Άστεγη στην Αθήνα
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
«Βρέχει και δεν έχω που να πάω, έχω γίνει μούσκεμα, δεν μπορώ να κοιμηθώ απόψε στο δρόμο»

«Βρέχει και δεν έχω που να πάω, έχω γίνει μούσκεμα, δεν μπορώ να κοιμηθώ απόψε στο δρόμο» είπε η 49χρονη Αθανασία στους αστυνομικούς και προκάλεσε αναστάτωση στο Αστυνομικό Τμήμα, καθώς οι ένστολοι προσπαθούσαν να βρουν λύση για την βρεγμένη γυναίκα που βρισκόταν μπροστά τους.

Η 49χρονη έφτασε στο Γ' Αστυνομικό Τμήμα το βράδυ της Τετάρτης εν μέσω της καταιγίδας που έπληττε εκείνη την ώρα την Πάτρα. Αυτό που ζήτησε είναι να μπορέσει να βρει ένα καταφύγιο, ένα κρεβάτι για να κοιμηθεί, καθώς η βραδιά στους δρόμους θα ήταν μαρτυρική μέσα σε αυτές τις καιρικές συνθήκες.

Οι αστυνομικοί αμέσως αναζήτησαν τη λύση του υπνωτηρίου αστέγων. Δυστυχώς, όμως, συνάντησαν την άρνηση των υπευθύνων. Μάλιστα, οι ένστολοι ήρθαν σε επικοινωνία με την υπεύθυνη, η οποία τους είπε πως δεν θα μπορούσε να γίνει δεκτή η 49χρονη και ότι θα φρόντιζε το επόμενο πρωί να ασχοληθεί με το ζήτημα.

Έτσι, οι αστυνομικοί μην έχοντας άλλη λύση και για να μην παραμείνει η γυναίκα στο δρόμο, αποφάσισαν να την φιλοξενήσουν στο τμήμα.

Το tempo24.news επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Θόδωρο Τουλγαρίδη, αναζητώντας τους λόγους της άρνησης παραμονής της άστεγης στο δημοτικό υπνωτήριο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου άτομα εξαρτημένα από ουσίες, ή όσα αντιμετωπίζουν ψυχιατρικά προβλήματα να μην εισέρχονται στο οίκημα, προκειμένου να αποφεύγονται επεισόδια και να μην κινδυνεύει η ασφάλεια εργαζομένων και φιλοξενούμενων. Όπως ανέφερε ο Θ. Τουλγαρίδης, τα άτομα αυτά, τις νύχτες με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, φιλοξενούνται σε ειδικούς χώρους που υπάρχει και η δυνατότητα της φύλαξης, ενώ για τον σκοπό αυτό προσλαμβάνεται και έκτακτο προσωπικό.   

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βροχή διαμαρτυριών στο alfavita.gr για τα θέματα της Φυσικής

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αινσταιν φυσικη
Καθηγητής Πανεπιστημίου για τα θέματα Φυσικής: Έκφραση σαδισμού, και αυτή είναι η ηπιότερη έκφραση που μπορώ να βρω!
"Εάν εγώ βάλω στους φοιτητές μου του 3ου έτους τέτοια θέματα-σπαζοκεφαλιές ο εξωτερικός εξεταστής του τμήματος θα μου τα γυρίσει πίσω"!
Καθηγητής Πανεπιστημίου για τα θέματα Φυσικής: Έκφραση σαδισμού, και αυτή είναι η ηπιότερη έκφραση που μπορώ να βρω!