Άστεγη στην Αθήνα
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
«Βρέχει και δεν έχω που να πάω, έχω γίνει μούσκεμα, δεν μπορώ να κοιμηθώ απόψε στο δρόμο»

«Βρέχει και δεν έχω που να πάω, έχω γίνει μούσκεμα, δεν μπορώ να κοιμηθώ απόψε στο δρόμο» είπε η 49χρονη Αθανασία στους αστυνομικούς και προκάλεσε αναστάτωση στο Αστυνομικό Τμήμα, καθώς οι ένστολοι προσπαθούσαν να βρουν λύση για την βρεγμένη γυναίκα που βρισκόταν μπροστά τους.

Η 49χρονη έφτασε στο Γ' Αστυνομικό Τμήμα το βράδυ της Τετάρτης εν μέσω της καταιγίδας που έπληττε εκείνη την ώρα την Πάτρα. Αυτό που ζήτησε είναι να μπορέσει να βρει ένα καταφύγιο, ένα κρεβάτι για να κοιμηθεί, καθώς η βραδιά στους δρόμους θα ήταν μαρτυρική μέσα σε αυτές τις καιρικές συνθήκες.

Οι αστυνομικοί αμέσως αναζήτησαν τη λύση του υπνωτηρίου αστέγων. Δυστυχώς, όμως, συνάντησαν την άρνηση των υπευθύνων. Μάλιστα, οι ένστολοι ήρθαν σε επικοινωνία με την υπεύθυνη, η οποία τους είπε πως δεν θα μπορούσε να γίνει δεκτή η 49χρονη και ότι θα φρόντιζε το επόμενο πρωί να ασχοληθεί με το ζήτημα.

Έτσι, οι αστυνομικοί μην έχοντας άλλη λύση και για να μην παραμείνει η γυναίκα στο δρόμο, αποφάσισαν να την φιλοξενήσουν στο τμήμα.

Το tempo24.news επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Θόδωρο Τουλγαρίδη, αναζητώντας τους λόγους της άρνησης παραμονής της άστεγης στο δημοτικό υπνωτήριο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου άτομα εξαρτημένα από ουσίες, ή όσα αντιμετωπίζουν ψυχιατρικά προβλήματα να μην εισέρχονται στο οίκημα, προκειμένου να αποφεύγονται επεισόδια και να μην κινδυνεύει η ασφάλεια εργαζομένων και φιλοξενούμενων. Όπως ανέφερε ο Θ. Τουλγαρίδης, τα άτομα αυτά, τις νύχτες με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, φιλοξενούνται σε ειδικούς χώρους που υπάρχει και η δυνατότητα της φύλαξης, ενώ για τον σκοπό αυτό προσλαμβάνεται και έκτακτο προσωπικό.   

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ τις εξετάσεις ΕΟΠΠΕΠ: Τεράστια έκπτωση στο κορυφαίο σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα