pirovolismos-16xronou-roma
ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
Απολογήθηκε εκ νέου και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικό όρο ο 34χρονος αστυνομικός που κατηγορείται για τον θανάσιμο πυροβολισμό του 16χρονου

Ελεύθερος αφήνεται ο 34χρονος αστυνομικός, ακόμη και μετά τη νέα ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, μετά την απολογία του στον 1ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης

Υπενθυμίζεται πως η νέα ποινική δίωξη μετατράπηκε από απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, καθώς επήλθε ο θάνατος του ανήλικου.

Μετά το πέρας της συμπληρωματικής απολογίας του, ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν ομόφωνα πως ο κατηγορούμενος αστυνομικός πρέπει να αφεθεί ελεύθερος, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, επιβεβαιώνοντας την προηγούμενη απόφαση τού Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με την οποία είχε αρθεί η διαφωνία ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκισή του ή μη, μετά την αρχική του απολογία.

Κατά την ολιγόλεπτη απολογία, ο 34χρονος φέρεται να επανέλαβε τους αρχικούς του ισχυρισμούς, δηλαδή ότι ενήργησε σε καθεστώς νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που, όπως είπε, διέτρεχαν οι συνάδελφοί του, τονίζοντας ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο δόλο, ενώ επισήμανε ότι οι δύο βολές έγιναν με πρόθεση να πλήξει τα ελαστικά του αγροτικού αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 16χρονος, την ταυτότητα του οποίου, σύμφωνα με όσα απολογήθηκε, δε γνώριζε όσο ήταν σε εξέλιξη η καταδίωξη.

Ο φάκελος της υπόθεσης παραμένει στα χέρια του ανακριτή μέχρι να περατωθεί η κύρια ανάκριση, ενώ για την παραπομπή του 34χρονου σε δίκη θα αποφανθεί το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο. Με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκε ήδη σε διαθεσιμότητα.

Πρόκειται για νέα προκλητική απόφαση καθώς το πρωί της Δευτέρας το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, έκρινε ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα