Thumbnail
Συστάσεις έκανε ο ΟΣΕΔΑΕ αναφορικά με τις «θεραπείες»-απάτη

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών Ελλάδας (ΟΣΕΔΑΕ) εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις «θεραπείες»-απάτη που δέχονται πολλοί πελάτες μη γνωρίζοντας που να απευθυνθούν για πιστοποιημένες συνεδρίες.

Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα που είδαν, τόνισαν τη σημασία οι πελάτες να δέχονται αισθητικές υπηρεσίες μόνο σε αδειοδοτημένα Εργαστήρια.

Παράλληλα τονίστηκε ότι «τα Εργαστήρια Αισθητικής ανήκουν στις εποπτευόμενες από το Υπουργείο Υγείας και την Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας» και έδωσαν συμβουλές στους ενδιαφερόμενους.

Τι να προσέχουν οι πολίτες - Η ανακοίνωση της ΟΣΕΔΑΕ

«Σημαντική ενημέρωση με αφορμή δημοσιεύματα: Δεχόμαστε υπηρεσίες αισθητικής μόνο στα αδειοδοτημένα Εργαστήρια Αισθητικής!

Η ΟΣΕΔΑΕ είναι ο επίσημος εκπρόσωπος των Αισθητικών Κοσμητολόγων, αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και επιστημονικά υπευθύνων για τη λειτουργία των Εργαστηρίων Αισθητικής και των Πολυδύναμων Μονάδων Αισθητικής, Δίαιτας και Άσκησης. 

Τα Εργαστήρια Αισθητικής ανήκουν στις εποπτευόμενες από το Υπουργείο Υγείας και την Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Με βάση τη νομοθεσία, είναι τα μοναδικά μαζί με τις Πολυδύναμες Μονάδες Αισθητικής, Δίαιτας και Άσκησης, υπεύθυνα για την παροχή υπηρεσιών αισθητικής, συγκεκριμένα: αισθητική προσώπου (βαθύς καθαρισμός, ενυδάτωση, εξισορρόπηση τύπου δέρματος), αισθητική σώματος (απίσχναση, αντιμετώπιση κυτταρίτιδας, μάλαξη) , προσωρινή και μόνιμη αποτρίχωση (βιοχημική, ηλεκτρική, Laser), ημιμόνιμο και απλό μακιγιάζ. 

Η ΟΣΕΔΑΕ παρακολουθεί το μπαράζ δημοσιεύσεων με παραπλανητική αναφορά σε" κέντρα αισθητικής" ή "ινστιτούτα ομορφιάς" , το οποίο συνοδεύεται από περιεχόμενο όπου δεν αναφέρεται σε εργαστήρια αισθητικής ούτε σε επαγγελματίες αισθητικούς κοσμητολόγους, αλλά αναγράφει "η επιχειρηματίας είχε τοποθετήσει κάμερες στην αίθουσα που εφάρμοζε Laser... πόλεμος για λίστες πελατών... παριστάνοντας τον ιατρό εφάρμοζε θεραπείες λεύκης,... εξαπάτησε συνταξιούχο αστυνομικό αποσπώντας 30.000€.. πουλούσαν botox στην τιμή των 99€... " 

Τα δημοσιεύματα διευκρινίζει η ΟΣΕΔΑΕ ότι δεν σχετίζονται με τα Εργαστήρια Αισθητικής και ζητά την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας αλλά και της φήμης και αξιοπιστίας των εργαστηρίων αισθητικής. 

Η ΟΣΕΔΑΕ καταγγέλλει όλες τις πρακτικές αντιποίησης του επαγγέλματος του αισθητικού και τονίζει ότι:

*Στα Εργαστήρια Αισθητικής τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής, ασφάλειας και δεοντολογίας, ενώ ο πελάτης χαίρει άκρας εμπιστευτικής και επαγγελματικής μεταχείρησης

*Η κοστολόγηση των υπηρεσιών στα Εργαστήρια Αισθητικής είναι πολύ λογική και προσιτή, καθώς δεν διαφέρει από τις υπόλοιπες συναφείς υπηρεσίες υγείας όπως της εργοθεραπείας και της φυσικοθεραπείας

*Δεν τηρείται λίστα πελατολογίου χωρίς την εγγραφή συναίνεση του πελάτη και δεν αξιοποιείται για καταχρηστική διαφήμιση 

*Δεν εφαρμόζονται πράξεις ιατρικής πάρα μόνο από ιατρούς και εφόσον υφίσταται συστέγαση Εργαστηρίου Αισθητικής και Ιατρείου, όπως ο νόμος ορίζει. 

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών Ελλάδας (ΟΣΕΔΑΕ) έχει επανειλημμένα τοποθετηθεί δημόσια για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της Αισθητικής Κοσμητολογίας, ένα επάγγελμα υγείας, νομικά κατοχυρωμένο ήδη από το 1969 όπου όμως συχνά αντιποιείται από άτομα που ασκούν μαύρη εργασία σε οικίες, ανειδίκευτους, βοηθούς, τεχνίτες, άλλους επαγγελματίες υγείας αλλά και επιχειρηματίες που θεωρούν ότι με την προσθήκη ενός ΚΑΔ μπορούν να έχουν ως δευτερεύουσα δραστηριότητα στην επιχείρησή τους παροχές αισθητικής, καθαρά για λόγους κερδοσκοπικούς, θεωρώντας ότι δεν υφίσταται νομοθετικό πλαίσιο που να το απαγορεύει. 

Οι καταναλωτές βρίσκονται αίολοι, καθώς κατακλύζονται από διαφημίσεις με προσφορές ευτελείας και φυσικά μένουν δυσαρεστημένοι με κίνδυνο απώλειας της περιουσίας και της υγείας τους

Η ΟΣΕΔΑΕ συνιστά στους καταναλωτές να ζητούν πάντοτε να δουν την άδεια λειτουργίας του χώρου όπου επισκέπτονται, να ζητούν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος αισθητικού από τον επιστημονικά υπεύθυνο αισθητικό και να μη δέχονται υπηρεσίες αισθητικής εάν δεν τους επιδείξουν άδεια λειτουργίας Εργαστηρίου Αισθητικής υπογεγραμμένη από τη Γενική Διευθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας- προσοχή, όχι του Δήμου ή της ΔΟΥ. 

Είναι αναγκαίο επίσης να αναφέρουν οι πολίτες τις περιπτώσεις όπου πέφτουν θύματα παραπλάνησης και δέχονται υπηρεσίες αισθητικής από ακατάλληλο χώρο. 

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας , σε περίπτωση διαπίστωσης παροχής υπηρεσιών αισθητικής από μη αδειοδοτημένο χώρο να καταγγέλουν την επιχείρηση στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή www.efpolis.gr, [email protected] αλλά και στην Ομοσπονδία μας, στο [email protected] και το 2103213921.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mitsotakis
Μητσοτάκης: Προτεραιότητα η ακρίβεια, η παιδεία και η υγεία - Σε εξέλιξη το υπουργικό συμβούλιο
Τι έχει ειπωθεί στο υπουργικό συμβούλιο που βρίσκεται σε εξέλιξη
Μητσοτάκης: Προτεραιότητα η ακρίβεια, η παιδεία και η υγεία - Σε εξέλιξη το υπουργικό συμβούλιο