θέατρο
Η καλλιτεχνική αδεία παράστασης σόκαρε τους «φιλότεχνους» και «προοδευτικούς» γονείς γιατί δεν μπορούσαν να εξηγήσουν στα παιδιά τους την αλήθεια

Παρότι είμαστε στο 2022, οι άνθρωποι ακόμα διατηρούν τον οπισθοδρομικό χαρακτήρα τους όταν η τέχνη και η ζωή ξεπερνά τα όρια της συντηρητικότητας.

Έτσι συνέβη και πρόσφατα, όταν μία παιδική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας αξιοποίησε (για τους όποιους λόγους) μία γυναίκα σε ρόλο αντρικό, πιο συγκεκριμένα παίζοντας τον Μότσαρτ, όπου κάποια στιγμή, όπως υποστηρίζεται, φίλησε μία άλλη ηθοποιό.

Μα τι σοκ! Ή και καθόλου στην πραγματικότητα.

Τι θα πουν οι «καημένοι» οι γονείς στα παιδιά...

Πιο συγκεκριμένα, σε κάποιες σκηνές η κεντρική χορεύτρια, ως «Μότσαρτ», παντρεύεται μια άλλη γυναίκα, τη φιλάει και ανταλλάσσει όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Παναγιώτη Ρηγόπουλου στο pelop.gr.

Οι συγκεκριμένες στιγμές φαίνεται ότι ενόχλησαν ιδιαίτερα γονείς και σχολεία, τα οποία αποφάσισαν να μην πάνε τους μαθητές στις παραστάσεις, ενώ εκπαιδευτικοί δείχνουν αντίθεση προς την ανάθεση αντρικού ρόλου σε γυναίκα.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, διευθυντής σχολείου ανέφερε ότι οι γονείς καλούν ενοχλημένοι, καθώς διερωτώνται τι πρέπει να απαντήσουν στα παιδιά τους στο ερώτημα γιατί μία γυναίκα παντρεύεται μία άλλη γυναίκα.

Μήπως την αλήθεια; Ότι, δηλαδή, αυτό γίνεται και έχει κάθε λόγο να γίνεται και ότι δεν θα έπρεπε να αποτελεί απορία και μεμπτή συμπεριφορά;

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας μιλώντας στην «Π», αιτιολόγησε την επιλογή του, η οποία και έγινε για καθαρά πρακτικούς λόγους και όχι για την προώθηση της οποιαδήποτε ιδεολογίας, υποστηρίζοντας ότι στη σκηνή του γάμου υπήρξε χειροφίλημα.

Όποια, όμως, κι αν είναι η αιτία πίσω από μία καλλιτεχνική επιλογή, δεν θα έπρεπε να αποτελεί θέμα κριτικής, «αποτροπιασμού» και αδυναμίας επεξήγησης από τους γονείς προς τα παιδιά, τα οποία και στην μικρή ηλικία διαμορφώνουν τις προσωπικότητές τους και τέτοιου είδους αναχρονιστικές απόψεις μόνο πίσω τα φέρνουν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα