τ.Ε.) στη...
Εγκύκλιος για τις μετατάξεις εκπαιδευτικών της Σιβιτανιδείου - Δείτε αναλυτικά
ημεριδα
ΕΠΑΛ Λέσβου: Ημερίδα «Τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ΕΠΑΛ»
Οι ομιλητές ανέλυσαν τις διαδικασίες και τα είδη των αδειών που απαιτούνται για την νόμιμη άσκηση επαγγέλματος
ΕΠΑΛ Λέσβου: Ημερίδα «Τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ΕΠΑΛ»