kougias alexis
Δολοφονία 16χρονου από πυρά αστυνομικού: «Θα μπορούσε να ρίξει 13 σφαίρες ο αστυνομικός, έριξε μόνο 2» - Τι είπε ο Αλέξης Κούγιας

Επιμένει στο αφήγημα της νόμιμης αυτοάμυνας ο δικηγόρος του αστυνομικού που πυροβόλησε και σκότωσε τον 16χρονο Ρομά στη Θεσσαλονίκη, Αλέξης Κούγιας.

Ο Αλέξης Κούγιας υποστηρίζει ότι ο πελάτης του ήταν σε «νόμιμη άμυνα υπέρ τρίτου και πυροβόλησε χαμηλά γιατί κινδύνευε η ζωή των συναδέλφων του».

«Δυστυχώς το παιδί έφυγε απ’ τη ζωή, αλλά εφόσον ζούσε θα αντιμετώπιζε την κατηγορία την οποία του απέδωσε ο εισαγγελέας» είπε ο δικηγόρος. «Ο εισαγγελέας που πήρε τη δικογραφία, μελετώντας την, άσκησε ποινική δίωξη στο θύμα που ήταν η εξής: δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως εις βάρος των δύο αστυνομικών. Αυτούς προσπαθούσε να εμβολίσει τρεις φορές. Πρόκειται για κακούργημα. Τιμωρείται από 5 έως 15 χρόνια» πρόσθεσε.

«Δεν ήθελε να πυροβολήσει το παιδί» λέει ο Κούγιας

Στη συνέχεια, υποστήριξε για άλλη μια φορά ότι αστυνομικός δεν ήθελε να πυροβολήσει. «Ο εντολέας μου δεν ήθελε να πυροβολήσει το παιδί. Είχε περίστροφο με 13 σφαίρες, έριξε μόνο δύο σφαίρες, ενώ θα μπορούσε να ρίξει όλες τις σφαίρες» είπε, κάνοντας εικασίες για μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Ο ισχυρισμός του αστυνομικού είναι ότι «στο σημείο που εγώ πυροβόλησα χαμηλά υπάρχουν σαμαράκια και οι ράγες του τραίνου κι αναπήδησε η μοτοσικλέτα με αποτέλεσμα να πάει πιο ψηλά».

Σε σχέση με τις διαδικασίες, ο Αλέξης Κούγιας είπε ότι «το Δικαστικό συμβούλιο θα αποφανθεί σήμερα. Δεν έχω δει στα 50 χρόνια, που δουλεύω τέτοια εξέλιξη. Όταν υπάρχει διαφωνία μεταξύ εισαγγελέα και ανακριτική, η υπόθεση εισάγεται προς κρίση στο συμβούλιο πλημμελειοδικών εντός 5 ημερών».

Πάντως, η κατηγορία σε βάρος του έχει αναβαθμιστεί μετά τον θάνατο του 16χρονου στο Ιπποκράτειο καθώς σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το οποίο επικαλείται δικαστικές πηγές, ο ανακριτής που χειρίζεται τον φάκελο της υπόθεσης θα ζητήσει να ασκηθεί νέα ποινική δίωξη, κατ' ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό της εις βάρος του αστυνομικού αποδιδόμενης πράξης, με δεδομένο ότι, στο μεταξύ, επήλθε ο θάνατος του ανήλικου. Για τη νέα πράξη θα κληθεί να δώσει νέα, συμπληρωματική απολογία ενώπιον του ανακριτή.

«Θέλουμε να προφυλακιστεί»

Βαρύ είναι το πένθος στην οικογένεια και τους συγγενείς του 16χρονου που ζητούν δικαιοσύνη για το θάνατο του 16χρονου Κώστα, με ξάδερφό του που μίλησε στοOPEN να τονίζει χαρακτηριστικά ότι «Εδώ κλαίμε όλοι, θα κινηθούμε βάσει νόμου, θέλουμε αυτός ο άνθρωπος να μπει μέσα, αυτός περιμένουν όλοι να προφυλακιστεί».

Συγκέντρωση στα Δικαστήρια

Συγκέντρωση μπροστά από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης έχει προγραμματιστεί για σήμερα εν αναμονή της απόφασης για τον αστυνομικό.

Από την Τροχαία έχουν ανακοινωθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σύμφωνα με τις οποίες απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στην οδό 26ης Οκτωβρίου, στο τμήμα της από την οδό Πολυτεχνείου έως την οδό Εγνατία.

Στον οικισμό «Αγία Σοφία» η σορός του 16χρονου

Βαρύ είναι το κλίμα αυτή την ώρα στον οικισμό «Αγία Σοφία» στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, όπου έφτασε η σορός του 16χρονου, ο οποίος έφυγε χθες από τη ζωή μετά από πολυήμερη μάχη στο νοσοκομείο μετά τον πυροβολισμό του από αστυνομικό κατά τη διάρκεια της αιματηρής καταδίωξης.

Οι εικόνες που μετέδωσε η ΕΡΤ δείχνουν τη σορό να φτάνει στον οικισμό και να τη συνοδεύουν με τραγούδια. Η σορός του θα παραμείνει για 24 ώρες στο σπίτι του μέχρι την κηδεία του αύριο το πρωί.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει «επιτερπής»

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...