pirovolismos-16xronou-roma
ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
Απολογήθηκε εκ νέου και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικό όρο ο 34χρονος αστυνομικός που κατηγορείται για τον θανάσιμο πυροβολισμό του 16χρονου

Ελεύθερος αφήνεται ο 34χρονος αστυνομικός, ακόμη και μετά τη νέα ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, μετά την απολογία του στον 1ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης

Υπενθυμίζεται πως η νέα ποινική δίωξη μετατράπηκε από απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, καθώς επήλθε ο θάνατος του ανήλικου.

Μετά το πέρας της συμπληρωματικής απολογίας του, ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν ομόφωνα πως ο κατηγορούμενος αστυνομικός πρέπει να αφεθεί ελεύθερος, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, επιβεβαιώνοντας την προηγούμενη απόφαση τού Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με την οποία είχε αρθεί η διαφωνία ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκισή του ή μη, μετά την αρχική του απολογία.

Κατά την ολιγόλεπτη απολογία, ο 34χρονος φέρεται να επανέλαβε τους αρχικούς του ισχυρισμούς, δηλαδή ότι ενήργησε σε καθεστώς νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που, όπως είπε, διέτρεχαν οι συνάδελφοί του, τονίζοντας ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο δόλο, ενώ επισήμανε ότι οι δύο βολές έγιναν με πρόθεση να πλήξει τα ελαστικά του αγροτικού αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 16χρονος, την ταυτότητα του οποίου, σύμφωνα με όσα απολογήθηκε, δε γνώριζε όσο ήταν σε εξέλιξη η καταδίωξη.

Ο φάκελος της υπόθεσης παραμένει στα χέρια του ανακριτή μέχρι να περατωθεί η κύρια ανάκριση, ενώ για την παραπομπή του 34χρονου σε δίκη θα αποφανθεί το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο. Με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκε ήδη σε διαθεσιμότητα.

Πρόκειται για νέα προκλητική απόφαση καθώς το πρωί της Δευτέρας το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, έκρινε ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ατμιστές
Επείγουσα προειδοποίηση για ατμιστές: Τα επιστόμια των ηλεκτρονικών τσιγάρων κρύβουν επικίνδυνους μύκητες
Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα δείχνει ότι οι χρήστες μπορεί να εισπνέουν παθογόνους μύκητες που προκαλούν πνευμονικά προβλήματα
Επείγουσα προειδοποίηση για ατμιστές: Τα επιστόμια των ηλεκτρονικών τσιγάρων κρύβουν επικίνδυνους μύκητες
ypoyrgeio paideias kai thriskeymaton
Ζαχαράκη για την απώλεια του Χ. Σταμούλη: «Παιδαγωγός που υπηρέτησε την επιστήμη και την εκπαίδευση με αφοσίωση»
Με βαθιά θλίψη, η Υπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήριά της για τον κορυφαίο θεολόγο και παιδαγωγό
Ζαχαράκη για την απώλεια του Χ. Σταμούλη: «Παιδαγωγός που υπηρέτησε την επιστήμη και την εκπαίδευση με αφοσίωση»
mitsotakis-deth
ΔΕΘ: Μόνιμο επίδομα 250 ευρώ για συνταξιούχους και νέες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις
Μόνιμο μπόνους 250 ευρώ αναμένεται να πάρουν από φέτος το Νοέμβριο οι συνταξιούχοι πέραν της ετήσιας αύξησης των συντάξεών τους, πιθανότατα...
ΔΕΘ: Μόνιμο επίδομα 250 ευρώ για συνταξιούχους και νέες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις
Παιδιά στη Γάζα
Ρεσιταλ κυνισμού από Ισραηλινό στρατηγό: «Να πεθάνουν 50 Παλαιστίνιοι για κάθε νεκρό της 7ης Οκτωβρίου – Ας είναι παιδιά»
Σοκ από τις δηλώσεις πρώην Ισραηλινού στρατηγού – «Απαραίτητοι» οι θάνατοι χιλιάδων Παλαιστινίων
Ρεσιταλ κυνισμού από Ισραηλινό στρατηγό: «Να πεθάνουν 50 Παλαιστίνιοι για κάθε νεκρό της 7ης Οκτωβρίου – Ας είναι παιδιά»