Πατέρας-Αντώνιος
Η Εισαγγελία Ανηλίκων έχει αναλάβει τις έρευνες για τις καταγγελίες σχετικά με περιστατικά ασέλγειας και κακοποίησης στην «Κιβωτό του Κόσμου» εν μέσω έντονων αντιδράσεων από την πλευρά του ιδρυτή της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, Πατέρα Αντώνιου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πατέρας Αντώνιος, ο οποίος είναι και αυτός που ίδρυσε τον φορέα "Κιβωτός του κόσμου", τόνισε: «Είμαστε λυπημένοι και στενοχωρημένοι για όλο αυτό το μεγάλο κύμα καταγγελιών. Έχουμε κάνει την έρευνά μας και όσα καταγγέλλονται είναι ανυπόστατα ψεύδη. Είμαι αγανακτισμένος».

Στην Εισαγγελία Ανηλίκων περνά η εποπτεία της έρευνας για τις καταγγελίες σχετικά με περιστατικά ασέλγειας και κακοποίησης στην Κιβωτό του Κόσμου εν μέσω έντονων αντιδράσεων από την πλευρά του ιδρυτή της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, Πατέρα Αντώνιου.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων μετά την κατάθεση του 19χρονου ο οποίος καταγγέλλει πως τόσο ο ίδιος όσο και δύο ακόμη νέοι, ένας ενήλικας και ένας ανήλικος, έχουν πέσει θύματα ασέλγειας από άτομα που υπηρετούν στην Κιβωτό. Ο καταγγέλλων «δείχνει» ως δράστη πρόσωπο με σημαντική θέση στην Οργάνωση το οποίο, μάλιστα, έδινε εντολές να κακοποιούνται και άλλα παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή.

Ο 19χρονος φέρεται να ανέφερε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του πως ένας φίλος του τού εκμυστηρεύθηκε ότι δύο άτομα, τα οποία κατονόμασε, τον χτυπούσαν με ένα σίδερο στα καλάμια των ποδιών του, μέχρι που μάτωσε.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, όπως ο ίδιος κατήγγειλε, παιδιά που είχαν μεταφερθεί από τη δομή Καλαμάτας επί ένα μήνα ήταν κλειδωμένα στα δωμάτιά τους και άνθρωποι της δομής τα χτυπούσαν καθημερινά. Όλα αυτά σύμφωνα με τον ίδιο γινόταν ενώ ήταν παρών το στέλεχος της Κιβωτού, που καταγγέλλει ότι ασέλγησε πάνω του.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πατέρας Αντώνιος, ο οποίος είναι και αυτός που ίδρυσε τον φορέα, τόνισε: «Δεν γνωρίζουμε τίποτα. Ξαφνικά ένα έργο 25 ετών κατηγορείται από τον καθένα χωρίς αποδείξεις και έλεγχο» τόνισε και ζήτησε σεβασμό, καθώς στην «Κιβωτό του Κόσμου» ζουν πολλά παιδιά.

«Έχουμε ακούσει ότι παιδιά ήταν σε καταναγκαστική εργασία, για την επαφή των παιδιών με τη γη και τα ζώα, σε προγράμματα παιδαγωγικά που έχουμε δημιουργήσει. Οι δομές μας είναι πρότυπες μέσα σε αγροκτήματα, για να παίρνουν τα παιδιά ειδικότητες και τη μαθητεία τους σε εργαστήρια που υπάρχουν. Ακούσαμε ότι τα παιδιά είναι έγκλειστα και δεν έχουν επαφές με τους γύρω τους, ενώ πηγαίνουν στο σχολείο», πρόσθεσε.

«Δεν γνωρίζουμε τίποτα. Αυτά που σας λέω είναι από δημοσιεύματα που έχουμε διαβάσει, σε αυτά σας απαντούμε και έχουμε πέσει από τα σύννεφα», υπογράμμισε σε ερώτηση για το αν πάει το μυαλό του σε πρόσωπα που θα μπορούσαν να εργάζονται στις δομές και να είναι αυτοί που καταγγέλλονται.

Σε ερώτηση γιατί τα παιδιά δεν μίλησαν στον ίδιο αλλά στις Αρχές, απάντησε ότι έχει πολύ καλή σχέση με όλα τα παιδιά. «Πολλές φορές είμαι ο κυματοθραύστης» είπε ο πατέρας Αντώνιος.

«Πολλές φορές μπορεί να συγκρουστούμε με παιδιά, γιατί δεν θα επιτρέψουμε παραβατικές συμπεριφορές. Αυτό είναι μια επίπονη διαδικασία, που κάθε μέρα αντιμετωπίζουμε» συμπλήρωσε.

«Επί 25 χρόνια, ξέρετε, έχουμε τεράστια εμπειρία και γνωρίζουμε. Ξέρω πολύ καλά αυτό που σας λέω. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μιλούν χωρίς να έχουν την εμπειρία που εμείς έχουμε. Έχουμε δώσει την ψυχή μας. Ζούμε μέσα στο έργο. Θέλω να έχω πάντοτε την ενημέρωση, τη δική μου επαφή και γνώμη», τόνισε.

Σε ερώτηση αν έχει κάνει κάποιο λάθος ο πατέρας Αντώνιος υπογράμμισε πως: «Έχω δώσει τη ζωή μου, αυτό μόνο μπορώ να σας πω. Δεν ξέρω αν αυτό είναι λάθος». «Να μην υπάρξει άλλος άνθρωπος να βρεθεί σε αυτή τη θέση» ευχήθηκε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα