«Φάσκει και αντιφάσκει» ο Κούγιας: Ο αστυνομικός σημάδευε τα λάστιχα του αυτοκινήτου, αλλά δεν σημάδευε το αυτοκίνητο
«Ο πυροβολισμός ήταν τυχαίος» υποστήριξε ο δικηγόρος του αστυνομικού

Για τον 34χρονο αστυνομικό που διώκεται για ανθρωποκτονία μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη, μίλησε ο δικηγόρος υπεράσπισής του, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος «φάσκει και αντιφάσκει» όταν λέει ότι ο αστυνομικός σημάδευε τα λάστιχα του αυτοκινήτου, αλλά στη συνέχεια λέει ότι η δεύτερη σφαίρα αποδεικνύει ότι δεν πυροβόλησε προς το αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια, ο αστυνομικός «είναι συντετριμμένος, δεν είναι εγκληματίας».

Στη συνέχεια, επέμεινε ότι ο εντολέας του σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να τραυματίσει τον 16χρονο.

«Ο εντολέας μου και δράστης του εγκλήματος σε καμία περίπτωση ούτε καν ήθελε να τραυματίσει και πολύ περισσότερο να αφαιρέσει τη ζωή του 16χρονου παιδιού», επισήμανε στην ΕΡΤ ο Αλέξης Κούγιας.

«Ως συνεπιβάτης της μηχανής, προσπάθησε μετά από καταδίωξη πολλών χιλιομέτρων, να αποτρέψει το θύμα να διαφύγει», τόνισε.

Μάλιστα, ο Αλέξης Κούγιας έδωσε μια… άλλη διάσταση στην αξία της ανθρώπινης ζωής, υποστηρίζοντας ότι αυτή αλλάζει ανάλογα με το ποιος βρίσκεται στο τιμόνι.  Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ δεν γνώριζαν ποιος είναι πίσω από το τιμόνι του οχήματος που έφυγε χωρίς να πληρώσει τη βενζίνη.

«Οι άνθρωποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας βρίσκονται συχνά μπροστά σε απρόπτα» είπε ο Αλέξης Κούγιας, προσθέτοντας ότι η καταδίωξη κράτησε αρκετά λεπτά και το θύμα που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση πήγαινε με μεγάλη ταχύτητα.

Υποστήριξε, μάλιστα, ότι κατά την προσπάθεια των αστυνομικών να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο, ο οδηγός έκανε έναν ελιγμό και αντί η σφαίρα να πάει προς τα κάτω ή στα λάστιχα του οχήματος, τον χτύπησε.

«Η δεύτερη σφαίρα αποδεικνύει τον ισχυρισμό του»

Αναφερόμενος στην εύρεση και δεύτερης σφαίρας στο σημείο όπου έγινε η αστυνομική καταδίωξη υποστήριξε ότι αποδεικνύει τον ισχυρισμό του εντολέα του ότι δεν πυροβόλησε με σκοπό να τραυματίσει τον 16χρονο.

«Η δεύτερη σφαίρα αποδεικνύει τον ισχυρισμό του ότι δεν πυροβόλησε προς το αυτοκίνητο» προσέθεσε ο κ. Κούγιας. Σύμφωνα με τον νομικό εκπρόσωπο του αστυνομικού, ο πελάτης του είναι εκπαιδευμένος αστυνομικός, με πολλά χρόνια εμπειρίας, οικογενειάρχης με δύο παιδιά. «Πίστευαν ότι ήταν επιτυχής η προσπάθειά τους» σχολίασε ο κ. Κούγιας ερωτηθείς το πώς πίστευαν ότι τελείωσε η αστυνομική καταδίωξη, μη εξηγώντας το γιατί οι αστυνομικοί στην επικοινωνία τους προς το κέντρο της ΕΛΑΣ ανέφεραν ότι ο 16χρονος ήταν νεκρός. Όπως αποκάλυψε, ο αστυνομικός δεν επικοινώνησε με την οικογένεια του τραυματία γιατί κάτι τέτοιο απαγορεύεται υπενθυμίζοντας ότι είναι αντιμέτωπος με πολύχρονη ποινή κάθειρξης εφόσον κριθεί ένοχος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μάτια
Γιατί ανοιγοκλείνουμε τα μάτια μας; Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες
Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι το να ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους βοηθάει στη λίπανση, το καθάρισμα και την ενυδάτωση των ματιών
Γιατί ανοιγοκλείνουμε τα μάτια μας; Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες
Φλωρεντία
Μαγικό ταξίδι στην Τοσκάνη της Ιταλίας: Μέρη που κόβουν την ανάσα (Video)
Η ομορφιά της Τοσκάνης στο «πιάτο» - Δείτε βίντεο υψηλής ευκρίνειας από τη Φλωρεντία, τη Σαν Τζιμινιάνιο, το Μοντεριτζιόνι και το Κολόντι
Μαγικό ταξίδι στην Τοσκάνη της Ιταλίας: Μέρη που κόβουν την ανάσα (Video)