κιβωτός του κόσμου
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ / INTIME NEWS
Συνεχίζονται οι καταγγελίες στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, «φωτογραφίζοντας» συγκεκριμένα πρόσωπα

Νέες μαρτυρίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας όσο περνάνε οι μέρες, σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης των φιλοξενούμενων της Κιβωτού του Κόσμου.

Οι καταγγελίες σκιαγραφούν ένα κλίμα ψυχολογικής και λεκτικής βίας, καθώς γίνεται λόγος και για ξυλοδαρμό, αλλά και φαινόμενα ασέλγειας.

Μαρτυρία 20χρονης

Μία 20χρονη μίλησε για την Κιβωτού του Κόσμου στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» του OPEN.

Η κοπέλα έμενε στην «Κιβωτό του Κόσμου» για έξι χρόνια, «Από τα 12 έτη μέχρι τα 18 μου. Η βία ήταν κυρίως ψυχολογική, ήταν το επικρατέστερο σε όλα τα παιδιά, και έπειτα λεκτική», όπως περιγράφει η ίδια.

«Λεκτική, όμως, όχι του τύπου μας βρίζανε και τέτοια απλά με τον τρόπο τους μας έβγαζαν άχρηστους, ότι δεν είμαστε σωστά πλάσματα στην κοινωνία, ότι θα γίνουμε ξέρω εγώ κακή επιρροή και κάτι τέτοιο», διευκρινίζει.

Όπως εξηγεί η ίδια κάποια στιγμή πήρε τιμωρία επειδή κάλυψε ένα άλλο παιδί της δομής και «φυλακίστηκε» για όλο το καλοκαίρι σε ένα δωμάτιο. «Η κάθε δομή είχε τους δικούς της κανόνες. Υποτίθεται ότι υπήρχε μια γραμμή της δομής, την οποία έπρεπε να ακολουθούν όλα τα παραρτήματα.

Τέτοιου είδους τιμωρία, τόσο μεγάλη πάντα έπαιρνε την έγκριση, πάντα έπρεπε να πάρουν την έγκρισή του πατέρα Αντώνιου. Και μένα και τα υπόλοιπα κορίτσια τα οποία μας είχαν κλειδωμένα τόσο καιρό, ο πατέρας Αντώνιος τα γνώριζε. Από εκείνον είχε μπει αυτή η τιμωρία. Είχε πάρει έγκριση αυτή η τιμωρία για να γίνει…» 

«Είχε δώσει χαστούκι σε ένα κορίτσι»

Ανέφερε επίσης ότι «Δεν πιστεύω ότι ο πατέρας Αντώνιος έχει ασελγήσει εις βάρος κάποιων παιδιών είτε σεξουαλικά είτε σωματικά ή κάτι τέτοιο. Παρ’ όλα αυτά ήμουν σε ένα γεγονός κάποια στιγμή πιο παλιά βέβαια. Εγώ τότε ήμουν γύρω στα 14 με 15, κάπου εκεί, όπου είχε δώσει χαστούκι σε ένα κορίτσι».

Για την τοποθέτηση του πατέρα Αντώνιου, η 20χρονη λέει πως: «Η αλήθεια είναι χθες τα είδα και επειδή απέκτησα έναν θυμό και μία απέχθεια απέναντι του. Πιο πριν, ενώ είχα συνομιλήσει και με κάποιους άλλους δημοσιογράφους, δεν ήθελα να δείξω μόνο τα άσχημα πράγματα που συνέβαιναν στη δομή, αλλά και όλα τα ωραία που έχουμε περάσει. Αυτά, όμως, που διάβασα χθες ότι είπε, με έχουν κάνει να λυπάμαι και να ντρέπομαι για ό,τι είπα».

«Δηλαδή γύρισε και είπε ότι δεν ήμασταν φυσιολογικά παιδιά. Ήμασταν παιδιά παραβατικά. Ναι, λογικό, γι’ αυτό πήγαμε εκεί. Γι’ αυτό φύγαμε απ’ το σπίτι μας, κάποιος λόγος υπήρχε», συμπληρώνει.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πατριαρχης
Συνάντηση της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη Κύριου Βαρθολομαίου Α’ με τον Πρύτανη του Ε.Κ.Π.Α. Καθηγητή Γεράσιμο Σιάσο
«Το έργο το οποίο επιτελείται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, το πανανθρώπινο αυτό έργο που ξεπερνά και τα σύνορα της Χριστιανοσύνης»
Συνάντηση της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη Κύριου Βαρθολομαίου Α’ με τον Πρύτανη του Ε.Κ.Π.Α. Καθηγητή Γεράσιμο Σιάσο
Νόμος Χατζηδάκη: Δουλειά λοιπόν, εν ανάγκη και αμισθί!
Ψήφισμα ενάντια στην εξοργιστική αντιμετώπιση εκπαιδευτικών στη Ρόδο
«Απαιτούμε την άμεση αποκατάστασή τους και την προάσπιση, από την πολιτεία, του κύρους του εκπαιδευτικού λειτουργήματος»
Ψήφισμα ενάντια στην εξοργιστική αντιμετώπιση εκπαιδευτικών στη Ρόδο