nikos_pilos
Η Ενωση Συντακτών διαμαρτύρεται έντονα για την προσαγωγή του συναδέλφου, αν και από την πρώτη στιγμή επέδειξε την επαγγελματική του ταυτότητα ενώ τονίζει ότι «ενέργειες, όπως αυτή, απειλούν ευθέως την ενημέρωση»

Την απόσυρση των κακουργηματικών κατηγοριών που απαγγέλθηκαν εναντίον του βραβευμένου φωτορεπόρτερ Νίκου Πηλού, που συνελήφθη στα προσφυγικά την ώρα που κάλυπτε την επιχείρηση της ΕΛΑΣ, ζητά με ανακοίνωσή της και η ΕΣΗΕΑ. 

Η Ενωση Συντακτών διαμαρτύρεται έντονα για την προσαγωγή του συναδέλφου, αν και από την πρώτη στιγμή επέδειξε την επαγγελματική του ταυτότητα ενώ τονίζει ότι «ενέργειες, όπως αυτή, απειλούν ευθέως την ενημέρωση»

Χθες, θέση για το περιστατικό πήρε η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, η οποία καταγγέlλει τη βίαιη παρεμπόδιση στη δουλειά, και την πολύωρη κράτηση του Ν. Πηλού και την «κατασταλτική ενέργεια της προσαγωγής του που στόχο έχουν τη λογοκρισία την οποία πασχίζει επιβάλλει η κυβέρνηση στους δημοσιογράφους τους φωτορεπόρτερ και τους καμεραμάν ιδιαίτερα όταν οι κατασταλτικοί κρατικοί μηχανισμοί βρίσκονται σε δράση» αλλά και η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου που μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι «θα επιδιώξει άμεσα συναντήσεις με φορείς για να ληφθούν μέτρα που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των δημοσιογράφων, ανταποκριτών και μη, κατά την εκτέλεση του έργου τους με ασφάλεια και χωρίς περιορισμούς»

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Οι εργαζόμενοι στην ενημέρωση –δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ, εικονολήπτες, ηχολήπτες–, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του ρεπορτάζ, αντιμετωπίζουν περιορισμούς που συνεχώς αυξάνονται κατά την εκτέλεση του καθήκοντός τους, συμπεριλαμβανομένης, σε ορισμένες περιπτώσεις, της αυθαίρετης συμπεριφοράς των αστυνομικών δυνάμεων.

Το πλέον πρόσφατο παράδειγμα είναι η απαγόρευση σε φωτορεπόρτερ να καλύψουν την επιχείρηση της αστυνομίας στα προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας, η οποία κατέληξε σε 79 συλλήψεις. Μεταξύ των συλληφθέντων και o εξαίρετος βραβευμένος φωτογράφος Νίκος Πηλός, ο οποίος, στο πλαίσιο του φωτογραφικού οδοιπορικού που ετοιμάζει την τελευταία τριετία, βρέθηκε στα προσφυγικά πολύ αργότερα από την επιχείρηση της αστυνομίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης διαμαρτύρεται έντονα για την προσαγωγή του συναδέλφου, αν και από την πρώτη στιγμή επέδειξε την επαγγελματική του ταυτότητα, καθώς και για την πολύωρη και αναιτιολόγητη κράτησή του στη ΓΑΔΑ και, μάλιστα, χωρίς να του επιτρέπεται η επικοινωνία με τις Ενώσεις που τον εκπροσωπούν. Ζητούμε να αποσυρθούν οι κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες που τον βαραίνουν, επειδή απλώς βρέθηκε στο χώρο, που αποτελεί μέρος της εργασίας του! Ενέργειες, όπως αυτή, απειλούν ευθέως την ενημέρωση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κλειστά σχολεία
Τελευταίο κουδούνι σήμερα στα σχολεία - Τι περιμένουν μαθητές και εκπαιδευτικοί μετά το Πάσχα
Όλος ο προγραμματισμός για τα σχολεία μετά το Πάσχα και μέχρι το τέλος του σχολικού έτους
Τελευταίο κουδούνι σήμερα στα σχολεία - Τι περιμένουν μαθητές και εκπαιδευτικοί μετά το Πάσχα