elas
Και οι 78 προσαχθέντες από τις επιχειρήσεις της αστυνομίας στα Προσφυγικά στην Αλεξάνδρας μετατράπηκαν σε συλλήψεις σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Αργά το βράδυ της Τρίτης η ΕΛ.ΑΣ. έκανε γνωστό πως προχώρησε σε 78 συλλήψεις ατόμων στα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, στους οποίους αποδίδει πλήθος κατηγοριών, καθώς σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξης κοινής ειρήνης, πρόκλησης σωματικής βλάβης από κοινού, πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και σε απόπειρα, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, καθώς και παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα, τις φωτοβολίδες και τα βεγγαλικά.

προσφυγικά

Η αστυνομία είχε προχωρήσει  τα ξημερώματα της Τρίτης σε ειδική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη 27χρονου που φέρεται να είναι ένας από τους δράστες της εμπρηστικής επίθεσης στη Real News τον περασμένο Ιούλιο. Χθες το απόγευμα οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν νέα έφοδο σε ένα από τα κτίρια των Προσφυγικών που τελούν υπό κατάληψη τα τελευταία χρόνια, και προσήγαγαν δεκάδες άτομα αφού προηγήθηκε ένταση με πέτρες και χημικά.

προσφυγικά

Αίσθηση έχουν προκαλέσει και οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο που δείχνουν ανθρώπους στημένους με το πρόσωπο στον τοίχο και δεμένους πισθάγκωνα, έξω από το εκκενωμένο πλέον κτίριο.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ο βραβευμένος φωτορεπόρτερ και μέλος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Νίκος Πηλός, τον οποίο δεν δίστασε να προσάγει η αστυνομία παρότι δήλωσε την ιδιότητά του και βρισκόταν στο σημείο για την καταγραφή των γεγονότων. Μέχρι αργά το βράδυ έξω απ' τη ΓΑΔΑ παρέμεναν αρκετοί αλληλέγγυοι.

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν πολύ ισχυρή στην ευρύτερη περιοχή από το πρωί. Όπως κατήγγειλε μέσω ανάρτησής της στο Facebook, η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας», Κατερίνα Πατρικίου, από νωρίς το πρωί οι δρόμοι γύρω από το αντικαρκινικό νοσοκομείο είχαν αποκλειστεί καθώς η αστυνομία απαγόρευε τη διέλευση των οχημάτων σε όλους. Μάλιστα σημειώνει ότι ανάμεσα στα δύο νοσοκομεία, Άγιο Σάββα και Ελπίς, οι αστυνομικοί έριξαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ενώ κάποια στιγμή ενημέρωναν κιόλας ότι θα πέσουν χημικά ώστε να κλείσουν τα παράθυρα των νοσοκομείων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dypa
ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για προγράμματα κατάρτισης ανέργων
Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για τα 3 νέα επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης ανέργων της ΔΥΠΑ σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα
ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για προγράμματα κατάρτισης ανέργων
pangaiou
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Δευτέρα 29-04 ξεκινάει η επιμόρφωση εκπαιδευτικών
29 Απριλίου 2024 η έναρξη των επιμορφωτικών προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου με την goLearn που αφορούν εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Δευτέρα 29-04 ξεκινάει η επιμόρφωση εκπαιδευτικών