Απίστευτη κομπίνα με τραπεζικούς λογαριασμούς-Προφυλακίστηκε... άστεγος... με 49 εταιρείες!
Έπεφταν για ύπνο με λεφτά στους λογαριασμούς, ξυπνούσαν άφραγκοι!

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται  η διαδικασία απολογιών σχετικά με τη υπόθεση μεγάλης ηλεκτρονικής απάτης που εξιχνίασε η Ασφάλεια Ηρακλείου.

H υπόθεση φέρεται να έχει υπόβαθρο που χρήζει περαιτέρω διερεύνησης ως προς τους συνεργούς του κυκλώματος. 

Οι κατηγορούμενοι από κοινού με συνεργούς του, μη ταυτοποιημένους, τουλάχιστον από τις 24 Μαρτίου του 2021 και έπειτα, συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική οργάνωση αποτελούμενη από τρεις τουλάχιστον δράστες με καταμερισμό ρόλων, προκειμένου να διαπράξουν απάτες με υπολογιστή, πλαστογραφίες και λοιπά αδικήματα, με σκοπό το μεγάλο παράνομο περιουσιακό όφελος, το οποίο συνολικά υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ.

Το "κλειδί"  για τις απάτες φέρεται να ήταν οι κάρτες sim, καθώς και η χρήση πλαστών έγγραφων. Κάποια πρόσωπα τα οποία στρατολογούσε το κύκλωμα, πήγαιναν και ζητούσαν αλλαγή των καρτών sim, εν άγνοια των πραγματικών κατόχων, και έτσι αποκτούσαν πρόσβαση και σε ηλεκτρονικά δεδομένα τους.

Ειδικότερα, αποκτώντας πρόσβαση στην ηλεκτρονική διαδικτυακή διαχείριση (e-banking) τραπεζικών λογαριασμών ιδιωτών, πραγματοποίησαν μεταφορές μεγάλων χρηματικών ποσών από τους τραπεζικούς λογαριασμούς αυτών σε άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς με δικαιούχους μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, όπως υποστηρίζεται.

Προκειμένου να υπερκεράσουν την ασφαλιστική δικλείδα των τραπεζικών συναλλαγών μέσω e-banking, σύμφωνα με την οποία για την ολοκλήρωση των τραπεζικών συναλλαγών αποστέλλεται κωδικός μιας χρήσης επιβεβαίωσης συναλλαγής στην τηλεφωνική σύνδεση του εκάστοτε δικαιούχου τραπεζικού λογαριασμού, οι δράστες προέβησαν σε πλαστογράφηση υπεύθυνων δηλώσεων, στις οποίες φέρονται οι δικαιούχοι των τραπεζικών λογαριασμών να εξουσιοδοτούν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης να προβούν στην αλλαγή των καρτών σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας (sim) των τηλεφωνικών συνδέσεων.

Μέλη της οργάνωσης μετέβαιναν σε καταστήματα εταιρειών εξυπηρέτησης κινητής τηλεφωνίας, τόσο στο Ηράκλειο Κρήτης όσο και στην Αθήνα, και κάνοντας χρήση των πλαστών υπεύθυνων δηλώσεων, αιτούνταν αντικατάσταση της κάρτας κινητής τηλεφωνίας του κατά περίπτωση παθόντα-δικαιούχου τραπεζικού λογαριασμού, και λάμβαναν τη νέα κάρτα sim. Τα μέλη είτε απέστελλαν σε ψηφιακή μορφή με ηλεκτρονική αλληλογραφία είτε προσκόμιζαν στο κατάστημα έντυπες τις προφανώς πλαστές υπεύθυνες δηλώσεις των παθόντων. Οι επίμαχες υπεύθυνες δηλώσεις φέρεται να έχουν βεβαίωση γνήσιου υπογραφής των παθόντων από καταστήματα εξυπηρέτησης πελατών (ΚΕΠ) του δήμου Μοσχάτου Αττικής και του δήμου Αθηναίων

Στην περίπτωση ενός 55χρονου στον Πειραιά, οι κατηγορούμενοι φέρονται να απέσπασαν το ποσό των 25.000 ευρώ. Σε άλλη περίπτωση κατηγορούνται ότι υφάρπαξαν 46.500 ευρώ από τον λογαριασμό 36χρονου από τη Θεσσαλονίκη. Επίσης, στη δικογραφία αναφέρεται ότι πήραν το ποσό 10.000 ευρω από 33χρονο στην περιοχή της Φιλαδέλφειας.

Άστεγος με 49 εταιρείες ... πίσω από τα κάγκελα

Αναφορικά με τον 48χρονο προφυλακιστέο, φέρεται να ανέφερε ενώπιον της Ανακρίτριας ότι δεν έχει τελειώσει ούτε το Δημοτικό, ότι επί δύο μήνες ήταν άστεγος στην Ομόνοια και ότι τον προσέγγισε ένας λογιστής με αντάλλαγμα 150 ευρώ το μήνα, ώστε να φαίνεται σε λογαριασμούς αλλά και ως διαχειριστής σε 49 εταιρείες.

Συγκεκριμένα

Ο 48χρονος που τη Δευτέρα απολογήθηκε ενώπιον της Ανακρίτριας και κρίθηκε προφυλακιστέος, φέρεται να είπε πως δεν είχε τελειώσει ούτε το Δημοτικό, ενώ ζώντας σε συνθήκες απόλυτης ένδειας - ήταν και άστεγος, φέρεται να είπε, για δύο μήνες στην Ομόνοια - μπήκε στον πειρασμό και δέχτηκε να συνεργαστεί με τον λογιστή, που σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε ο 48χρονος, εμφανίστηκε και του πρότεινε να είναι το πρόσωπο που θα φαίνεται "μπροστά", με όφελος 150 ευρώ μηνιαίως.

Ο άστεγος 48χρονος λοιπόν, εμφανίζεται να ίδρυσε μέσα σε ένα μήνα, 41 εταιρείες και να ήταν διαχειριστής σε συνολικά 49 εταιρείες, κατά 100%. Εκ των εταιρειών αυτών, 7 έχουν ιδρυθεί το 2019, μία το 2021 και 41 επιχειρήσεις εντός του Σεπτεμβρίου του 2020. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παδα
ΠΑΔΑ: Διεθνής ημερίδα #crAIme για το έγκλημα και την τεχνητή νοημοσύνη
Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε από το ΠΑΔΑ, το Center for Cybercrime Studies του John Jay College of Criminal Justice του Πανεπιστημίου City της Νέας και...
ΠΑΔΑ: Διεθνής ημερίδα #crAIme για το έγκλημα και την τεχνητή νοημοσύνη
astynomia dias
Πύργος: Χειροπέδες σε 21χρονο και δυο 17χρονους που έδειραν ανήλικο μαθητή
O πατέρας του θύματος κατήγγειλε ότι οι τρεις κατηγορούμενοι, ενεργώντας από κοινού με συνεργούς τους, επιτέθηκαν στον 17χρονο γιό του και του...
Πύργος: Χειροπέδες σε 21χρονο και δυο 17χρονους που έδειραν ανήλικο μαθητή